Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Osallistavan budjetoinnin äänestys on auki 23.5.-4.6.2023!

23.05.2023

Osallistavan budjetoinnin äänestys on auki 23.5.-4.6.2023!

Kunnan budjetissa on 5000 € määräraha osallistavan budjetoinnin pilottikokeilulle.Kohteena avustuksella ovat Urjalan kunnan asukkaat, ja tavoitteena on vahvistaa kuntalaisten hyvinvointia ja osallisuutta sekä kunnan viihtyisyyttä. Avustuksen vaikutusten tulisi kohdistua mahdollisimman suureen määrään kuntalaisia.

Avustusta voi saada esimerkiksi tapahtuman järjestämiseen, rakennelmiin, rakennetun- tai luontoympäristön hoitotyöhön, ympäristötaiteeseen tai muuhun ehdotettuun työhön/tekoon. Avustusta ei myönnetä ns. perustoimintaan. Avustuksen avulla toteutettavan toiminnan tai hankkeen tulee olla kuntalaisille maksutonta. Ehdotuksen tekevän tahon on sitouduttava hankkeen toteuttamiseen. 


Ehdotuksia voi jättää 4.6.2023 saakka verkkolomakkeella, joka löytyy TÄÄLTÄ: Osallistavan budjetoinnin äänestys 2023

Ehdokkaita on vuoden 2023 osallistavan budjetoinnin määrärahalle kaksi: Kortejärven luontotornin virkistyspaikan kunnostus ja Rutajärven Rundi -pyöräreitin luominen.


Toteutettavan ehdotuksen valitsevat kuntalaiset

Hyvinvointilautakunta arvioi hankkeiden toteuttamisen realistisuuden. Ne ehdotukset, jotka eivät lisää kunnan viihtyisyyttä, osallisuutta tai kuntalaisten hyvinvointia karsitaan pois. Ehdotuksia ei muuten arvioida eikä laiteta paremmuusjärjestykseen. Tämän jälkeen kuntalaiset saavat äänestää, mikä ehdotuksista toteutetaan. Äänestyksen alkamisesta tiedotetaan erikseen. 

Lisätietoja: sivistysjohtaja Juha Salo, juha.salo@urjala.fi tai p. 040 335 4250

 
 
 
 
 
x