Sisältöön »
 
 

Ajankohtaista

Työllisyyden kuntakokeilujen tilastoja voi seurata tietoportaalin avulla

22.04.2021

Työllisyyden kuntakokeilujen tilastoja voi seurata tietoportaalin avulla

Työ- ja elinkeinoministeriö seuraa työllisyyden kuntakokeilujen edistymistä lukuisilla tavoilla ja tietoa halutaan tarjota myös avoimesti kansalaisten, median ja päättäjien käyttöön. 

Julkista seurantaa varten työ- ja elinkeinoministeriö ja KEHA-keskus ovat rakentaneet erillisen tietoportaalin, jonka kautta yksittäisten kokeilukuntien tai -alueiden kehitystä voi tarkastella ennalta valittujen työllisyysmittarien valossa. Portaalin tiedot perustuvat TEM:n viralliseen tilastojärjestelmään (TEM Työnvälitystilasto) ja TE-palveluiden yhteiseen URA-asiakastietojärjestelmään. 

Ensimmäiset seurantatiedot kokeiluista julkaistaan 4. toukokuuta 2021 ja tiedot perustuvat maaliskuun lopun lukuihin. Tätä ennen portaalista löytyy ainoastaan TE-toimistoja koskevia tietoja. Toukokuusta eteenpäin tiedot päivittyvät samassa aikataulussa TEM:n virallisten työllisyystilastojen julkaisun kanssa eli noin kuukauden välein.

Työllisyystilastojen julkistamispäivät vuonna 2021

Tietoportaali sisältää neljä laajempaa sovelluskokonaisuutta, joiden avulla on mahdollista seurata muun muassa kokeilujen ja TE-toimistojen vastuulla olevien työnhakijamäärien, palveluiden käytön ja virtaamatietojen sekä työttömyysasteen kehitystä kokeilukunnissa tai -alueilla. Portaali sisältää 4.5. asti ainoastaan TE-toimistoja koskevia tietoja, mutta siihen voi tutustua jo nyt.

Lue tästä lisää ja kirjaudu kuntakokeilujen tietoportaaliin

 
 
 
 
 
 
x