Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – Avin päätös peruuttaa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa 25.12.2021-7.1.2022

23.12.2021

Urjalan kunnan koronatiedote – Avin päätös peruuttaa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa 25.12.2021-7.1.2022

Koronatartuntojen määrä ja sairaaloiden kuormitus on edelleen kasvussa. Viime tiistaista tämän viikon tiistaihin Urjalassa on kirjattu 8 koronatartuntaa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa infektiosairauksien apulaisylilääkäri Reetta Huttunen Taysista toteaa seuraavasti: ”Korona leviää tällä hetkellä niin aktiivisesti, että se tulee saavuttamaan myös Pirkanmaan pienimpien kuntien asukkaat, jotka tähän asti ovat olleet ehkä vähän paremmassa suojassa pitkien välimatkojen päässä kasvukeskuksista. … Suurimmassa riskissä vaikealle taudille ovat neljäkymmentä vuotta täyttäneet, rokottamat aikuiset sekä raskaana olevat naiset”.

Aluehallintoviraston 23.12. tekemän päätöksen mukaan Pirkanmaan alueella kiellettyjä ovat henkilömäärästä riippumatta kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa 25.12.2021 - 7.1.2022. Lisäksi suljetaan yleisölle avoimet tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Määräys perustuu tartuntatautilain pykälään 58. Päätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Rajoituksen alaisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös ei koske vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin.

Urjalan kunnan osalta päätös tarkoittaa kaikkien kunnan liikuntatilojen sulkemista ajalle 23.12.2021-7.1.2022. Poikkeuksena vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattu harrastustoiminta, johon tiloja voidaan käyttää. Sulku koskee myös kuntosalia. Liikuntahallin kuntosaliavaimen käyttöaikaa tullaan hyvittämään sulkuajalta, tästä tiedotamme tarkemmin sulkuajan päättyessä ja sen pituuden vahvistuessa. Kirjasto on avoinna joulunajan aukioloaikojen mukaisesti. Muistutamme myös, että ulkoliikuntapaikat (Lamminharjun tekolumilatu, jääkiekkokaukalo ja laavut sekä nuotiopaikat ovat käytettävissä innokkaille liikkujille, koronaturvallisuus huomioiden.

Ajankohtaista tietoa koronarokotuksista

Kolmansille koronarokotuksille annetaan Akaassa ja Urjalassa toistaiseksi aikoja vain yli 60-vuotiaille sekä riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville. Syynä muutokselle on THL:n suositus, jossa prioriteettina on 60 vuotta täyttäneiden ja riskiryhmien rokottamisen nopeuttaminen. Aiemmin annettuja tehosteaikoja ei kuitenkaan siirretä. Tiedotamme kun rokotusajanvaraus aukeaa uudelleen 18-59-vuotiaille.

Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden koronarokotukset alkavat. THL suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan. Vaikka koronatauti on lapsilla yleensä lievä, riskiryhmiin kuuluvien lasten sairaus tai tila saattaa altistaa heidät vakavalle koronataudille. Toisaalta koronatauti voi pahentaa heidän perussairauttaan. Muiden kuin riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden lasten rokotuksista odotetaan kansallisia linjauksia. Päätöksen rokotuksista tekevät sosiaali- ja terveysministeriö sekä valtioneuvosto.

Ohjeet ajanvarauksen tekemiseen, tietoja riskiryhmistä ja ajantasainen tieto koronarokotusten tilanteesta löytyy osoitteesta https://akaa.fi/terveys/korona/koronarokotukset/

 

 

 
 
 
 
 
 
x