Sisältöön »
 
 

Tapahtumat

Ilona Niemen näyttely Kesävieraat - Summer Visitors

Ilona Niemen näyttely Kesävieraat - Summer Visitors

Sijainti: Puukonttorin galleria, Pruukinraitti 15, 31160 Nuutajärvi
Yhteyshenkilö: Mari Patja / puukonttoringalleria@gmail.com

02.07.2022 klo 12:00 – 31.07.2022 klo 17:00
Viikonpäivät: ke, to, pe, la, su

Ilona Niemi KESÄVIERAAT


”Kesävieraat ovat sekoitus uusia ja vanhoja hahmoja, joita olen työstänyt uudestaan pilke silmäkulmassa. Ovatko nämä omituiset lajit tervetullut lisä vai uhka?”


Taiteilijana Ilona Niemeä kiinnostaa eritoten identiteetin rakentuminen ja eläimen ja ihmisen välinen suhde. Hän inspiroituu kirjallisuudesta, mytologiasta, luonnosta ja elämästä yleensä, ja työskentelee humoristisella ja surrealistisella otteella. Helposti lähestyttävän pinnan alta voi raapia esiin nykyhetken teemoja, kuten sukupuolen rakentumisen ja lajiston muutokset.


Ilona Niemi on Yhdysvalloissa ja Skotlannissa kouluttautunut kuvataiteen maisteri. Hänen teoksiaan on esimerkiksi EMMA:n, Royal Scottish Academyn ja Salon, Joensuun ja Rauman taidemuseon kokoelmissa. Niemen teoksia on nähty lukuisissa ryhmänäyttelyissä muun muassa Lontoon National Portrait Galleryssa (2002), Gescheidle galleriassa Chicagossa (2007) ja Aboa Vetus & Ars Novassa (2019). Hänellä on ollut yksityisnäyttelyitä esimerkiksi Joensuun ja Salon taidemuseoissa (2018 ja 2014) ja Muu galleriassa Helsingissä (2017). Niemen työskentelyä tukee Taiteen edistämiskeskus.
 

Ilmoita tapahtuma

 
 
 
 
x