Sisältöön »
 

Ajankohtaista

Aseman koulun Luurivapaa! huomioitiin finaalipaikalla

17.11.2023

Aseman koulun Luurivapaa! huomioitiin finaalipaikalla

Aseman koulun henkilökunnan toimintamalli on valittu yhdeksi Cygnaeus-palkinnon neljästä finalistista.
Cygnaeus-palkintoa on jaettu vuodesta 1981, jolloin kouluhallitus perusti palkinnon kunnioittamaan Suomen oppivelvollisuusisän Uno Cygnaeuksen (1810–1888) muistoa. Kouluhallitus lakkautettiin vuonna 1991, ja tilalle perustettu Opetushallitus jatkoi palkinnon jakamista.

Tämän vuoden kilpailuteemana oli Luurivapaa! ja Cygnaeus-palkinnon saajaksi haettiin ehdotuksia, joissa on onnistuneesti keksitty keinoja saada lapset ja nuoret näkemään ja kuulemaan toisiaan kasvokkain.  
 
Urjalan Aseman koulun hakemus pohjautui pitkäjänteiseen työhön sen puolesta, että kännykkä ei olisi koulupäivän aikana houkuttimena näkyvillä.

 -Kuvasimme hakemuksessa tilannetta, joka sai meitä tekemään muutoksen koulun retkillä tapahtuvaan kännykän käyttöön. Kun kännykät poistuivat kädestä, tuli tilalle juttelu, jopa laulu, iloitsee aseman koulun rehtori Mervi Lumia.

Lopullisen valinnan palkinnon saajasta tekevät tänä vuonna professori Anne Birgitta Pessi ja laulaja, lauluntekijä Nelli Matula.
Cygnaeus-palkinto jaetaan Educa-messuilla perjantaina 26.1.2024 klo 12.50 TIETO-lavalla. Palkinnon jakaa Opetushallituksen pääjohtaja Minna Kelhä.

 
 
 
 
 
x