Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – Tilojen käyttörajoituksia esitetään jatkettavaksi

04.01.2022

Urjalan kunnan koronatiedote – Tilojen käyttörajoituksia esitetään jatkettavaksi

Koronatartuntojen määrä on Suomessa korkeimmillaan koko pandemian aikana. Urjalassa tilanne on Pirkanmaan kokonaistilanteeseen nähden kohtuullinen, viime viikolla kirjattiin 7 uutta tartuntaa, alkavan viikon aikana Urjalassa on kirjattu 6 koronatartuntaa. Pirkanmaalla tartunnan lähde selvisi vain 19 prosentissa tapauksista, eikä tilannetta voida hallita enää tartunnanjäljityksen keinoilla.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää 58 d-pykälän mukaista tapahtumarajoitusta aluehallintovirastolle jatkettavaksi sisätiloissa 8.-22.1. Esityksen perusteella ulkotapahtumia voisi järjestää 8.1. alkaen. Pandemiaohjausryhmä kuitenkin suosittelee, että ulkotapahtumissa ei olisi ruoka- tai juomatarjoilua, jotta maskeja voidaan käyttää koko tapahtuman ajan.

THL:n luokittelemat korkean ja kohtalaisen riskin harrastus- ja virkistystilat esitetään pidettäväksi edelleen suljettuina seuraavat kaksi viikkoa ajalla 8.-22.1. Tämä koskee esimerkiksi kuorolaulun, sisäliikuntapuistojen, kamppailulajien sekä joukkue- ja ryhmäliikunnan tiloja. Näin ollen yksilölajien harrastustilat sekä edelleen kaikki lasten ja nuorten harrastusryhmien toiminta voisivat toimia normaalisti turva- ja hygieniavaatimukset huomioiden. Asiasta odotetaan vielä aluehallintoviraston päätöstä lähipäivinä, jonka jälkeen varmistuu esimerkiksi kuntosalin avoinna pitäminen.

Urjalan kunnan osalta tämä tarkoittaa:

  • Kuntosali on suljettu 8.1. saakka. Jatko varmistuu aluehallintoviraston päätöksen jälkeen.
  • Kunnan liikunta- ja muut harrastustilat on suljettu 22.1. saakka, poikkeuksena 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattu harrastustoiminta. Toimijan tulee laatia toiminnasta aluehallintoviraston päätöksen vaatima kirjallinen suunnitelma valituista terveystoimista. Suunnitelma on pidettävä tiloissa asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien nähtävillä. 

Nuorisotila Majakka on suljettu toistaiseksi, kunnes uusi nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja on rekrytoitu.

 

Kolmansien koronarokotusten ajanvaraus avattu taas kaikille yli 18-vuotiaille, 5–11-vuotiaiden koronarokotukset alkavat

Kolmansien koronarokotusten ajanvaraus on avattu uudelleen kaikille 18 vuotta täyttäneille. THL suosittelee kolmansia koronarokoteannoksia 4–5 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Kolmansiin koronarokotuksiin suositellaan rokotusajan varaamista sähköisesti https://akaa.fi/terveys/terveysasemien-palvelut/sahkoiset-terveyspalvelut/. Vaihtoehtoisesti voi jättää ajanvarauspyynnön https://akaa.fi/terveys/terveysasemien-palvelut/sahkoinen-asiointi-24h/

5–11-vuotiaiden lasten koronarokotukset ovat alkaneet Urjalassa ajanvarauksella maanantaina 3.1.2022. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Lapsen rokottamiseen tarvitaan huoltajan tai molempien huoltajien suostumus joko kirjallisesti tai suullisesti paikan päällä. Ottamalla rokotuksen lapsi voi suojata sekä itseään että lähipiiriään koronavirustaudilta ja etenkin sen vakavalta muodolta. Ajan rokotukseen voi varata https://akaa.fi/terveys/terveysasemien-palvelut/sahkoinen-asiointi-24h/ tai puhelimitse ma-to klo 8-11 ja 12-15 numerosta 040 335 3071.

Lisätiedot ajan varaamisesta ja koronarokotustilanteesta https://akaa.fi/terveys/korona/koronarokotukset/

 
 
 
 
 
x