Sisältöön »
 

Ajankohtaista

JUOMAVEDEN KEITTOKEHOTUS PURETAAN

26.09.2023

JUOMAVEDEN KEITTOKEHOTUS PURETAAN

JUOMAVETTÄ EI TARVITSE ENÄÄ KEITTÄÄ URJALAN KUNNAN VESILAITOKSEN ALUEELLA 

Talousvedestä otetuista verkostonäytteistä 23.9.2023, 24.9.2023 ja 25.9.2023 ei ole todettu koliformisia bakteereita eikä suolistoperäisiä indikaattoribakteereita. Vettä ei tarvitse enää keittää.

Vesi on juomakelpoista ja sitä voi käyttää normaalisti. 

Talousveden saastumislähteeksi epäillään luonnonvesien pääsyä vesitornin rakenteiden kautta vesijohtoverkostoon. Vesitornin säiliöstä otetuista näytteistä havaittiin koliformisia bakteereita. Vesitorni on irrotettu maanantaina 25.9.2023 vesijohtoverkostosta puhdistus- ja korjaustoimien ajaksi eikä sitä kautta tule vettä kuluttajille. Vesitornin irrotuksella verkostosta ei ole vaikutusta veden riittävyyteen.

Talousveden desinfiointia sekä verkoston huuhtelua jatketaan toistaiseksi varotoimenpiteenä talousveden laadun turvaamiseksi. Talousvedessä voi esiintyä kloorin hajua. Talousveden laatua seurataan edelleen tihennetysti vesinäytteenotolla. 

Urjalan kunnan verkostoveden käyttäjiä pyydetään edelleen vastaamaan vedenkäyttöön liittyvään kyselyyn. Kysely on avoinna Urjalan kunnan nettisivuilla viikon loppuun asti.

https://elomake.tampere.fi/lomakkeet/28565/lomakkeet.html

Kiitämme tähän mennessä kyselyyn vastanneita.

Kyselyn kautta on saatu tietoa joistakin vatsatautitapauksista Urjalan kunnan vesihuoltolaitoksen vedenjakelualueella. Oireiden yhteyttä talousveteen selvitetään. Henkilöitä, joilla on vakavia tai pitkäkestoisia vatsatautioireita pyydetään ottamaan yhteyttä terveydenhuoltoon.

Lisätietoja: 
Urjalan Kunta
p. 040 335 4244
https://www.urjala.fi/

Terveydensuojelu                                  
Hanna Juhe 040 178 9001                  
Markus Saarinen 040 178 9026
terveydensuojelu@tampere.fi

             



 
 
 
 
 
x