Sisältöön »
 

PIKI = Pirkanmaan kirjastot

Uusi pikiverkkokirjasto

 
 

Urjalan kirjasto osa PIKIä

Urjala kuuluu yhtenä kirjastona PIKI-yhteisjärjestelmään, johon kuuluvat kaikki Pirkanmaan kunnat. PIKI-kirjastoissa on käytössä yhteinen kirjastokortti, eli asiakas tarvitsee vain yhden kirjastokortin asioidessaan PIKI-kirjastoissa.

PIKI-verkkokirjastossa voi uusia lainansa, varata sekä lainassa että hyllyssä olevaa aineistoa tai vain selailla PIKI-kirjastojen aineistokokoelmia. Aineiston varaamiseen ja lainaamiseen tarvitaan omaPIKI-tunnukset, jotka saa käyttöönsä mistä tahansa PIKI-kirjastosta.

PIKI-verkkokirjasto  

Tästä linkistä verkkokirjastoon

 

Etäkäyttöinen e-lehtipalvelu

Prenaxin etäkäytettävä e-lehtipalvelu otettiin käyttöön maanantaina 12.6. PIKI-kirjastoissa. Palvelu löytyy osoitteesta https://piki.pxview.fi/. Kirjautuminen palveluun tapahtuu kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

Lehtipalvelussa on 24 nimekkeen valikoima kotimaisia aikakauslehtiä, ja lehdistä löytyy 24 kuukauden arkisto. Lehtipalvelu on etäkäyttöinen, joten lehtiä voi helposti lukea vaikka kotoa käsin. Palvelu toimii selaimessa, joten erillistä sovellusta lehtien lukemiseen ei tarvitse ladata.

Jokaiseen palvelun lehteen on hankittu rajallinen määrä lisenssejä, joten haluamaansa lehteä ei välttämättä pääse lukemaan heti. Lehtiä voi kuitenkin jäädä jonottamaan, jolloin lehden saa luettavaksi heti, kun se vapautuu.

Prenax-lehtipalvelua voi käyttää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voit tutustua palvelun ohjeisiin Piki-verkkokirjaston ohjesivulla.  


 

PIKI-verkkokirjasto

Pirkanmaan kirjastojen uusi PIKI-verkkokirjasto on valmistunut ja asiakkaiden käytössä osoitteessa piki.fi. Uudistuneen verkkokirjaston tavoitteena on tehdä sähköisestä kirjastoasioinnista entistä sujuvampaa. Verkkokirjastossa voi muun muassa hakea aineistoja, tehdä varauksia ja uusia lainoja, maksaa kirjastomaksuja, kysyä neuvoa chatissa sekä päivittää asiakastietoja. Palvelussa on sisäänrakennettuna myös sähköinen kirjastokortti.

 

Kirjastokortti

Samalla kirjastokortilla voi lainata Urjalan kirjastosta sekä kaikista Piki-järjestelmään kuuluvista kirjastoista. Kirjastokortin saa osoittamalla henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotias tarvitsee holhoojan suostumuksen kirjastokortin saamiseen. Ensimmäinen kortti on maksuton, mutta kadonneesta kortista peritään yli 15-vuotiaalta 2,00 € korvaus ja alle 15-vuotiailta 1 €.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa kaikesta kortillaan lainatusta aineistosta. Osoitteen- ja nimenmuutoksista on ilmoitettava kirjastoon. Kadonneesta kirjastokortista on ilmoitettava välittömästi kirjastoon väärinkäytösten estämiseksi.Kirjastokortti tai kuvallinen henkilötodistus tulee olla mukana aina lainattaessa!

Kirjastosta voi hakea henkilökohtaisen, kirjastokortin numeroon yhdistettävän 4-numeroisen tunnusluvun. Tunnuslukua ei anneta puhelimitse, vaan sen saa kirjastosta esittämällä kirjastokorttinsa. Näin Piki-verkkokirjaston kautta voi mm. uusia lainansa, tehdä varauksia ja tarkistaa lainaajatietonsa. Myös Naxos musiikkipalvelut, Kirjastokino ja e-kirjat ovat käytössä verkkotunnuksilla.

 

Kirjastokino

Kirjastokino on elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu, jossa katselu onnistuu ilmaiseksi kirjastokortilla. PIKI-kirjastokortti ja tunnusluku antavat sinulle pääsyn Kirjastokinon elokuvavalikoimaan. Kirjastokino-palveluun


E-lehdet

Urjalan kirjaston asiakaspääteillä voi nyt lukea laajaa valikoimaa digilehtiä. Päätteiltä on pääsy ePress ja eMagz tietokantoihin. Käyttö on helppoa Piki-verkkokirjaston kautta, E-lehdet osioista löydät linkit sekä ePressiin että eMagziin. Sitten vain valitset palvelun etusivun lehtiluettelosta haluamasi lehden luettavaksi. Lehden sivuja voi myös tulostaa.

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Myös Urjalan Sanomat löytyy ePressistä.

eMagz sisältää kotimaisia aikakauslehtiä. eMagz valikoimaa laajentaa kirjaston aikakauslehtikokoelmaa huomattavasti. Sieltä voit lukea mm. Iltasanomat, Iltalehden ja Seiskan.

E-aineistot

E-kirja on digitaalisessa, sähköisessä, muodossa julkaistu kirja, jota voi lukea tai kuunnella joko tietokoneelta tai mobiililaitteilta. Piki-kirjastojen yhteinen e-kirja- ja e-äänikirja -kokoelma on selailtavissa ja lainattavissa Ellibs-verkkopalvelussa. E-aineiston laina-aika on 14 vrk. Tarkempia tietoja ja lainausohjeita löydät tästä linkistä Piki-verkkoskirjaston E-aneistot sivulle.

Medici.tv

PIKI-kirjastot ovat hankkineet asiakkaidensa käyttöön Medici.tv-palvelun, joka avaa pääsyn tuhansiin konsertti-, ooppera- ja balettivideoihin sekä suoriin lähetyksiin arvostetuista tapahtumista.

Piki-kirjastojen käyttösäännöt

Piki-kirjastoilla on käytössä yhteinen kirjastojärjestelmä sekä yhteiset käyttösäännöt.

 
 
 

Lue lehtiä kotona!

Etäkäyttöinen e-lehtipalvelu

 

Kuunneltavaa kotimatkalle. Lainaa äänikirjat maksutta kirjastokortilla. piki.verkkokirjasto.fi

 

 

Medici

PIKI-kirjastot ovat hankkineet asiakkaidensa käyttöön Medici.tv-palvelun, joka avaa pääsyn tuhansiin konsertti-, ooppera- ja balettivideoihin sekä suoriin lähetyksiin arvostetuista tapahtumista.

Medici juliste

 
 
 
x