Sisältöön »
 

Ilmoita tapahtuma

 

Tapahtumat

Lauantaipöhinät

Lauantaipöhinät

Sijainti: Yhtenäiskoulu, sisäänkäynti G-ovesta
Yhteyshenkilö: Heidi Jalli 040 335 4372/heidi.jalli@urjala.fi

20.01.2024 – 27.04.2024

Tervetuloa Urjalan lauantaipöhinöihin yhtenäiskoululle (os. Urjalantie 37) VIIKOITTAIN klo 10.30-12!

Lauantaipöhinät jatkuvat ainakin huhtikuun loppuun saakka.

Lauantaipöhinöiden tarkoituksena on tarjota aika ja paikka ylisukupolviseen kohtaamiseen ja mielekkääseen tekemiseen. Osallistuminen on täysin ilmaista ja kaikille avointa! Lauantaipöhinät järjestetään viikoittain keväällä niin pitkään, kun kävijöitä ja vastuuohjaajia riittää.

LAUANTAIPÖHINÖISSÄ

-          liikuntahalli ja sen välineet ovat vapaassa käytössä

-          ruokalassa voi istuskella, kohdata ihmisiä, tehdä käsitöitä, pelailla korttia/lautapelejä…

-          tarjolla on ilmaiseksi pientä aamupalaa

Lauantaipöhinät käynnistyivät Urjalan kunnan, Pirkanmaan hyvinvointialueen, seurakunnan ja paikallisten toimijoiden yhteistyöllä, mutta jatkossa vastuuta järjestymisestä kantavat lähinnä vapaaehtoistoimijat. Toiminnan jatkumisen varmistamiseksi lauantaipöhinöiden vastuuhenkilöjoukkoon toivotaan mahdollisimman paljon henkilöitä, jotta vastuuta ei kerry kenellekään liikaa. Mikäli vastuuhenkilöitä ja kävijöitä riittää, voi toiminto jatkua pitkälle kevääseen.

Lauantaipöhinöissä kaikki paikallaolijat vastaavat toiminnan onnistuneesta toteutuksesta. Liikuntahallilla jokaisen tulee palauttaa ottamansa välineet tarkasti omille paikoilleen ja myös ruokalan puolella jokainen vastaa omien jälkiensä siivoamisesta. Kaikenikäiset lapset ovat omien huoltajien vastuulla.

Tarjolla on ilmaiseksi pientä aamupalaa ja mikäli mahdollista, kannattaa mukanaan tuoda oma kuppi, kulho ja lusikka. Näin voimme vähentää kertakäyttöastioihin meneviä kuluja sekä jätteen määrää.

Toiminta muovautuu pikkuhiljaa osallistujien näköiseksi ja toimintaa kehitetään osallistujien toiveiden mukaan. Lähtökohtana on lämminhenkinen ja hyväksyvä ilmapiiri ja se, että jokaisella kävijällä on lauantaipöhinöistä lähtiessään hyvä mieli. Tämä toive koskettaa myös vastuuohjaajina paikalla olevia ja tästä syystä painotamme, että jokaisella osallistujalla on vastuu viihtyvyydestä ja siisteydestä.

Sisäänkäynti lauantaipöhinöihin tapahtuu Vanhainkodintien puolelta, alaparkkipaikalta löytyvästä G-ovesta. Yhtenäiskoulu on kengätön koulu, joten sisätiloissa saa kulkea ainoastaan sukkasillaan, paljain jaloin tai sisäkengillä. Rollaattoreille ja lasten rattaille löytyy säilytyspaikka käytävältä tai ruokalasta, ja pyyhityillä renkailla voi sisätiloissa kyllä kulkea. Sisätiloissa voi kulkea myös keppien kanssa, kunhan niissä on kumitassut.

Mikäli olet kiinnostunut olemaan lauantaipöhinöiden suunnittelussa ja toteutuksessa mukana, voit ilmoittutua vastuuhenkilöiden verkostoon liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Heidille (heidi.jalli@urjala.fi/ 040 335 4372). Vastuuhenkilöillä on oma WhatsApp –ryhmä, jossa viestittelemme lauantaipöhinöihin liittyvistä asioista.

Tule rohkeasti mukaan luomaan yhteisöllisiä lauantaipöhinöitä! Juuri sinä olet lämpimästi tervetullut!

 
 
 
 
x