Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Koronatiedote 14.11.2021

14.11.2021

Koronatiedote 14.11.2021


Kuntalaisten joukossa nopeasti lisääntyneet Covid 19 viruksen tartunnat ovat lisänneet huolta kuntalaisissa ja on esitetty toiveita siirtymisestä etäopetukseen.


Yhteiskunnan avautumisen myötä virusta kiertää väestössä nyt aiempaa enemmän. Ihmiset liikkuvat enemmän ja aiempiin virustyyppeihin verrattuna tarttuvampi deltavirus on muuttunut valtavirukseksi. Epidemiaa ei pystytä perusteellisellakaan tartunnanjäljityksellä merkittävästi rajaamaan.
Tartunnanjäljityksessä on kiinnitetty huomiota siihen, että ihmiset liikkuvat ja tapaavat muita ihmisiä myös infektio-oireisena, mikä lisää koronaviruksen ja muiden virusten leviämistä väestössä.  Lievienkin infektio-oireiden ilmaantuessa (esim. päänsärky, tukkoisuus, lämpöily) on tärkeää jäädä kotiin, kunnes oireet ovat väistyneet.  
Koulujen ja päiväkotien merkitys koko epidemian leviämisen kannalta on aiemmissa selvityksissä todettu vähäiseksi. Myös Urjalassa moni koululaisten tartunnoista juontaa vapaa-ajalle, eikä varsinaisesti kouluun. Koulua järjestetään terveysturvallisesti (maskit, turvavälit, ruokailujen ja välituntien porrastus, käsihygienia, ei yhteislauluja tai kontaktiurheilua).


Etäopetukseen siirtymisestä voi koulutuksenjärjestäjä päättää perusopetuslain 1998/628 20 a § toimivallalla. Päätös voidaan tehdä vasta kun oppilaitokselle tai kuntaan on ensin tehty tartuntatautilain 1227/2016 58 § tartuntatautien torjunnasta vastaavan viranomaisen päätös tilojen sulkemisesta. 


Taysin infektiolääkärit ja alueellinen tartuntatautilääkäri arvioivat aktiivisesti yhteistyössä Urjalan tilannetta ja alueellinen tartuntatautilääkäri pitää tiiviisti yhteyttä kunnan valmiusjohtoryhmään.


Terveysviranomaisten ohjeistukseen koskien tartunnanjäljitystä Pirkanmaalla pääset tutustumaan tästä olevasta linkistä.
 
 
 
 
 
 
x