Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Urjalassa on todettu viikon aikana 5 koronatartuntaa

02.11.2021

Urjalassa on todettu viikon aikana 5 koronatartuntaa

Urjalassa on todettu viikon aikana 5 koronatartuntaa. Kaikkien tartuntojen tartuntaketjut ovat selvillä ja altistuneet on jäljitetty. 

Koko epidemian ajan valtaosa koronavirustartunnan saaneista on saanut tartuntansa pitkäkestoisessa kontaktissa. Suurimpana ryhmänä ovat samassa taloudessa tartunnalle altistuneet. Lyhytkestoisemmat tapaamiset kahvilassa, ulkona tai muuten väljässä tilassa johtavat harvemmin tartuntoihin. Koulujen ja päiväkotien merkitys koko epidemian leviämisen kannalta on aiemmissa selvityksissä todettu vähäiseksi.

Urjalan koronatilannetta seurataan aktiivisesti Akaan kaupungin tartuntatautiviranomaisten ja Urjalan kunnan valmiusjohtoryhmän toimesta.  Nykyiset Urjalan koronatapaukset eivät liity varhaiskasvatukseen tai kouluihin, eikä näiden tapauksien osalta riskiä muille koululaisille ole. 

Koska yhteiskunta on auennut,  niin koronavirusta on väestössä laajemmin kuin rajoitustoimien aikaan. Tämän takia on erityisen tärkeä ottaa molemmat koronavirusrokotteet ja suojata itsensä vakavalta tautimuodolta. 

Urjalassa koronavirusrokotteeseen voi varata ajan sähköisesti (https://akaa.fi/terveys/terveysasemien-palvelut/sahkoiset-terveyspalvelut/) , Klinikissä tai puhelimella. Aikoja on hyvin vapaana. Urjalalaiset voivat hakeutua rokotuksiin myös Akaaseen. Myös kouluterveydenhoitajalta voi kysyä koronarokotusaikaa.


Varhaiskasvatuksessa tai koulun perusopetuksessa olevien lasten Covid-näytteet

 
 
 
 
 
 
x