Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Kolmansien koronarokotusten ajanvaraus on avattu kaikille 18 vuotta täyttäneille

16.12.2021

Kolmansien koronarokotusten ajanvaraus on avattu kaikille 18 vuotta täyttäneille

THL suosittelee kolmansia koronarokoteannoksia kaikille 18 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 5–6 kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. Voimakkaasti immuunipuutteisille kolmatta annosta suositellaan edelleen 2 kuukautta toisen annoksen jälkeen.

Kolmansiin tehosterokotteisiin käytetään Biontech-Pfizerin Comirnaty tai Spikevax (Moderna) rokotetta.

Uusimpien ohjeiden mukaan Suomessa käytössä olevia mRNA-rokotteita voidaan käyttää ristiin eli jos olet saanut Comirnaty-rokotteen toisena annoksena, voidaan kolmas annos antaa myös Modernan rokotteella.

Suositus kolmansista annoksista koskee myös alle 30-vuotiaita miehiä, joille kolmantena rokoteannoksena annetaan ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta.

Näin varaat ajan

Voit varata rokotusajan sähköisesti eTerveyspalveluiden kautta.

Vaihtoehtoisesti voit jättää ajanvarauspyynnön Klinik 24h-asioinnin kautta. Rokotusten suuren kysynnän vuoksi Klinik24h-asiointi on ruuhkautunut, joten emme valitettavasti pysty vastaamaan viestiin kahden vuorokauden kuluessa. Jääthän odottamaan yhteydenottoamme.

Ajanvaraus puhelimitse numerosta 040 335 3071 ma-to klo 8-11 ja 12-15. Puhelinajanvarausta suositellaan vain heille, jotka eivät pysty käyttämään sähköisiä palveluita.

Rokotuspaikka Urjalassa: Urjalan terveysasema, neuvola. (Sairaalantie 9, 31760 Urjala.)

Lisätietoa kolmansista koronarokotuksista THL:n sivuilla

5–11-vuotiaille riskiryhmäläisille ei vielä koronarokotuksia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee, että riskiryhmiin kuuluvia 5–11-vuotiaita lapsia ryhdytään rokottamaan koronavirusta vastaan.

Tiedotamme riskiryhmään kuuluvien lasten koronarokotusten etenemisestä Urjalassa, kun lasten koronarokotteet ovat saapuneet terveyskeskukseen ja THL on laatinut erilliset ohjeet lasten riskiryhmistä ja vakavasti immuunipuutteisista.

Lisätietoa lasten koronarokotuksista THL:n sivuilla

 
 
 
 
 
 
x