Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Muutoksia koronarokotuksiin: Kolmansia koronarokotuksia toistaiseksi vain yli 60-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville

21.12.2021

Muutoksia koronarokotuksiin: Kolmansia koronarokotuksia toistaiseksi vain yli 60-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville

Kolmansille koronarokotuksille annetaan toistaiseksi aikoja vain yli 60-vuotiaille sekä riskiryhmään 1 ja 2 kuuluville. Syynä muutokselle on THL:n suositus, jossa prioriteettina on 60 vuotta täyttäneiden ja riskiryhmien rokottamisen nopeuttaminen. Tiedotamme kun rokotusajanvaraus aukeaa uudelleen 18-59-vuotiaille. Aiemmin annettuja tehosteaikoja ei kuitenkaan siirretä.

THL on 17.12. suositellut, että kolmannen koronarokotteen annosväliä lyhennetään. Suosituksen mukaan 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3–4 kuukautta.  THL:n ohjeen mukaisesti kolmansissa rokoteannoksissa tulee edetä nopeasti valtioneuvoston asetuksessa määritellyn rokotusjärjestyksen mukaisesti eli vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpiin. Lisäksi 60 vuotta täyttäneiden ja muiden riskiryhmien kolmansien koronarokoteannosten antaminen on oltava prioriteettina. Alueellisesti on huolehdittava, että rokottamisessa edetään joustavasti tässä järjestyksessä.

Riskiryhmiin kuulumattomien tehosterokotukset eivät saa hidastaa iäkkäiden ja muiden vakavan taudin riskissä olevien kolmansia annoksia, sillä nuoremmissa ikäryhmissä vakavan taudin riski on kaksi rokoteannosta saaneilla pieni.

Akaassa ja Urjalassa on noin 4 000 yli 60-vuotiasta asukasta, jotka ovat saaneet toisen rokotusannoksen, mutta eivät kolmatta rokotusannosta. THL:n ohjeen mukaisesti Akaan ja Urjalan kolmannet rokotukset priorisoidaan toistaiseksi yli 60-vuotiaille ja riskiryhmiin 1-2 kuuluville 3-4 kuukauden annosvälillä.

Näiden muutosten myötä Akaan ja Urjalan kolmansille rokotuksille voivat varata ajan toistaiseksi vain yli 60-vuotiaat ja riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat. Aiemmin annettuja tehosteaikoja ei tulla kuitenkaan siirtämään.

Tiedotamme kun rokotusajanvaraus aukeaa uudelleen 18-59-vuotiaille.


Näin varaat rokotusajan:

– yli 60-vuotiaat: eTerveyspalveluiden sähköinen ajanvaraus, Klinik 24 h tai puhelin

– Riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat alle 60-vuotiaat: Klinik 24h tai puhelin

 

Ajanvaraus puhelimitse

Ma-to klo 8-11 ja 12-15 puh. 040 335 3071

Ti-to klo 8-11 ja 12-15 puh. 040 335 3073 (käytössä 28.12.21 – 5.1.22).

 

Rokotusten suuren kysynnän vuoksi Klinik24h-asiointipalvelu on ruuhkautunut, joten emme valitettavasti pysty vastaamaan viesteihin kahden vuorokauden kuluessa. Jääthän odottamaan yhteydenottoamme.

Puhelinajanvarausta suositellaan erityisesti heille, jotka eivät pysty käyttämään sähköisiä palveluitamme.

 


 
 
 
 
 
 
x