Sisältöön »
 

Tapahtumat

Petra Veikkola: Silent Whispers - Hetkiä Nuutajärven kartanosta

Petra Veikkola: Silent Whispers - Hetkiä Nuutajärven kartanosta

02.04.2021 – 30.04.2021
Viikonpäivät: pe, la, su

Näyttelyn valokuvateokset ovat syntyneet Nuutajärven kartanossa v. 2018 pidetyn valokuvaus- ja kukkaworkshopin aikana. Nuutajärven kartanoa restauroidaan edelleen, mutta workshopin aikana kartanon sisätiloille ei oltu vielä tehty muutoksia edellisten asukkaiden jäljiltä. Kartanon huoneissa oli tavaroita ja huonekaluja paikoillaan. Siellä vallitsi pysähtynyt tunnelma. Näyttelyn valokuvateoksissa tuodaan esille kartanon kauniita yksityiskohtia, huoneista kuuluvia äänettömiä kuiskauksia, edellisten asukkaiden läsnäoloa, viipyilevää tunnetta siitä, että kartanossa on aikoinaan vietetty loistokasta elämää.

Kuvien lisäksi Veikkola maalasi näyttelyä varten abstrakteja sekatekniikkamaalauksia tukemaan valokuvateosten värimaailmaa ja sitä vahvaa tunnetta, mikä kartanon huoneista ja saleista huokui.

Petra Veikkola (s. 1976) asuu ja työskentelee Akaassa. Hän on kotoisin Urjalasta. Veikkola on opiskellut Turun yliopistossa oikeustieteen maisteriksi ja tehnyt monipuolisesti lakimiehen töitä Helsingissä vuoteen 2013 asti. Sen jälkeen hän on itsenäisesti opiskellut valokuvausta erilaisten kurssien ja koulutusten avulla sekä käymällä mm. valokuvausworkshopeissa Ranskassa ja Irlannissa. Veikkolan valokuvissa pääosissa ovat ihmiset, heidän tunteensa ja ympäristö yksityiskohtineen.

Näyttely avoinna Puukonttorin Galleriassa 2.–30.4.2021

Pe klo 12–16

La-su klo 11–17

Näytöt sopimuksen mukaan myös muina aikoina ottamalla yhteyttä: puukonttoringalleria@gmail.com

Taiteilijatreffit pe 2.4. klo 12–15 ja la 17.4. klo 11–15. Tervetuloa!

Lisätietoja

www.petraveikkolaphotography.com

Instagram @petraveikkola

petra@petraveikkola.com

 
 

Ilmoita tapahtuma

 
 
 
 
x