Sisältöön »
 
 

KIRJASTON TAPAHTUMAT

 
  • am-avajaisten-mainos38405133.jpg
  • vuodenaikojen-vareja-eija-liisa-erola.jpg
  • kuukauden-kuvataide-jpg-11721911894.jpg
  • Jämäkankaat kiertoon!
 
 

Vuodenaikojen värejä

Nyt on kirjaston näyttelytilassa väriä ja Suomen luontoa kauneimmillaan, sillä siellä voi ihastella Eija-Liisa Erolan uutta taidenäyttelyä. Näyttely on saanut nimekseen Vuodenaikojen värejä ja värejä tauluista löytyykin. Näyttely on avoinna 28. kesäkuuta saakka. Tervetuloa tutustumaan!

Erolan taulu, jossa hevonen kukkaniityllä

 

Digiopastusta perjantaisin 11 - 15

Nyt on jälleen kirjastosta saatavissa digiapua, sillä vertaisdigineuvoja Jukka on tavattavissa kirjostolla joka perjantai klo 11 - 15. Jos sinulla on ongelmia puhelimen, tabletin tai tietokoneen kanssa, poikkea Jukan pakeilla. 

Digiopastus kesälomalla: 14. - 28.6. sekä 12.7. ja 26.7.

Jos tarvitset pitkäkestoisempaa opastusta, varaa aika etukäteen kirjastosta 0403354265 (Kirjaston lainaus).

 

Bongaa lastenosaston uudet linnut!

Parvi eksoottisia ja värikkäitä lintuja on pesiytynyt kirjaston lastenosastolle viihdyttämään kaikenikäisiä kirjastonkäyttäjiä.

Urjalalainen Kaisu Sillanpää on maalannut värikkäät ja hauskat akryylityöt. 

"Ensin kotiutuivat kesäkanat kanatarhaan ja sitten lehahti lintuteema näihin maalauksiin." kertoo Kaisu Sillanpää maalausten taustaa.

 

Dekkarilukupiiri jää kesätauolle

Syyskuussa jatketaan ja dekkarilukupiirin  vetäjänä jatkaa innokas lukija Heli Kurkisuo.

 

Nepsynurkka

Urjalan kirjastosta löytyy  nepsynurkka, jonne on kerätty nepsy-aiheista tietoa ja materiaalia. Arki lapsen kanssa, jolla on neuropsykiatrisia häiriöitä, on kuormittavaa. Monissa perheissä kaivataan tietoa, mistä ja miten saisi toimintakeinoja sujuvan arjen tueksi helposti ja kootusti. Näistä keinoista on hyötyä kaikille lapsiperheille, kun arki haastaa. Neuropsykiatrisia piirteitä omaaville lapsille ne ovat usein välttämättömiä ja avain sujuvaan arkeen.

Nepsy-nurkkauksesta voit saada ideoita mm. kuinka hyödyntää kuvallista tukea ja välineitä arjen tilanteiden helpottamiseksi. Nepsyhylly tulee pysyvästi kirjastoon lautapelihyllyn viereen. Hyllyköstä löytyy useita apuvälineitä kokeiltavaksi ja lainattavaksi.

Mitä nepsy tarkoittaa?

Nepsy on lyhenne neuropsykiatrisista haasteista, jotka johtuvat aivotoiminnan rakenteellisesta ja toiminnallisesta poikkeavuudesta. Neuropsykiatrisia vaikeuksia ovat esimerkiksi ADHD ja ADD, Aspergerin oireyhtymä ja muut autismikirjon häiriöt, kehityksellinen kielihäiriö sekä Touretten oireyhtymä.

Nepsytarvaroita hypisteltäviksi

 

Jämälangat ja kankaat kiertoon

Monille käsityöihmisille kertyy kaappiin langanloppuja ja kankaan tilkkuja, toisille enemmän toisille vähemmän. Kirjasto tarjoaa helpon tavan päästä niistä eroon. Tuo tarpeettomat lankasi ja kankaasi kirjaston kierrätyskoppaan ja samalla voit ottaa mukaan itsellesi sopivia käsityötarvikkeita. Jos bongaat korista sopivaa lankaa tai kangasta, toki voit ottaa tuomatta mitään tilalle. 

Toiselle tarpeeton voi olla toiselle aarre!

Jämälankojen kierrätys

 

Leffapassi

Kerää 20 leimaa saat lahjaksi 3 elokuvaa!

Saat leiman joka kerta lainatessasi elokuvia (1 leima/lainauskerta). Leiman saa palveluaikana, tai näyttämällä omatoimilainauksen kuittia.

Kerättyäsi 20 leimaa saat kirjastolta lahjaksi kolme kotimaista DVD-elokuvaa. Palkinnot lahjoittaa Elokuvapalvelu Suomalainen.

 
 

Näyttelytilassa

Eija-Liisa Erolan taidenäyttely Vuodenaikojen värejä

 

Nuutajärven palokopin tarina ma 1.7. klo 15.00

Adoptoi monumentti -näyttelyn avajaiset

 

Digiopastus lomailee 14. - 28.6. sekä 12.7. ja 26.7.

Kesän digiopastus

 

UUTTA PIKISSÄ!

Lue e-lehtiä kotona!

Etäkäyttöinen e-lehtipalvelu

 

Nepsynurkka

Nepsynurkka kirjastossa

 

Kirjastoleffapassi

 

Muistathan terveysturvallisuuden kirjaston tiloissa ja tapahtumissa!

Tule mukaan vain terveenä ja muistathan maskin, käsihygienian ja turvavälit.

 
 
 
x