Sisältöön »
 

PIKI = Pirkanmaan kirjastot

Uusi pikiverkkokirjasto

 
 

Urjalan kirjasto osa PIKIä

Urjala kuuluu yhtenä kirjastona PIKI-yhteisjärjestelmään, johon kuuluvat kaikki Pirkanmaan kunnat. PIKI-kirjastoissa on käytössä yhteinen kirjastokortti, eli asiakas tarvitsee vain yhden kirjastokortin asioidessaan PIKI-kirjastoissa.

PIKI-verkkokirjastossa voi uusia lainansa, varata sekä lainassa että hyllyssä olevaa aineistoa tai vain selailla PIKI-kirjastojen aineistokokoelmia. Aineiston varaamiseen ja lainaamiseen tarvitaan omaPIKI-tunnukset, jotka saa käyttöönsä mistä tahansa PIKI-kirjastosta.

PIKI-verkkokirjasto  

Tästä linkistä verkkokirjastoon

 

Kuntien yhteinen E-kirjasto on käytössä

E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, josta voit lainata e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä yhdessä sovelluksessa.

E-kirjasto-sovellukset ovat nyt ladattavissa sovelluskaupoissa.

Mukana on satoja e- ja äänikirjoja sekä niihin tuhansia lukuoikeuksia. Lisäksi aikakauslehtiä. Aineistoja hankitaan koko ajan lisää, joten uutta luettavaa ja kuunneltavaa tulee viikoittain.

E-kirjastoon tulee aineistoja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. E- ja äänikirjan voi lainata käyttöönsä kahdeksi viikoksi, jonka jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Kirjan voi myös itse palauttaa ennen laina-ajan päättymistä. Lehteä voi lukea kaksi tuntia kerrallaan.

Lukuoikeuksia on rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi jonottaa varaamalla niitä. Palvelun tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa.

Lisätietoa löydät https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/e-kirjasto

 

PIKI-verkkokirjasto

Pirkanmaan kirjastojen uusi PIKI-verkkokirjasto on valmistunut ja asiakkaiden käytössä osoitteessa piki.fi. Uudistuneen verkkokirjaston tavoitteena on tehdä sähköisestä kirjastoasioinnista entistä sujuvampaa. Verkkokirjastossa voi muun muassa hakea aineistoja, tehdä varauksia ja uusia lainoja, maksaa kirjastomaksuja, kysyä neuvoa chatissa sekä päivittää asiakastietoja.

Kirjastokortti löytyy myös verkkokirjastosta!

Verkkokirjaston Omat tiedot -osion Kirjastokortit-sivulta löydät sekä oman korttisi että tiliisi liitettyjen korttien tiedot.

Tilin omistajan kortin kohdalla näkyy automaattisesti kirjastokortin viivakoodi. Vot käyttää tätä viivakoodia kätevästi sähköisenä kirjastokorttina.

Keväällä 2024 luovutaan Pikin mobiilisovelluksesta, josta moni asiakas on tottunut löytämään sähköisen kirjastokorttinsa. Nyt siis löydät sähköisen kirjastokorttisi verkkokirjastosta.

Piki-verkkokirjastosta löydät hyvät ohjeet, miten luot pikakuvakkeen ja näin löydät Piki-verkkokirjaston näppärästi ja nopeasti puhelimestasi. Tästä pikakuvakkeen teko-ohjeisiin.


 

Kirjastokortti

Samalla kirjastokortilla voi lainata Urjalan kirjastosta sekä kaikista Piki-järjestelmään kuuluvista kirjastoista. Kirjastokortin saa osoittamalla henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotias tarvitsee holhoojan suostumuksen kirjastokortin saamiseen. Ensimmäinen kortti on maksuton, mutta kadonneesta kortista peritään yli 15-vuotiaalta 2,00 € korvaus ja alle 15-vuotiailta 1 €.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa kaikesta kortillaan lainatusta aineistosta. Osoitteen- ja nimenmuutoksista on ilmoitettava kirjastoon. Kadonneesta kirjastokortista on ilmoitettava välittömästi kirjastoon väärinkäytösten estämiseksi.Kirjastokortti tai kuvallinen henkilötodistus tulee olla mukana aina lainattaessa!

Kirjastosta voi hakea henkilökohtaisen, kirjastokortin numeroon yhdistettävän 4-numeroisen tunnusluvun. Tunnuslukua ei anneta puhelimitse, vaan sen saa kirjastosta esittämällä kirjastokorttinsa. Näin Piki-verkkokirjaston kautta voi mm. uusia lainansa, tehdä varauksia ja tarkistaa lainaajatietonsa. Myös Naxos musiikkipalvelut ja e-kirjat ovat käytössä verkkotunnuksilla.

 

PIKIn tarjoama elokuvapalvelu

Cineast on kirjastojen oma digitaalinen elokuvakanava. Tarjolla on laaja valikoima näkemisen arvoisia elokuvia.

PIKI-kirjastojen asiakkaat voivat lainata palvelusta elokuvia kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Palvelussa on asiakaskohtainen lainaraja 4 lainaa/kuukausi.

Tutustu Cineastiin osoitteessa cineast.fi tai lataa sovellus sovelluskaupastasi.

E-lehdet

Urjalan kirjaston asiakaspääteillä voi nyt lukea laajaa valikoimaa digilehtiä. Päätteiltä on pääsy ePress tietokantaan. Käyttö on helppoa Piki-verkkokirjaston kautta, E-lehdet osioista löydät linkin. Sitten vain valitset palvelun etusivun lehtiluettelosta haluamasi lehden luettavaksi. Lehden sivuja voi myös tulostaa.

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen kotimaiset lehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä.

Aikakauslehtiä voi lukea kansallisen E-kirjaston sovelluksesta. E-Pressin aikakauslehdet sekä Prenax-palvelu ovat poistuneet käytöstä.

E-aineistot

Kuntien yhteinen E-kirjasto on avattu

E-kirjasto tarjoaa e-kirjoja, äänikirjoja ja digilehtiä. Lataa sovellus puhelimellesi tai tabletillesi sovelluskaupasta. Sovellukseen rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen avulla.

Medici.tv

PIKI-kirjastot ovat hankkineet asiakkaidensa käyttöön Medici.tv-palvelun, joka avaa pääsyn tuhansiin konsertti-, ooppera- ja balettivideoihin sekä suoriin lähetyksiin arvostetuista tapahtumista.

Piki-kirjastojen käyttösäännöt

Piki-kirjastoilla on käytössä yhteinen kirjastojärjestelmä sekä yhteiset käyttösäännöt.

 
 
 

Cineast

Uutta! Cineast-elokuvapalvelu käytössä -mainos

 

PIKI-kirjastot tarjoavat asiakkailleen nyt käyttöön Cineast-elokuvapalvelun. Voit lainata palvelusta neljä elokuvaa kuukaudessa PIKI-kirjastokortilla. Lainattu elokuva on saatavilla 48 tuntia. Palvelua voi käyttää osoitteessa www.cineast.fi tai sen omassa sovelluksessa.

 

 

Medici

PIKI-kirjastot ovat hankkineet asiakkaidensa käyttöön Medici.tv-palvelun, joka avaa pääsyn tuhansiin konsertti-, ooppera- ja balettivideoihin sekä suoriin lähetyksiin arvostetuista tapahtumista.

Medici juliste

 
 
 
x