Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Koronatiedote – kunnan tiloissa tapahtuva harrastustoiminta tauolla 28.11.2021 asti

16.11.2021

Koronatiedote – kunnan tiloissa tapahtuva harrastustoiminta tauolla 28.11.2021 asti

Koronan ilmaantuvuus on edelleen kasvussa koko Suomessa. Tänään tiistaina Urjalan osalta on tilastoitu 16 uutta koronatapausta. 


Urjalan terveysasemalle on tilapäisesti perustettu ajanvarauksella toimiva koronanäytteenottopiste. Koronatestauksessa noudatetaan muutoin Pirkanmaan testausohjeistusta, mutta Urjalan osalta tilapäisesti testataan rokotustilanteesta riippumatta kaikki mahdollisesti altistuneet, oireiset henkilöt. Aikoja Urjalan pisteessä on rajallisesti, ja tällä hetkellä kysyntä on suurta. Ajanvaraus koronatestiin p. 040 335 2133 (ma-pe klo 8-10.30). Ajanvaraus muina aikoina Klinik24h-palvelun kautta. Lisätiedot ja linkki palveluun https://www.urjala.fi/hyvinvointi/koronatietoa/  


Tartunnanjäljityksestä vastaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, ja tilannetta Urjalan osalta seuraa aktiivisesti myös alueellinen tartuntatautilääkäri. Karanteenimääräyksissä noudatetaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistusta, jonka mukaisesti altistuneista karanteeniin asetetaan vain perheenjäsenet ja muut tiiviit lähikontaktit (esim. yökyläilyt).  THL:n ohjeistuksen mukaisesti kahdesti rokotetut eivät pääsääntöisesti joudu karanteeniin.  Muista mahdollisista altistumisista tiedotetaan terveydenhuollosta saadun informaation perusteella kunnan verkkosivuilla, Facebookissa sekä esimerkiksi koulujen osalta Wilman kautta. Tällöin ohjeena on seurata oireita, välttää tarpeettomia kontakteja ja tarvittaessa matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon. 


Jäljitystyössä on todettu, että oireisena on liikuttu laajasti. On erittäin tärkeää, että lievissäkin infektio-oireissa jäädään kotiin sairastamaan tauti ohi. Koronaviruksen lieviä oireita voi etenkin lapsilla olla päänsärky, tukkoisuus tai vatsaoireet. Näissä, tai muissa infektio-oireissa ei ole hyvä tavata kavereita, käydä työpaikalla tai koulussa tai osallistua harrastuksiin. Hengityssuojainten käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa, joissa riittävää turvaväliä ei voida säilyttää. Tällaisia ovat esimerkiksi julkinen liikenne ja taksit, sisätilat joissa ollaan lähellä toisiaan sekä ulkotiloissa joissa syntyy pitkäkestoisia ruuhkia. 


Leviämisalueen ravintolarajoitukset tulevat Pirkanmaalla voimaan 17.11.2021 alkaen. Tämä edellyttää rajoituksia asiakasmääriin ja/tai koronapassin käyttöönottoa. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on tiistaina 16.11. suosittanut AVI:lle kokoontumisrajoitusten asettamista. Tiedotamme tarkemmin, kun AVI:n rajoituksista saadaan lisää tietoa. Urjalan kunnan tiloissa tapahtuva harrastustoiminta jää tauolle 28.11. saakka. Tämä koskee myös esimerkiksi kunnan kuntosaleja. Koulukyyteihin suosittelemme hengityssuojaimia, joita saa koululta. 


Urjalan kunnan johtoryhmä seuraa tilannetta aktiivisesti päivittäin, ja tekee tilanteessa yhteistyötä koulujen rehtorien sekä varhaiskasvatuksen johdon kanssa. Johtoryhmä tekee laajemman tilannekatsauksen joka tiistai pandemiatyöryhmän linjausten julkaisemisen jälkeen, ja tiedottaa mahdollisista muutoksista toimintaan Facebookissa ja kunnan verkkosivuilla Ajankohtaista-osiossa.  Äkillisistä muutoksista tiedotetaan reaaliaikaisesti. Tietoa ja toimintaohjeita löytyy osoitteesta https://www.urjala.fi/hyvinvointi/koronatietoa/


Useampien arvioiden mukaan suurin osa rokottamattomista tulee lähitulevaisuudessa sairastumaan koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Toivommekin kaikkien niiden, jotka voivat rokotteen ottaa, hakeutuvan koronavirusrokotteelle. Ilman ajanvarausta voit tulla ottamaan rokotuksen Urjalassa seuraavan kerran pe 19.11. klo 12 –18 neuvolassa.
 
 
 
 
 
 
x