Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – Uusia kokoontumisrajoituksia voimaan

03.12.2021

Urjalan kunnan koronatiedote – Uusia kokoontumisrajoituksia voimaan

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä koronatilanne jatkuu huolestuttavana. Urjalassa eilisen ja tämän päivän aikana todettuja tautitapauksia on kirjattu 6. Myös Aseman koululla on ollut tartuntoja, ja asiasta on tiedotettu vanhempia Wilma-viestillä. 

Muistutuksena, että lievissäkin infektio-oireissa tulee pysyä kotona. 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt tänään 3.12. päätöksen uusista kokoontumisrajoituksista. Uudet kokoontumisrajoitukset kieltävät kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä ajalla 6.12.2021 – 5.1.2022. Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Koronapassia voidaan edellyttää 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä. Päätökset rajoituksista eivät kohdistu yksityistilaisuuksiin tai harrastustoimintaan. Rajoituksia ja yleisiä suosituksia kehotetaan kuitenkin noudattamaan myös niissä tilanteissa, joita aluehallintoviraston määräykset eivät koske.

Pirkanmaalla on edelleen voimassa etätyösuositus. Etätyösuosituksen ollessa voimassa kunnantalossa asiointi tapahtuu 2.12. alkaen ainoastaan ajanvarauksella, ja kunnantalon ulko-ovet ovat kiinni. Voimassa Pirkanmaalla on myös vahva maskisuositus. 

Urjalan terveysasemalle perustettu koronanäytteenottopiste on avoinna henkilökunnan saatavuuden ja näytteenottotarpeen mukaan. Tiedon lähimmästä näytteenottopisteestä saa aika varatessa ajanvaruksen puhelinnumerosta p. 040 335 2133. Myös kotitestejä suositellaan käytettäväksi potilailla, joilla on hengitystieinfektion oireita. Kotitestiä voi käyttää esimerkiksi tilanteissa, joissa perheen lapsilla tai nuorilla ilmenee hengitystieinfektion oireita. Jos kotitesti on positiivinen, sairastuneen pitää hakeutua vielä laboratoriossa tehtävään testiin. Kotitestejä on saatavilla esimerkiksi päivittäistavarakaupoissa ja apteekeissa, myös Urjalassa. 

Omaolo-palvelun avulla tartuntaa epäilevä voi arvioida hoidon tarvetta ja varata testiajan, jos Omaolo näin suosittelee. Voit täyttää oirearvion Omaolossa mihin vuorokauden aikaan tahansa. Lähettämällä oirearvion terveydenhuollon ammattilaiselle, saat lisäohjeita ja ajan koronatestiin Omaolon kautta. Terveydenhuollon ammattilaiset käsittelevät koronavirustaudin oirearvioita arkisin ma-pe klo 8-15.30. Odota rauhassa ammattilaisen yhteydenottoa seuraamalla Omaolon viestit-kenttää tai Omaoloon ilmoittamaasi sähköpostia. Omaolo-palvelu löytyy osoitteesta https://www.omaolo.fi/

THL on 2.12. suositellut kolmatta koronarokotusta kaikille 18 vuotta täyttäneille. Kolmansia koronarokotuksia alle 60-vuotiaille vielä valmistellaan, eikä aikoja voi vielä varata. Asiasta tiedotetaan heti kun ajanvaraus tälle ryhmälle avautuu.  Riskiryhmien ja yli 60-vuotiaiden, joiden kakkosrokotteesta on kulunut 5 kuukautta, rokotusajat ovat jo varattavissa. Yli 16-vuotiaat voivat varata rokotusajan https://akaa.fi/terveys/terveysasemien-palvelut/sahkoiset-terveyspalvelut/. Ajanvarausvalikosta tulee valita koronarokotustehoste oman rokotevalmisteen mukaisesti.   

 
 
 
 
 
 
x