Sisältöön »
 

Tapahtumat

Nuutajärvi Lux

Nuutajärvi Lux

Sijainti: Nuutajärven Lasikylä
Yhteyshenkilö: www.nuutajarvi.fi/lux

26.11.2022 klo 16:00 – 18.12.2022 klo 20:00
Viikonpäivät: pe, la, su

Toista kertaa järjestettävä Nuutajärvi Lux yhdistää kansainvälisesti tunnetut lasitaiteilijat ja valotapahtuman. Suomen vanhin lasikylä valaistaan näyttävällä ulkovalaistuksella. Lisäksi alueella on lukuisia valoa ja lasia yhdistäviä taideteoksia. Tapahtuma on avoinna 26.11. alkaen viikonloppuisin 18.12. saakka. Tapahtumaa järjestettäessä on kiinnitetty erityistä huomiota energiankulutukseen.

Tapahtuma profiloituu valon ja lasin vuoropuheluun, ja juuri tämä yhdistelmä erottaa Nuutajärvi Luxin muista valotapahtumista. Näyttelyssä on esillä esimerkiksi palkitun lasitaiteilijan Alma Jantusen teos Talvipuutarha. Vanhaan Vannahalliin rakentuu ääntä, lasia ja valoa yhdistävä usean teoksen näyttely. Lisäksi valaistaan ainutlaatuisia rakennuksia, kuten 1850-luvulta peräisin olevat Puukonttori ja Lasimakasiini -rakennukset.

Nuutajärven alueella työskentelee kymmeniä taiteilijoita ja käsityöläisiä. Tapahtuman aikana on mahdollisuus seurata taiteilijoiden työskentelyä ja tehdä uniikkeja joululahjaostoksia alueen puodeissa.

Tapahtumaviikonloppuina on lisäksi erikoisohjelmaa, tuliesityksiä, opastettuja kierroksia, ruokaelämyksiä ja konsertteja.

Tiedot tarkentuvat lähempänä tapahtumaa, katso myös www.nuutajarvi.fi/lux

 
 

Ilmoita tapahtuma

 
 
 
 
x