Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – Pirkanmaan tautitilanne vakava

07.12.2021

Urjalan kunnan koronatiedote – Pirkanmaan tautitilanne vakava

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä kuvailee Pirkanmaan tilannetta vakavaksi, ja kiireetöntä hoitoa on jouduttu jo vähentämään. Urjalassa perjantain ja maanantain välisenä aikana todettuja tautitapauksia on kirjattu 3.

On erittäin tärkeää, että lievissäkin infektio-oireissa pysytään kotona.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että Pirkanmaalla otetaan käyttöön tartuntatautilain pykälä 58d, jolloin tapahtumissa ja asiakastiloissa tulee noudattaa turvaväliä. Voimaan tullessaan asiakastiloihin, kuten museoihin, kuntosaleille tai uimahalleihin sekä tapahtumiin ja esityksiin voitaisiin ottaa noin kaksi kolmasosaa normaalista asiakasmäärästä. Koronapassia käyttämällä voi vapautua myös tästä rajoituksesta. Asiasta odotetaan aluehallintoviraston virallista päätöstä, minkä jälkeen tehdään päätöksiä myös kunnan liikuntatilojen osalta. Jo nyt suositellaan kaikissa em. tilanteissa turvavälien pitämistä sekä maskin käyttöä.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee niin ikään, että koulujen joulujuhlat pidetään luokissa. Suosituksen vuoksi myös Urjalan koulujen ja päiväkotien joulujuhliin tulee muutoksia. Näistä tiedotetaan korvaavien suunnitelmien valmistuttua vanhempia ja oppilaita. Suosittelemme maskin käyttöä koulutyössä myös 4.-5.-luokalaisille, ilmaisia maskeja on saatavilla kouluista kaikille halukkaille, myös nuoremmille oppilaille.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätökset kokoontumisrajoituksista ovat voimassa 5.1.2022 saakka. Kokoontumisrajoitukset kieltävät kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Päätökset rajoituksista eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan. Rajoituksia ja yleisiä suosituksia kehotetaan kuitenkin noudattamaan myös niissä tilanteissa, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske.

Pirkanmaalla on edelleen voimassa etätyösuositus. Kunnantalossa asiointi tapahtuu ainoastaan ajanvarauksella, ja kunnantalon ulko-ovet ovat kiinni.

Urjalan terveysasemalle perustettu koronanäytteenottopiste on avoinna henkilökunnan saatavuuden ja näytteenottotarpeen mukaan. Tiedon lähimmästä näytteenottopisteestä saa aikaa varatessa ajanvaruksen puhelinnumerosta p. 040 335 2133.

THL on 2.12. suositellut kolmatta koronarokotusta kaikille 18 vuotta täyttäneille. Kolmansia koronarokotuksia alle 60-vuotiaille vielä valmistellaan, eikä aikoja voi vielä varata. Riskiryhmien ja yli 60-vuotiaiden, joiden kakkosrokotteesta on kulunut 5 kuukautta, rokotusajat ovat jo varattavissa. Yli 16-vuotiaat voivat varata rokotusajan https://akaa.fi/terveys/terveysasemien-palvelut/sahkoiset-terveyspalvelut/. Ajanvarausvalikosta tulee valita koronarokotustehoste oman rokotevalmisteen mukaisesti.

 
 
 
 
 
 
x