Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2022

20.04.2022

Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2022

Urjalan kunta, Urjalan seurakunta ja Urjalan-Kylmäkosken reserviläiset kunnioittavat ja kiittävät sotiemme veteraaneja seppeleenlaskulla sankarihaudoille kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2022 

Halkivaha klo 11

Laukeela klo 12

Urjalan kunta julkaisee veteraanipäivän muistopuheen sähköisesti Urjalan kunnan verkkosivujen ajankohtaista osuudessa täällä. Juhlapuheen pitää kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Joona Paija. Oma-aloitteiset yhdistysten ja kuntalaisten kunniakäynnit sankarihaudoilla ovat toivottavia. Kansallinen veteraanipäivä 27.4.2022 on yleinen liputuspäivä. Lisäksi Urjalan kunta muistaa veteraaneja henkilökohtaisesti.

Kansallisen veteraanipäivän 27.4.2022 pääjuhla järjestetään Lappeenrannassa

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään vuonna 2022 Lappeenrannassa. Veteraanipäivän teemana on Maamme versoo uutta -  I vårt land spirar det nya. Teema korostaa sotiemme veteraanien perinnön siirtymistä nuoremmille sukupolville jaetuksi ymmärrykseksi, josta kasvaa uutta sisältöä. 

Juhla on kutsuvierastilaisuus, johon on kutsuttu sotiemme veteraaneja, veteraaniyhdistysten edustajia, Lappeenrannan kaupungin edustajia sekä tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin. Yleisö voi seurata tilaisuutta Ylen kanavilta (TV ja Yle Areena).

Hoivatkaa, kohta poissa on veljet
 Muistakaa, heille kallis ol' maa
 Kertokaa lasten lapsille lauluin
 Himmetä ei muistot koskaan saa

(Veteraanin iltahuuto, Kalervo Hämäläinen)

 
 
 
 
 
 
x