Sisältöön »
 

Ajankohtaista

Nuutajärven vesihuollon parannustyöt käynnistyvät

04.04.2024

Nuutajärven vesihuollon parannustyöt käynnistyvät

Nuutajärvellä ollaan käynnistämässä kevään aikana vanhentuneen ja jo pitkään ongelmia aiheuttaneen vesi- ja viemäriverkon saneeraus. Nuutajärven vesi tulee tällä hetkellä vain yhtä reittiä alueen verkostoon ja häiriötilanteissa vesi on jouduttu katkaisemaan isolta alueelta, vaikka vika olisi ollut pienikin. 

Toukokuussa toteutetaan vuonna 2023 aloitetun vesijohtokaivuun viimeistelytyöt Lasimuseon ja Maijalantien alueella. Samoin aloitetaan valmistelevat työt muun muassa kiertotien ja varastoalueiden rakentamiseksi.

Varsinaisen kaivuutyön aloitus on toukokuun loppupuolella tai kesäkuun alussa. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan lähempänä. Aloitus määräytyy muun muassa materiaalien ja konekaluston saatavuudesta riippuen.

Työn edetessä liikennejärjestelyt ja kiertotiet tulevat muuttumaan useampaan kertaan. Myös näistä muutoksista tiedotetaan alueen asukkaita ja muita tarvittavia tahoja aina erikseen. Vesi- ja viemärilinjojen lisäksi alueilla uusitaan katujen rakennekerroksia sekä parannetaan hulevesien hallintaa esimerkiksi rumpujen ja ojien rakentamisella.

-Veden toimitusvarmuuden parantamiseksi rakennamme saneerauksen yhteydessä myös kokonaan uuden vara- ja kiertovesiyhteyden alueelle. Reitti tulee juuri Rauhalantien varteen useammastakin syystä. Rauhalantien kaivannollisen alueen pituus on lyhin, Rauhalantietä kaivuumatka olisi 100m ja Pitkämäentietä 200m. Myös maanomistus on tässä alueella kunnalla. Siten yhteyksien varmistaminen sekä kiertotiejärjestelyiden työmaan taakse jääville kiinteistöille, asukkaille ja esimerkiksi pelastuslaitokselle on helpoin ja edullisin ratkaista Rauhalantien kautta, tekninen johtaja Jiri Laine taustoittaa kattavasti.

Paljon keskustelua herättäneet Rauhalantien kaksi vanhaa kuusta joudutaan karsimaan työmaan tieltä. Mahdollinen ohikaivaminenkaan ei säästäisi kuusia, koska kuusien juurista 30-50% vaurioituisi siinäkin tapauksessa. Toinen kuusista on myös todettu lahoksi, ja näin ollen vaarallinen.

-Ymmärrän kyllä hyvin ihmisten mielipahan asiassa. Ikävä kyllä kunnalla toisinaan joudumme yhteisen hyvän nimessä tekemään ratkaisuja, jotka eivät kaikille aina ole mieluisia. Onneksi kahden kuusen kaataminen ei ympäröivän luonnon kokonaiskuvan kannalta vaikuta merkittävästi, vaan alueelle jää runsaasti muita vanhoja kuusia ja puita, Laine avaa.


Lisätietoja:
Mirka Kamarjanskij
yhdyskuntatekniikan rakennusmestari
p. 040 3354222
mirka.kamarjamskij@urjala.fi

Jiri Laine
tekninen johtaja
jiri.laine@urjala.fi
lomalla 8.4. saakka

 
 
 
 
 
x