Sisältöön »
 

Tutustu työhön ja tienaa

 
sustainability-is-core-to-dsm-says-vp-as-company-launches-strategic-animal-farming-initiative503602664.jpg
 

TTT eli Tutustu työelämään ja tienaa –malli 

 

Monet yritykset ja yhteisöt ympäri Suomen ottavat nuoria myös palkalliseen työharjoitteluun Tutustu työhön ja tienaa -mallin kautta. Elinkeinoelämän keskusliitto on asiaa ajanut jo aiemmin. Mallia voi kukin yritys- ja yhteisö käyttää myös omalla tavallaan. 

 

Ensimmäisen työpaikan hankinta ja saaminen ovat merkittävä virstanpylväs nuorelle. Nuoren ensimmäisen kesätyön voi tarjota myös kesäharjoitteluna Tutustu työelämään ja tienaa –mallilla.

TTT-malli mahdollistaa työnantajille selkeän ja reilun palkkausmallin peruskoululaisten, kymppiluokkalaisten, lukiolaisten ja valmentavassa koulutuksessa olevien kahden viikon tai kymmenen työpäivän mittaisen kesätyöharjoittelun osalta.  Tutustu ja tienaa -mallilla ei voi palkata ammattiin jo opiskelevaa tai tutkinnon omaavaa henkilöä. Kesäharjoittelun osalta maksetaan kiinteä korvaus. Korvaukset neuvotellaan ja määritellään toimialoittain. Viime vuosina korvausten taso työjaksolta on ollut noin 380 euroa.  

Tutustu ja tienaa –malli on ollut käytössä monilla toimialoilla, mutta se ei välttämättä sovellu tai ole hyödynnettävissä kaikkialla. Työnantajan kannattaakin kääntyä oman toimialaliittonsa puoleen ja tarkistaa, onko omalle toimialalle neuvoteltu TTT-malli ja sen käytänteet.

Ajankohtaista tietoa nuorille: https://www.kunkoululoppuu.fi/kesatyo/tutustu-tyoelamaan-hae-kesatoihin/

 
 
 
x