Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan ilmastovahtisivu on julkaistu - Seuraa Urjalan ilmastotoimien etenemistä ilmastovahdin avulla

01.06.2022

Urjalan ilmastovahtisivu on julkaistu - Seuraa Urjalan ilmastotoimien etenemistä ilmastovahdin avulla

Urjalan ilmastovahti kokoaa kunnan ilmastotoimenpiteet yhteen helppokäyttöiseen palveluun. Palvelun avulla seurataan ilmastotavoitteiden toteutumista ja toimenpiteiden etenemistä.

Urjala kuuluu suomalaisten ilmastotyön edelläkävijäkuntien HINKU-verkostoon ja on sitoutunut tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen toteutumista ja kunnan ilmastotoimenpiteitä voi seurata uudessa ilmastovahti-palvelussa. Urjalan ilmastovahti tarjoaa kaikille kiinnostuneille ajantasaisen kuvan kaupungin ilmastotoimenpiteiden tilanteesta sekä jatkossa myös mahdollisuuden arvioida niiden vaikutuksia.

Ilmastovahdissa on neljä eri osa-aluetta

Ilmastovahdin toimenpiteet on jaettu neljään eri osa-alueeseen, jotka ovat energiantuotanto-ja kulutus, liikkuminen ja yhdyskuntarakenne, kulutus ja materiaalit sekä kuntalaisten osallisuus ja luontosuhde. Ilmastovahdin osa-alueet ja toimenpiteet perustuvat Etelä-Pirkanmaan kuntien Valkeakosken, Akaan, Pälkäneen ja Urjalan yhteiseen ilmasto-ohjelmaan ja resurssiviisauden tiekarttaan vuosille 2020-2030. Etelä-Pirkanmaan kuntien ilmastoyhteistyötä on tiivistetty Ympäristöministeriön rahoittamassa Hiilineutraali Etelä-Pirkanmaa 2030 (HEP2030) -hankkeessa. Ilmastovahti-palvelun käyttöönotto on osa hankkeessa luotavaa ilmastojohtamisen toimintamallia.

Ilmastovahti-palvelu on jatkuvasti päivittyvä. Palveluun täydennetään jatkossa uusien toimenpiteiden lisäksi myös mittareita, joilla toimenpiteiden edistymistä ja vaikuttavuutta voidaan arvioida tarkemmin.

Ilmastovahtiin pääsee >>tästä

Ilmastovahdin osoite: https://ilmastovahti.urjala.fi

Ilmoita oma ilmasto- tai ympäristötekosi Urjalan ilmastovahtiin!

Kunnan toiminnasta syntyy vain murto-osa koko Urjalan alueen ilmastopäästöistä. Näin ollen kunnianhimoisen hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi mukaan ilmastotyöhön tarvitaan kaikkia kuntalaisia.

Oletko tehnyt tai suunnittelemassa energiaremonttia? Kuljetko työmatkat kimppakyydillä vai oletko kenties rakentanut hyönteishotellin? Nyt voit ilmoittaa oman ilmasto- tai ympäristötekosi Urjalan ilmastovahtiin. Urjalalaisten ilmastoteot -toimenpiteen alle kerätään 1.6. alkaen asukkaiden omia pieniä tai suuria ilmastotekoja.

Voit ilmoittaa ilmastotekosi postaamalla instagramiin aihetunnisteella #ilmastovahtiurjala  tai sähköpostilla osoitteeseen osmo.hongisto@urjala.fi.  Otsikoi sähköposti aiheella ilmastovahti Urjala ja kirjoita lyhyt kuvaus ilmastoteostasi.

Kaikkien ilmastotekonsa 31.8.2022 mennessä julkaistaneiden ja ilmoittaneiden kesken arvotaan 30 €:n lahjakortti puutarhamyymälään. 

Arvonnan säännöt: https://drive.google.com/file/d/1oJqwU5HPKwIP9e7tXCF-YnZUhtouettI/view?usp=sharing

 
 
 
 
 
 
x