Sisältöön »
 

Kouluruokailu

 
 

Urjalassa lakisääteinen kouluruoka valmistetaan yhtenäiskoulun keittiöllä, josta se kuljetetaan Aseman koulun palvelukeittiöön. Kouluruoan valmistuksessa noudatetaan valtion yhteisiä kouluruokasuosituksia. Viikoittaiset ruokalistat julkaistaan Urjalan Sanomissa.

Kouluikäisten erityisruokavaliot

Kouluikäisten lasten ja nuorten erityisruokavalion tarpeesta täytetään lääkärintodistuksen tai kouluterveydenhoitajan tutkimusten perusteella selvitys erityisruokavaliosta -kaavake.

Kaavakkeen kouluterveydenhoitaja toimittaa tuotantokeittiölle ja tiedoksi jakelukeittiöille. Edellytyksenä erityisruokavalion tarjoamiselle on, että samaa ruokavaliota noudatetaan myös kotona.

Kouluikäisten lasten erityisruokavalion tarve tulee päivittää vuosittain kouluterveydenhoitajan toimesta.

Siedätys ruoka-aineiden sopivuudesta tehdään kotona esim. loma aikoina. Joissain tapauksissa siedätystä voidaan tehdä myös kouluruokailussa yhteistyönä kodin kanssa.

Yläkoulu ja lukio ikäisille on ohjeistettu, että jos henkilökohtaisesti valmistettu erityisruokavalioateria jää ottamatta 5 kertaa, sen valmistus lopetetaan. Sen jälkeen tarvitaan uusi todistus erityisruokavaliotarpeesta.

Kasvis- ja vegaaniruokia valmistetaan tarpeen mukaan.

Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Päivi Lammin tavoittaa numerosta 040 335 4207,  sähköpostilla paivi.lammi@urjala.fi tai Wilma viestillä, jos on kysyttävää ruokailuun liittyvistä asioista.

 

Lounaslista 2023


 

Ota yhteyttä

Yksikkö
Siivous- ja ruokapalvelut

Ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö
Päivi Lammi
040 335 4207
paivi.lammi@urjala.fi

 
 
 
x