Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – Oppilaiden maskisuositus päättyy Pirkanmaalla

12.04.2022

Urjalan kunnan koronatiedote – Oppilaiden maskisuositus päättyy Pirkanmaalla

Pirkanmaan koronatilanne on pysynyt tasaisena. Perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa luovutaan oppilaiden maskisuosituksesta. Yleinen maskisuositus yli 12-vuotiaille Pirkanmaalla jatkuu THL:n linjauksen mukaan julkisissa sisätiloissa, joissa oleskelee tai liikkuu ihmisiä, sekä julkisessa liikenteessä ja takseissa.

Perusopetuksen ja toisen asteen oppilaitoksissa luovutaan oppilaiden maskisuosituksesta. Oppilas voi kuitenkin halutessaan käyttää koulussa maskia edelleen. Maskeja on toistaiseksi kouluissa myös saatavilla. 

”Maskeista luovuttaessa oleellista on muistaa se, että hengitystieinfektio-oireisena ollaan pois koulusta, kunnes oireet ovat selvästi lieventymässä. Oireisena voi tehdä kotitestin. Jos on korona, koulutusta tulee olla pois vähintään viisi vuorokautta ja palata vasta, kun ei ole kuumetta, ja muutkin oireet ovat lieventyneet”, ohjeistaa ylilääkäri Jaana Syrjänen Taysista.

Pirkanmaalla suositellaan THL:n linjauksen mukaan maskin käyttöä julkisissa sisätiloissa, joissa oleskelee tai liikkuu ihmisiä. Maskin käyttöä suositellaan myös kaikessa julkisessa liikenteessä ja takseissa. Lisäksi maskia suositellaan edelleen työpaikoilla lähityössä. Sosiaali- ja terveydenhuollossa on toistaiseksi voimassa yleinen maskisuositus kaikissa tiloissa.

Koronavirustestiin hakeutuvien henkilöiden tulee käyttää maskia matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella. Ulkotiloissa maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia, jolloin liikkuminen vaikeutuu.

 
 
 
 
 
 
x