Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – Urjalan tartuntaluvut laskussa

23.11.2021

Urjalan kunnan koronatiedote – Urjalan tartuntaluvut laskussa

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tapausmäärät ja ilmaantuvuusluvut ovat olleet kasvussa, mutta Urjalan osalta tilanne vaikuttaa edelleen olevan rauhoittumassa. Viimeisen kolmen päivän aikana tartuntoja on löytynyt 2. Näissä tiedotteissa kerrotut luvut saadaan suoraan alueen terveysviranomaisilta, ja siksi niissä on eroja järjestelmien kautta viiveellä kirjautuviin THL:n päivittäisiin lukuihin, joita usein julkisuudessa käytetään.

Aluehallintovirasto on antanut 22.11. määräyksen, jolle se kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 henkilöä ja joissa

1) on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määrätty istumapaikkoja, tai

2) on kyse yleisötilaisuuksiin kuuluvista yhteislaulutilaisuuksista.

Määräys on voimassa ajalla 24.11. – 19.12.2021.

Koronatilanteen vuoksi Urjalan kunnan järjestämien itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien sisältöä on muutettu. Kunniakäynnit sankarihaudoilla järjestetään normaalisti, mutta Itsenäisyyspäivän juhlaa Urjalan yhtenäiskoululla ei järjestetä.  Vuoden 2021 nuoren, urheilijan, urheiluteon ja kulttuurin alalla ansioituneen urjalalaisen palkinnot jaetaan kunnanvaltuuston kokouksen yhteydessä 20.12.

Urjalan kunnan tiloissa tapahtuva harrastustoiminta on tauolla 28.11. saakka ja kunnan kuntosalit ovat kiinni. Toiminta pyritään käynnistämään normaalisti ensi viikon alussa, AVI:n antamat ohjeistukset toki huomioiden.

Urjalan terveysasemalle perustettu koronanäytteenottopiste jatkaa toimintaansa tämän viikon. Ajanvaraus koronatestiin p. 040 335 2133 (ma-pe klo 8-10.30). Ajanvaraus muina aikoina Klinik24h-palvelun kautta. Lisätiedot ja linkki palveluun https://www.urjala.fi/hyvinvointi/koronatietoa/  

Pirkanmaalla on voimassa yleinen maskisuositus. Hengityssuojainten käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei voida säilyttää. Maskeja jaetaan kouluissa kaikille niitä haluaville oppilaille.

Rokottamattomilla on merkittävästi suurempi riski saada koronataudin vakava tautimuoto kuin rokotetuilla. Toivommekin kaikkien niiden, jotka voivat rokotteen ottaa, hakeutuvan koronavirusrokotteelle. Ilman ajanvarausta voit tulla ottamaan rokotuksen Urjalassa seuraavan kerran pe 26.11. klo 12 –18 neuvolassa (Sairaalantie 9).
 
 
 
 
 
 
x