Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan Aseman koululle Vihreä lippu osoitukseksi ympäristökasvatustyöstä

30.05.2022

Urjalan Aseman koululle Vihreä lippu osoitukseksi ympäristökasvatustyöstä

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt Urjalan Aseman koululle Vihreän lipun osoitukseksi korkeatasoisesta, suunnitelmallisesta ja osallistavasta ympäristökasvatustyöstä. 

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti, jossa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Suomessa Vihreässä lipussa on mukana jo 95 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa. 

Koulun ympäristöraati suunnitteli toimenpiteitä

Ympäristöraatiin pääsivät osallistumaan kaikki halukkaat oppilaat, jotka myös miettivät itse, mihin asioihin haluaisivat vaikuttaa. Koulun ympäristöraati kiinnitti huomiota käsipaperin tuhlaamiseen ja käsipaperin säästämiseksi valmistettiin ohjevideo oikeaoppisesta käsienpesusta. Lisäksi ympäristöraati tehosti jätteiden lajittelua koulussamme. Näillä toimilla koulun ympäristökuormitusta on saatu pienennettyä aivan konkreettisesti. Koulu on tehnyt myös upeita retkiä lähiympäristöön ja lähiympäristöstä on pidetty huolta siivoamalla tien varsilta ja lähimetsästä roskia pois. On myös mahtavaa todeta, että raadin oppilasjäsenmäärä kasvoi projektin aikana!  

Projektin helmiä olivat talkootyönä toteutetut paperinkeräykset sekä lasten itsetekemät opetusvideot, jotka katsottiin luokissa. Samalla on opittu myös vaikuttamistyön perusteita. 

Urjalan Aseman koulussa vietetään 1.6.2022. klo 9 Vihreä lippu -juhlaa, jolloin Vihreän lippu nostetan salkoon. 

Lisätietoa Vihreä lippu -ohjelmasta: www.vihrealippu.fi 

Tiedote kaikista myönnetyistä Vihreistä lipuista: https://vihrealippu.fi/2022/05/liput_kevat2022/


Kuva oppilaiden käsienpesuvideosta.


 
 
 
 
 
 
x