Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalan kunnan koronatiedote – koronatestaus Urjalassa jatkuu

19.11.2021

Urjalan kunnan koronatiedote – koronatestaus Urjalassa jatkuu

Todettuja koronatapauksia on Suomessa edelleen runsaasti. Urjalan osalta tilanne on kuitenkin kääntymässä hieman parempaan suuntaan. Positiivisten testitulosten määrä on hienoisessa laskussa, kahden viimeisen päivän aikana uusia tapauksia on todettu 13.

Osa Yhtenäiskoulun luokista opiskelee ensi viikon ns. hybridimallilla, jossa osa oppilaista osallistuu opetukseen etänä.  Asianomaisia luokkia tiedotetaan tarkemmin asiasta. Muu koulun toiminta jatkuu normaalisti.

Urjalan terveysasemalle perustettu koronanäytteenottopiste jatkaa toimintaansa myös ensi viikon (vko 47). Koronatestauksessa noudatetaan muutoin Pirkanmaan testausohjeistusta, mutta Urjalan osalta tilapäisesti testataan rokotustilanteesta riippumatta kaikki mahdollisesti altistuneet, oireiset henkilöt. Aikoja Urjalan pisteessä on rajallisesti, ja tällä hetkellä kysyntä on suurta. Ajanvaraus koronatestiin p. 040 335 2133 (ma-pe klo 8-10.30). Ajanvaraus muina aikoina Klinik24h-palvelun kautta. Lisätiedot ja linkki palveluun https://www.urjala.fi/hyvinvointi/koronatietoa/  

AVI pohtii parhaillaan sisätiloja koskevien kokoontumisrajoitusten asettamista. Lisää tietoa näistä on odotettavissa ensi viikon alussa. Urjalan kunnan tiloissa tapahtuva harrastustoiminta on tauolla 28.11. saakka ja kunnan kuntosalit ovat kiinni.

Hengityssuojainten käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei voida säilyttää. Tällaisia ovat esimerkiksi julkinen liikenne ja taksit, sisätilat joissa ollaan lähellä toisiaan sekä ulkotiloissa joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia. Koulukyyteihin suosittelemme hengityssuojaimia, joita saa koululta.

Rokottamattomilla on merkittävästi suurempi riski saada koronataudin vakava tautimuoto kuin rokotetuilla. Toivommekin kaikkien niiden, jotka voivat rokotteen ottaa, hakeutuvan koronavirusrokotteelle. Ilman ajanvarausta voit tulla ottamaan rokotuksen Urjalassa seuraavan kerran ma 22.11. klo 10-13 Kahvila+Keittiö Sylvi/Nuutajärvi ja pe 26.11. klo 12 –18 neuvola (Sairaalantie 9).

 
 
 
 
 
 
x