Sisältöön »
 

Työllisyyspalvelut

 
 
 


Työllisyyden kuntakokeilut

Työllisyyden kuntakokeilut alkoivat 1.3.2021 ja kestävät 31.12.2024 saakka. Kokeilut perustuvat eduskunnan hyväksymään lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta. 


Lähipalvelua omasta kotikunnasta 

Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilussa osa Urjalan kunnan työttömistä työnhakijoista siirtyy TE-toimistosta oman kotikunnan asiakkaiksi. Kokeilussa kotikunta vastaa TE-palveluiden eli julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden tarjoamisesta asiakkailleen.  

Pirkanmaalta kokeilussa on mukana 22 kuntaa ja ne muodostavat yhdessä oman kokeilualueen. Kokeilun alkaessa Pirkanmaan TE-toimistosta siirtyy yhteensä noin 30 000 asiakasta kokeilualueen kuntiin.  


 Kuka on kokeilun asiakas? 

Työllisyyden kuntakokeilun asiakkaita ovat työttömät työnhakijat, työllistettynä olevat ja työllistymistä edistävissä palveluissa olevat työnhakijat, joiden kotikunta on kokeilualueella ja jotka 

  • eivät täytä ansiopäivärahan saamisen edellytyksiä tai 

  • ovat alle 30-vuotiaita, maahanmuuttajia tai vieraskielisiä henkilöitä. 

Kotoutumisajalla olevien maahanmuuttajien palvelusta vastaa keskitetysti Pirkanmaan kokeilualueella Tampereen kansainvälisen osaamisen palvelut. Kotoutumisajan päättymisen jälkeen maahanmuuttajien asiointi tapahtuu omassa kotikunnassa. Myös muut vieraskieliset asioivat omassa kotikunnassaan. 


Asiakkaille ilmoitetaan henkilökohtaisesti 

Työllisyyden kuntakokeiluun siirtyminen tapahtuu automaattisesti eikä asiakkaiden tarvitse tämän vuoksi ottaa yhteyttä alueen TE-toimistoon tai kokeilukuntaanAsiakkaat saavat tiedon henkilökohtaisesti. Kotikunta ottaa asiakkaisiin yhteyttä.  

Kokeilun aikana uusi työnhakija ilmoittautuu edelleen normaalisti Pirkanmaan TE-toimistoon. Käytössä on Oma asiointi -palvelu. TE-toimisto ohjaa kokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. 

Kokeilussa asiakas saa hänelle nimetyn valmentajan. Hän tukee työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa. Valmentaja koordinoi asiakkaalle yhdessä hänen kanssaan yksilöllisen polun kohti työtä, koulutusta tai muita palveluja.  

Mitä työllisyyden kuntakokeilulla tavoitellaan?

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on nykyistä tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden tllistymistä ja koulutukseen ohjautumista ja tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille. 

Lue lisää  

Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilun verkkosivut >>   

Yhteystiedot

Urjalan työllisyyspalvelut
Postiosoite: PL 33, 31761 Urjala
Käyntiosoite: Tampereentie 8B, 31760 Urjala 
Puhelin: 040 335 4383 / työllisyydenhoidon ohjaaja 

Avoinna: 

 ma-pe 9.00 - 15.00

 

Palvelemme Sinua kaikissa työllistymiseen ja koulutukseen liittyvissä asioissa arkisin ma-pe klo 9-15.

tyollisyyspalvelut@urjala.fi

 
 

Hankkeet

Työllisyyden kuntahanke
Työtie –hanke
Pover –hanke 

 

Linkit

Seuraa tästä kuntakokeilun edistymistä

Työmarkkinatori

 

 
 
 
x