Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – Tilojen käyttörajoituksia esitetään purettavaksi vähitellen

01.02.2022

Urjalan kunnan koronatiedote – Tilojen käyttörajoituksia esitetään purettavaksi vähitellen

Koronaepidemian huipussa on nähtävissä tasaantumista myös Pirkanmaalla. Rajoituksia ryhdytään purkamaan vähitellen. Maskien käyttö ja rokotusten tärkeys korostuu, kun tapahtumia aletaan jälleen järjestää. 

Harrastus- ja virkistystiloja esitetään avattaviksi

Alueellinen pandemiaohjausryhmä esitti tiistaina aluehallintovirastolle, että harrastus- ja virkistystilojen sulkua koskevaa tartuntatautilain 58g -pykälää ei jatketa 5.2.2022 alkaen. Myös lasten- ja nuorten urheilukilpailut voivat taas pandemiaohjausryhmän linjauksella Pirkanmaalla jatkua.

Niin ikään Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että 5.2. alkaen sisätiloissa voitaisiin järjestää matalan riskin yleisötilaisuuksia, joissa osallistujilla on istumapaikka. Käyttöön voitaisiin ottaa vain puolet suurimmasta istumapaikkamäärästä. Korkean riskin yleisötapahtumia sisätiloissa seisomapaikoilla ei voisi edelleenkään järjestää seuraavan kahden viikon aikana.

Aluehallintoviranomaisten päätöksiä odotetaan lähipäivinä. 

Tartuntatautilain mukaisen 58d-pykälän mukaisia turvatoimia jatketaan edelleen. Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä tulee ehkäistä. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.

Yksityistilaisuuksissa suositellaan enintään 10 hengen kokoontumista.

Vahva maskisuositus jatkuu Pirkanmaalla kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Koulujenkaan maskisuositukseen ei tule muutoksia. Työpaikoilla suositellaan edelleen etätyötä.


Lisätietoja Taysin tiedotteesta: https://www.sttinfo.fi/tiedote/harrastus--ja-virkistystiloja-esitetaan-avattaviksi-pirkanmaallakin?publisherId=10978748&releaseId=69931291
 
 
 
 
 
 
x