Sisältöön »
 

Ilmoita tapahtuma

 

Tapahtumat

Toimintakyvyn katsastus

Toimintakyvyn katsastus

Sijainti: Urjalan liikuntahalli (Urjalantie 37, sisäänkäynti G-ovesta)
Yhteyshenkilö: Heidi Jalli (040 335 4372/heidi.jalli@urjala.fi)

24.01.2024

Pidätkö autostasi parempaa huolta kuin itsestäsi tai kiinnostaako sinua muuten tietää toimintakykysi tila?

Tervetuloa toimintakyvyn katsastukseen! Kyseessä on rennon mielen tapahtuma, joka on suunnattu erityisesti työikäiselle väestölle. Tästä katsastuksesta jokainen pääsee läpi!

Katsastus järjestetään keskiviikkona 24.1.2024 Urjalan yhtenäiskoululla (os. Urjalantie 37). Klo 15-17 järjestetään katsastus kunnan henkilöstölle ja klo 17-19 katsastus on auki kaikille kuntalaisille. Katsastuksen järjestää liikunnanohjaajaopiskelija Emilia Vienonen (osana opintojaan) yhdessä liikuntapalveluiden/liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Heidi Jallin kanssa.

Sisäänkäynti tapahtuu Vanhainkodintien puolelta, alaparkkipaikalta löytyvästä G-ovesta. Sisäänkäynnin käytävältä löytyvät pukuhuoneet, joissa voi vaihtaa sisäliikuntavaatetuksen. Testitilana toimii liikuntahallin lohko 3. Yhtenäiskoulu on kengätön koulu, joten sisätiloissa saa kulkea ainoastaan sukkasillaan, paljain jaloin tai sisäkengillä. 

Toimintakyvyn katsastuksessa

- pääset testaamaan mm. käsien puristusvoimaa, kehon liikkuvuutta ja lihasvoimaa sekä tasapainoa

- saat mukaasi materiaalia ja ajatuksia hyvinvointisi edistämiseksi 

- halutessasi voit käydä InBody –mittauksessa 10 euron hintaan (hinta norm. 20 euroa). Mittaus tehdään liikuntapalveluiden upouudella Inbody 270 -laitteella. Tutustu valmistautumisohjeisiin tämän linkin kautta.

Tapahtumassa jokainen osallistuja saa itse päättää, mitkä testiosiot suorittaa. Tavoitteena on, että jokainen osallistuja saa käsityksen omasta toimintakyvystään ja kehitysideoita oman toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Kaikissa testiosioissa ei ole viitearvoja ja omien tulosten tulkinta on osittain oman tuntuman/arvion varassa. Kyseessä ei siis ole mitkään viralliset testit, vaan rento tilaisuus katsastaa oman kehon toimintakykyä. Arvioijana toimit sinä itse! Tapahtumaan kannattaa tulla avoimin mielin ilman suorituspaineita.

Huomioithan, että testit eivät "sovellu" urheilijoille, koska niissä ei juurikaan mitata suorituskykyä. Toki paljon liikkuvat voivat silti saada kehitysideoita esim. liikkuvuus-osioista.

Testialueen kiertämisen ja palautteen annon jälkeen jokainen saa arvontalipun, jonka täyttämällä voi voittaa 50 euron lahjakortin valitsemaansa urjalalaiseen yritykseen.

InBody- mittaus toteutetaan varausten/jonotuksen kautta ja toteutamme illan aikana niin monta mittausta kuin ehdimme. Yhteen mittaukseen menee aikaa noin 10 minuuttia. Tulemalla paikalle ajoissa voit varata itsellesi arvioidun mittausajan. Aikoja ei voi varata etukäteen. Mittaus ei sisällä tulosten tulkintaa, mutta jokainen mittauksessa käynyt saa hyvän materiaalin tulosten läpikäymiseen. Mikäli mittaukseen ei ole jonoa, Heidi voi olla tulosten tulkinnassa apuna jo paikan päällä.  Mittauksen jälkeen heränneisiin kysymyksiin voi Heidiltä saada vastauksia myös tapahtuman jälkeen. 

Tule rohkeasti ja rennolla mielellä katsastamaan oma toimintakykysi!

Mikäli katsastustapahtuma koetaan onnistuneeksi, tullaan se uusimaan vuoden 2024 aikana 1-2 kertaa. Näin osallistujilla on mahdollisuus seurata omaa kehitystä. Suurin osa testeistä ei vaadi mitään erityisiä välineitä, jolloin seurantamittauksia voi toteuttaa myös kotioloissa. 

 
 
 
 
x