Sisältöön »
 
 

KIRJASTON TAPAHTUMAT

 
  • supermarsu-2738455306.jpg
  • kuukauden-kuvataide-jpg-11721911894.jpg
  • ellin-nayttelyjuliste1741718355.jpg
  • digiopastusta1676537611.jpg
  • dekkaripiirin-syksy1734692661.jpg
  • Jämäkankaat kiertoon!
 
 

Kuukauden kuvataide ma 26.2. klo 17.00

FM Marja-Leena Salon johdolla kokoonnutaan kerran kuussa keskustelemaan taiteesta Urjalan kirjastoon. Ensimmäinen kokoontumiskerta on maanantaina 26.2. klo 17.00.

Marja-Leena Salon mukaan: "Mitään ei tarvitse tietää, mutta tiedonhaluinen on hyvä olla."

Ryhmän tarkoituksena on keskustella ja oppia taiteesta - kaikki kuvataiteen lajit huomioiden, myös arkkitehtuuri. Ryhmä valitsee jonkun kohteen, näyttelyn, tapahtuman tms. jonka käyvät katsomassa, ja joka on pohjana seuraavan kerran tapaamiseen.

Kokoontumiskerrat: 26.2.  25.3.  29.4.  27.5. ja kenties 1.7. Urjalan kirjastossa klo 17.00 - 18.30.

Kokoontuminen kirjastossa on maksuton. Näyttelykäynneistä sovitaan erikseen.

Ilmoittautuminen:

Jotta keskustelu onnistuu, ryhmän koko max. 15 henkilöä. Tästä syystä ilmoittaudu etukäteen sähköpostiin marjaleena.salo55@gmail.com tai puhelimitse 040 563 4356.

 

Supermarsu 2 ti 27.2. klo 13.00

Talvilomaviikon iloksi kirjasto järjestää elokuvaesityksen tiistaina 27.2. Silloin katsotaan kotimainen lastenelokuva Supermarsu 2.

Elokuvassa Supermarsun on pelastettava mehiläiset ja samalla myös koulun pahin kiusaaja.

Elokuva on sallittu kaikenikäisille ja kesto: 1 h 27 min.

Tervetuloa!

 

Menneiden talvien lumia

Näyttelytilassa on esillä Urjalaan 2013 muuttaneen Elli Kempaksen maalauksia vuosilta 1997-2013.

Näin Elli Kempas kertoo itsestään. Toimin bioanalyytikkona Helsingissä lääketietellisissä tutkimusryhmissä. 
Ennen kouluikää halusin tulla karjakoksi, sitten opettajaksi. Teini-ikäisenä mieli paloi kuvantekemiseen. Koulussa kemia kiinnosti myös. Siitä sitten kai uranvalintani sen jälkeen, kun aina niin kiltti, rauhallinen ja oikeudenmukainen isäni oli sen yhden ainoan kerran paukauttanut nyrkkinsä pöytään sanonut: "Minun tyttärelleni ei sovi kyseenalainen maine ja epäsäännölliset tulot".
No, sitten kolmikymppisenä tulikin kriisi, joka ratkesi sillä, että pyrin ja pääsin Taideteollisen KKn koulutuskeskukseen, kansan kielellä Ateneumin iltakouluun. Ja lopulta niinä vuosina isä sitten hymyssä suin kyselikin, että vieläkös sinä opiskelet.
Jatkoin tietysti leipätyötä, mutta viikonloppuisin otin koirani ja ajelimme johonkin, useimmin Haltialan maisemiin Helsingin ja Vantaan rajamaille, istuimme siellä maastossa, kunnes koirani kyllästyi ja alkoi kantelemaan keppejä tekeillä olevan maalauksen päälle.

Häiriinnyn helposti ympäristöstä ja keskeytyksistä.
Koen, että puhtaalla mielellä täytyy mennä, muutoin se näkyy tekeillä olevassa työssä.
Siksi kai halusin pitkään pois Helsingistä, rauhallisempaan ympäristöön että voisin maalata.

No tänne tultuani rupesin vain tekemään hommia puutarhassa, kaivamaan multaa ja kääntämään kiviä. Salainen toiveeni on, että pääsisin taas maalauksen "moodiin".
Jos siihen onnistun päästä ja näette minun istuvan jollain kivellä sutimassa, niin olkaa kiltit, kulkekaa vain ohi, voitte vilkuttaa ja mielessänne hymistellä, että siellä se hupsu mummeli taas istuu ja etsii viivaa.
 

Dekkarilukupiiri ma 4.3. klo 17.00

Dekkarilukupiirin  vetäjänä jatkaa innokas lukija Heli Kurkisuo.

Maaliskuun kirjana on Max Seeckin Kauna.

Kauna on espoolaisen Max Seeckin 6. romaani. Tästä teoksesta Max Seeck pokkasi pohjoismaisen rikos- ja jännityskirjallisuuden Lasiavain palkinnon 2023. Lasiavain myönnetään vuosittain parhaalle pohjoismaiselle rikoskirjalle.

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat jännityksen ystävät!
 

Digiopastusta perjantaisin 12 - 16

Nyt on jälleen kirjastosta saatavissa digiapua, sillä vertaisdigineuvoja Jukka on tavattavissa kirjostolla joka perjantai klo 12 - 16. Jos sinulla on ongelmia puhelimen, tabletin tai tietokoneen kanssa, poikkea Jukan pakeilla. 

Jos tarvitset pitkäkestoisempaa opastusta, varaa aika etukäteen kirjastosta 0403354265 (Kirjaston lainaus).

 

Valkeakoski-opiston Käsityökahvila kirjastossa tiistaisin klo 10.15 - 12.45

Tervetuloa hyvän mielen käsityökahvilaan! Täällä voit tutustua kahvikupin ääressä erilaisiin lankatekniikoihin kuten virkkaukseen, koukkuamiseen, kirjontaan, kehyskudontaan tai vaikka kutoa pirtakangaspuilla lämpimän huivin tai kaitaliinan.

Kokoontuu ti 23.1., 30.1., 6.2., 20.2., 5.3., 19.3., 2.4., 16.4., 23.4. ja 30.4. klo 10:15-12:45

Muista ilmoittautua opiston sivuilla!

 

Bongaa lastenosaston uudet linnut!

Parvi eksoottisia ja värikkäitä lintuja on pesiytynyt kirjaston lastenosastolle viihdyttämään kaikenikäisiä kirjastonkäyttäjiä.

Urjalalainen Kaisu Sillanpää on maalannut värikkäät ja hauskat akryylityöt. 

"Ensin kotiutuivat kesäkanat kanatarhaan ja sitten lehahti lintuteema näihin maalauksiin." kertoo Kaisu Sillanpää maalausten taustaa.

 

Nepsynurkka

Urjalan kirjastosta löytyy  nepsynurkka, jonne on kerätty nepsy-aiheista tietoa ja materiaalia. Arki lapsen kanssa, jolla on neuropsykiatrisia häiriöitä, on kuormittavaa. Monissa perheissä kaivataan tietoa, mistä ja miten saisi toimintakeinoja sujuvan arjen tueksi helposti ja kootusti. Näistä keinoista on hyötyä kaikille lapsiperheille, kun arki haastaa. Neuropsykiatrisia piirteitä omaaville lapsille ne ovat usein välttämättömiä ja avain sujuvaan arkeen.

Nepsy-nurkkauksesta voit saada ideoita mm. kuinka hyödyntää kuvallista tukea ja välineitä arjen tilanteiden helpottamiseksi. Nepsyhylly tulee pysyvästi kirjastoon lautapelihyllyn viereen. Hyllyköstä löytyy useita apuvälineitä kokeiltavaksi ja lainattavaksi.

Nepsy-valmentajat tavattavissa

Nepsy-valmentajat tavattavissa Urjalan kirjaston Nepsy-nurkassa keväällä 2024 seuraavasti: 30.1.  26.3.  23.4. ja 28.5. klo 13 - 14. Tervetuloa juttelemaan asiantuntijoiden kanssa!

Mitä nepsy tarkoittaa?

Nepsy on lyhenne neuropsykiatrisista haasteista, jotka johtuvat aivotoiminnan rakenteellisesta ja toiminnallisesta poikkeavuudesta. Neuropsykiatrisia vaikeuksia ovat esimerkiksi ADHD ja ADD, Aspergerin oireyhtymä ja muut autismikirjon häiriöt, kehityksellinen kielihäiriö sekä Touretten oireyhtymä.

Nepsytarvaroita hypisteltäviksi

 

Jämälangat ja kankaat kiertoon

Monille käsityöihmisille kertyy kaappiin langanloppuja ja kankaan tilkkuja, toisille enemmän toisille vähemmän. Kirjasto tarjoaa helpon tavan päästä niistä eroon. Tuo tarpeettomat lankasi ja kankaasi kirjaston kierrätyskoppaan ja samalla voit ottaa mukaan itsellesi sopivia käsityötarvikkeita. Jos bongaat korista sopivaa lankaa tai kangasta, toki voit ottaa tuomatta mitään tilalle. 

Toiselle tarpeeton voi olla toiselle aarre!

Jämälankojen kierrätys

 

Leffapassi

Kerää 20 leimaa saat lahjaksi 3 elokuvaa!

Saat leiman joka kerta lainatessasi elokuvia (1 leima/lainauskerta). Leiman saa palveluaikana, tai näyttämällä omatoimilainauksen kuittia.

Kerättyäsi 20 leimaa saat kirjastolta lahjaksi kolme kotimaista DVD-elokuvaa. Palkinnot lahjoittaa Elokuvapalvelu Suomalainen.

 
 

Keskustellaan taiteesta ma 26.2. klo 17.00

Kuukauden kuvataide juliste

 

Elokuvaesitys ti 27.2. klo 13.00

Supermarsu 2

 

Näyttelytilassa helmikuussa

Elli Kempaksen maalauksia

 

Maalaus punatulkkuja lumisilla oksilla

Elli Kempas: Tulkut

 

Dekkarilukupiirin kevät 2024

Dekkarilukupiirin kevään 2024 kirjat

 

Digiopastusta perjantaisin

 

Käsityökahvila

Valkeakoski-opiston Käsityökahvila


 

UUTTA PIKISSÄ!

Lue e-lehtiä kotona!

Etäkäyttöinen e-lehtipalvelu

 

Nepsynurkka avattu

Nepsynurkka kirjastossa

 

Kirjastoleffapassi

 

Muistathan terveysturvallisuuden kirjaston tiloissa ja tapahtumissa!

Tule mukaan vain terveenä ja muistathan maskin, käsihygienian ja turvavälit.

 

Urjalan Isä-ryhmän kokoontumiset

15.1.  12.2.  11.3.  15.4. ja 13.5. klo 17.00 -19.00 Urjalan kirjastossa.

ITUA-hanke tarjoaa maksutonta tukea ja apua isien hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Kauttamme on saatavilla tietoa, tukea ja toivoa. Lisätietoa osoitteesta https://www.finfamipirkanmaa.fi/tukea-isille/


 
 
 
x