Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – Etätyösuositus voimaan

30.11.2021

Urjalan kunnan koronatiedote – Etätyösuositus voimaan

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä koronatapausmäärät ovat edelleen kasvussa. Sama kehitys ei onneksi näy Urjalassa, viimeisen neljän päivän aikana tartuntoja on löytynyt 2 kpl. Tilanne jatkuu toistaiseksi siis rauhallisena, mutta vaatii jatkuvaa seurantaa. 

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee Pirkanmaalle etätyötä kaikkiin niihin tehtäviin, joissa etätyötä on mahdollista tehdä. Etätyösuosituksen ollessa voimassa kunnantalossa asiointi tapahtuu 2.12. alkaen ainoastaan ajanvarauksella, ja kunnantalon ulko-ovet ovat kiinni. Voimassa Pirkanmaalla on myös vahva maskisuositus. 

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä esittää aluehallintovirastolle, että kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet yli 16-vuotiaille rajoitettaisiin Pirkanmaalla korkeintaan 20 henkilöön. Koronapassin ollessa käytössä myös isommat tilaisuudet ovat mahdollisia. Asiasta saadaan lisää tietoa, kun aluehallintovirasto käsittelee esityksen.  

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän mukaan kotitestit toimivat potilailla, joilla on hengitystieinfektion oireita. Kotitestiä voi käyttää esimerkiksi tilanteissa, joissa perheen lapsilla tai nuorilla ilmenee hengitystieinfektion oireita. Jos kotitesti on positiivinen, sairastuneen pitää hakeutua vielä laboratoriossa tehtävään testiin. Kotitestejä on saatavilla esimerkiksi päivittäistavarakaupoissa, myös Urjalassa. 

Urjalan terveysasemalle perustettu koronanäytteenottopiste on toistaiseksi suljettu. Toiminnan mahdollisesta jatkumisesta tiedotetaan erikseen.   

Riskiryhmien ja kaikkien yli 60-vuotiaiden, joiden kakkosrokotteesta on kulunut puoli vuotta, tulisi nyt hakea kolmas koronarokote. Yli 16-vuotiaat voivat varata rokotusajan https://akaa.fi/terveys/terveysasemien-palvelut/sahkoiset-terveyspalvelut/. Ajanvarausvalikosta tulee valita koronarokotustehoste oman rokotevalmisteen mukaisesti.

 


 
 
 
 
 
 
x