Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Tilojen käyttöä koskevaa määräystä jatketaan Pirkanmaalla 30.1.2022 asti - Tilojen sulkemista koskeva määräys edelleen voimassa

29.12.2021

Tilojen käyttöä koskevaa määräystä jatketaan Pirkanmaalla 30.1.2022 asti - Tilojen sulkemista koskeva määräys edelleen voimassa

Aluehallintovirasto on tänään 29.12. tehnyt päätöksen, että tiloista vastaavien toimijoiden on edelleen mukautettava toimintaansa ehkäistäkseen lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä aiemmin, 9.12. tehdyn päätöksen mukaisesti 30.1.2022 saakka. (Katso tiedot aiemmasta tiedotteesta täältä). Toimija voi valita tarkoituksenmukaiset keinot määräyksen velvoitteiden toteuttamiseksi. Aiemmasta päätöksestä poiketen 30.12.2021–20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille leviämisalueen tunnusmerkit täyttävillä alueilla, joihin myös Pirkanmaa kuuluu. Toimija voi esimerkiksi rajoittaa asiakasmäärää, porrastaa kävijöiden osallistumista ja/tai tehdä tilaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun liittyviä järjestelyjä. Tietyn mittaisia turvavälejä päätöksessä ei kuitenkaan edellytetä.

Uusi päätös ei vaikuta alueella voimassa oleviin päätöksiin, joiden nojalla kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Lisäksi yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat on suljettu.


Aluehallintoviraston päätökset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Myös ravintolatoiminnan osalta on tullut uusia rajoituksia voimaan 28.12.. Tiedotteen niihin sovellettavista rajoituksista voi lukea Sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta täältä. 

 
 
 
 
 
 
x