Sisältöön »
 

Varhaiskasvatuksen ruokailu

 
potato-soup-2152265-1920.jpg
 

Varhaiskasvatuksessa tarjottava ruoka valmistetaan Yhtenäiskoulun keittiössä tai perhepäivähoidon hoitajan toimesta. Valmistuksessa noudatetaan ruokasuosituksia. 

Erityisruokavaliot

Varhaiskasvatuksessa lasten erityisruokavalioista on tärkeä huolehtia yhteistyössä huoltajien, terveydenhuollon ja ruokahuollon kanssa. Varhaiskasvatuspaikkaa hakiessa tulee erityisruokavalioista kirjata lisätietoihin ja lisäksi täyttää tarvittavat lomakkeet.

Erityisruokavaliosta tarvittavat lomakkeet

Erityisruokavaliot tilataan keittiöltä lomakkeella ”Selvitys erityisruokavaliosta” tai ”Käytössä olevat ruoka-aineet”. Huoltajat täyttävät lomakkeen yhdessä terveydenhoitajan, lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa. Edellytyksenä erityisruokavalion tarjoamiselle on, että lapsi noudattaa samaa ruokavaliota myös kotona. Sairauksien hoitoon tarvittavat erityisruokavaliot toteutetaan lääkärin selvityksen perusteella.

Kaikki lomakkeet ja muutostiedot toimitetaan terveydenhoitajan kautta keittiöön ja varhaiskasvatukseen tiedoksi ja terveydenhoitaja säilyttää kaikista lomakkeista kopiot päivityksiä varten

Kasvis- ja vegaaniruokia valmistetaan tarpeen mukaan.

Erityisruokavalioselvitykset ja ruokakokeilut

Ruoka-allergisen lapsen erityisruokavalioselvityksen tulee olla alle vuoden sisällä tehty lapsen tullessa varhaiskasvatukseen/ kouluun. Varhaiskasvatuksessa olevan lapsen ruokavalio tulee tarkistaa vuosittain, koska monet ruoka-allergiat ovat ohimeneviä ja paranevat leikki-iässä. 

Uusien ruokien sopivuus tulee selvittää kotona ja kokeiluista tulee tiedottaa varhaiskasvatukseen/kouluun. Huoltajat ilmoittavat ruokavalion laajentumisesta terveydenhoitajalle, joka ilmoittaa tiedon keittiölle ja päivittää tiedon samalla lomakkeisiin.

Yhteistyö

Tarvittaessa voidaan järjestää yhteispalaveri huoltajien, varhaiskasvatuksen/koulun sekä terveydenhoitajan ja ravitsemusterapeutin kanssa.

Erityisruokavaliota tarvitsevan lapsen huoltajilla on velvollisuus ilmoittaa lapsen poissaolosta lapsen hoitopaikkaan aamulla ennen klo 8. Esioppilaan poissaolosta tieto koulun keittiöön aamulla ennen klo 8. 


 

 

Lounaslista 2023

 

Ota yhteyttä

Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö
Päivi Lammi
040 335 4207
paivi.lammi@urjala.fi

Yhtenäiskoulun valmistuskeittiö
Saija Lehtinen, vastaava keittäjä
040 335 4371
yhtenaiskoulun.keittio@urjala.fi


 

Lomakkeet

Selvitys erityisruokavaliosta

Käytössä olevat ruoka-aineet

 
 
 
x