Urjalan ensimmäinen kansallispuku on saanut alkunsa Urjalankylän kotiteollisuuskoulussa, jonka johtajaopettajana toimi Tyyne Yntälä.
Suunnittelutyön tiedetään alkaneen jo vuonna 1924. Lähtökohtana on käytetty Regina Peltosen vällynpäällistä. Kangas on myöhemmin saatu Kansallismuseon kokoelmiin nk. Kolkan muorin hameena. Ensimmäiset kolme pukua valmistuivat vuonna 1933. Puvuista on säilynyt kaksi, joista toinen on Urjalan kunnalle vuonna 2010 lahjoitettu puku, jota säilytetään kunnanviraston ala-aulassa olevassa vitriinissä. Kolmannen puvun hameesta on valmistettu seinävaate, joka tiettävästi tälläkin hetkellä kaunistaa Urjalankylässä olevaa kotia. Puvun on lahjoittanut Regina Peltosen tyttärentytär Irene Averbach-Wichmann. Puvun on kutonut lahjoittajan äiti, Kaino Averbach, os. Peltonen . Lahjoitettu puku on kunnostettu Urjalankylän maa- ja kotitalousnaisten toimesta. Vastuu kunnostustyöstä on ollut Riitta Vuorella apunaan Eija Koivula.
Tyyne Yntälän suunnitteleman puvun kankaassa on puuvillaloimi ja karstalankakude. Lanka on värjätty Tampereella jo toimintansa lopettaneella Liljeroosin lankatehtaalla. Hame on rynkätty, raidallinen ja flammuraidoin somistettu. Vyötärönauhan kiinnitys on hakasin. Liivi on edestä keskeltä auki, siinä hakaskiinnitys ja vyötäröllä yksi vaaleanpunainen raitakankaasta tehty nappi ja samasta kankaasta tehty lenkki. Liivin takana on pyöreät körtit. Pusero on lyhyt ja se on vesiliukoista pellavaa. Hihat on istutettu ja niiden kaarissa on pieniä vastalaskoksia, hihan suut ovat rypytetty. Kaulusvinokaitale kaartuu olkapäälle. Se on kiinnitetty viidellä pienellä hopeanapilla. Tasku on tehty hameen vihreän raidan langasta kudotusta kankaasta. Se on kiinnitetty vyötärölle punavalkoisella pirtanauhalla. Silkkisiä ketjusilmukoin koriesteltuja tykkimyssyjä on valmistettu tummanvihreitä, sinisiä ja punaisia. Pitsi on kirjailtua tyllipitsiä. Sukat ovat valkoiset.
Urjalan vaakunassa on punaisessa kentässä hopeinen apilaristi, jonka kustakin kulmasta lähtee kultainen liekki. Risti kuvaa esi-isien maallisen ja hengellisen viljelyn tuloksia. Vaakunan on suunnitelut Toivo Vuorela 1955.