Sisältöön »
 

Vuorohoito

 
oekaki-2009817-1920.jpg
 

Vuorohoito on palvelumuoto, johon ovat oikeutettuja vuorotyötä tai ilta/viikonloppu opiskelua suorittavien huoltajien alle kouluikäiset lapset. Vuorohoito on päiväkodin normaaliaukioloajan maanantaista -perjantaihin klo 6.00-17.00 ajan ulkopuolista aikaa. 

Vuorohoidon perustana on työajat

Lapsella on oikeus vuorohoitoon, kun molemmat vanhemmat / huoltajat ovat työssä tai ammatillisessa koulutuksessa samanaikaisesti. Vuorohoitoa tarvitsevan lapsen molempien vanhempien /huoltajien ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien avo-/ aviopuolisoiden on toimitettava työnantajan tai oppilaitoksen kirjallinen todistus epäsäännöllisistä työ- ja opiskeluajoista sekä yrittäjien toimitettava työaikasuunnitelma varaamalleen hoitoajalle. 

Vuorohoidon varaaminen ja peruuttaminen

Vuororyhmän aukioloaika määräytyy huoltajien etukäteen varaamien hoitoaikojen perusteella. Lapsen huoltajien tulee toimittaa sähköinen hoitopaikkavaraus niin pian kuin tieto on saatavilla, mutta viimeistään sunnuntaina, ei alkavan viikon, vaan siitä seuraavan viikon hoitoajat. Työvuorojen äkillisiin muutoksiin tai myöhemmin kuin määräaikaan mennessä ilmoitettuihin varauksiin ei voida välttämättä vuorohoitoa luvata. Äkillistä vuorohoitoa tarjotaan, jos päiväkodin henkilökunnan suunnitellut työvuorot sen mahdollistavat tai pystymme nopeasti järjestämään henkilökuntaa riittävästi. 

Mikäli lapsen vuorohoidon tarve muuttuu tai peruuntuu, pitää siitä ilmoittaa välittömästi päiväkotiin.

 
 
 
 
x