Sisältöön »
 
 

Tapahtumat

Anu Pensola: Uni on ainoa totuus, ja sekin alati muuttuva, Puukonttorin Galleriassa

Anu Pensola: Uni on ainoa totuus, ja sekin alati muuttuva, Puukonttorin Galleriassa

01.05.2021 – 31.05.2021
Viikonpäivät: ke, to, pe, la, su

Nuutajärven Lasikylä, Puukonttorin Galleria
1.–31.5.2021
ke-su klo 12–16


Anu Pensola (1974) on Sipoolainen kuvataiteilija ja kuvittaja, joka ammentaa teostensa aiheet mielikuvista, unista, tunteista ja luonnosta. Anun värikylläiset maalaukset vievät katsojan maailmaan, jossa kaikki on mahdollista, muuttuvaa, todellista ja häilyvää.

Anu inspiroituu hiljaisuudesta, metsästä, unista ja ohi vilahtavista hetkistä.

Uni on ainoa totuus, ja sekin alati muuttuva, käsittelee unen ja valveen rajamailla syntyviä mielenmaisemia. Maisemia, joihin voi karata ja kadota, joita voi silittää hellästi sormenpäillä ja tuntea juuri ne tunteet, jotka sillä hetkellä ovat tarpeen.

” Työskentelen intuitiivisesti, välillä maanisesti. Työstän aina useampaa teosta saman aikaisesti, jolloin kokonaisuudet rakentuvat kuin itsekseen. Aloitan ohuilla, valuvilla kerroksilla käyttäen akryylimaaleja akvarellien tapaan. Anna kerrosten kuivua, lisään mustetta, rakennan kuultavuutta ja kerroksia. Jatkan sitten öljyväreillä, joiden viskositeetti ja värien intensiivisyys tuovat teoksiin voimaa ja syvyyttä. Käyn teosten kanssa jatkuvaa vuoropuhelua ja työstän niihin liittyviä tunteita.

Taiteen tekeminen on minulle kutsumus, jonka tunsin jo lapsena. Vuosia ja vuosia kuitenkin siirsin kutsumukseni syrjään tehdäkseni ”oikeita töitä”. Vasta melkein nelikymppisenä palasin koulunpenkille ja opiskelin siihen ammattiin, johon alunperin oli tarkoitus, kuvantekijäksi. Kun lopulta uskalsin keskittyä pelkkään taiteeseen ja luomistyöhön, avautui minulle kokonaan uusi sisäinen maailma ja samalla levoton mieleni rauhoittui. Kuvat syntyvät sisimmästäni, mieleni poluista, jotka kuljettavat arvaamattomiinkin paikkoihin.”

Teokset muodostuvat kerroksittain, ohuen ja vahvan liittona. Tekniikkana on akryyli- ja öljyväri sekä akryylimuste kankaalle.

Lisätietoja: 

Anu Pensola

anu.pensola@gmail.com

050-5213131

anupensola.fi
Instagram: @anupen_villisiipi 

Ilmoita tapahtuma

 
 
 
 
x