Sisältöön »
 

Ajankohtaista liikuntapalveluissa

 
 

Kokoamme tälle sivulle mahdollisimman kattavasti talviliikuntamahdollisuuksia. Ilmoitathan liikunta- ja hyvinvointikoordinaattorille, marjo.jaarni@urjala.fi, mikäli tiedossasi on sellainen paikka talviliikkumiseen, jota ei tällä sivulla olevasta listasta löydy.

Sivustoa päivitetään tilanteiden muuttuessa.

Huomio!!!! Päivitetty 14.1.:

Laukeelan kaukalo on palautunut luistelukuntoon eli on jälleen käytettävissä.

Hiihtolatujen kunto on myös heikentynyt lämpimän sään vuoksi. Varsinkin Vanhajärven maastolatu on mennyt huonoon kuntoon. Hiihtämisessä on joka paikassa, myös siis kuntoradoilla, noudatettava erityistä varovaisuutta.

Sarkasuolla on käynnissä hakkuutyömaa. Alueella liikkumista on hakkuun ajan syytä välttää turvallisuussyistä.

Luistelu

Kunnan hoitovastuulla olevat:

Laukeelan kaukalo ja pikkujää (Urheilukentäntie 3, 31760 Urjala) sekä
Aseman koulun kaukalo (Ahventie 6, 31700 Urjala) ovat luistelukunnossa. Nuutajärven kaukalon (Tehtaantien ja Pruukinraitin risteys, 31160 Nuutajärvi) on myös luistelukunnossa.

Luisteluaikataulu Laukeelan kaukalossa on seuraava:
maanantai mailaton klo 15-17.30
tiistai mailaton klo 18-20
keskiviikko mailaton klo 15-17.30
torstai mailaton klo 18.30-20
perjantai ei erillistä mailatonta aikaa
lauantai ja sunnuntai mailaton klo 10-14
Muina aikoina mailan käyttö kaukalossa on sallittu.
Pienemmällä alueella kaukalon vieressä ainoastaan mailatonta luistelua.

Muissa kaukaloissa ei ole erikseen määritettyjä aikatauluja.

Muiden hoitovastuulla olevat:

Hiihto

Kunnan hoitovastuulla olevat:

Laukeelan pururadalle on nyt tehty myös latu lähes koko reitille. Lumen vähyydestä johtuen pelto-osuudella vielä kortteita näkyvissä. Varovaisuutta kannattaa siis noudattaa hiihtäessä.
Urheilukentällä on perinteisen latua 0,5 kilometriä.

Vanhajärvelle on ajettu latu jäähallille asti.

Muiden hoitovastuulla olevat:


Lammiharjulla Lammiharju-Vilpola vapaan ja perinteisen noin 5 kilometrin ladut ovat hiihtokunnossa. Samoin Mikkolankankaan perinteinen peltolenkki Patterimäen kautta Lammiharjuun on kunnossa. Siitä noin kilometrin pistoladut Myllynkulmalle ja Sutosiin. Sutosten perälle menevät ladut ovat vasta pohjattuina. Sutosten kautta on yhteys Ikalan metsäautotien latuun. Latuja valmiina noin 16 kilometriä. Tilanne 14.1.: ladut Lammiharju-Vilpola on kunnostettu. Viikonlopuksi lumitilanteen mukaan kunnostetaan osa maastolatuja.

Nuutajärvellä pururadalla kilometrin perinteisen latu sekä Varakutinlenkin 6 kilometrin perinteinen latu hiihtokunnossa.
Lähtö urheilukentän parkkipaikalta.

Urjalankylässä museon ympärillä on 2 kilometrin sekä vapaan että perinteisen latu. Parkkipaikkana voi käyttää museon parkkipaikkaa, josta pääsee suoraan ladulle.

Retkiluistelu

Retkiluistelurata on aurattu Urjalankylän Kauniston uimarannalta leirintäalueelle (Naurismonlahti). Pituutta on noin 3,5 kilometriä. Jäälle on noussut vettä ja sen on tehnyt jäästä osin röpelöistä. 
Kaunistosta on tehty myös latu Nuutajärvelle.

Lisätty 8.1.: Rata on ajettu ja tuiskupenkat aurattu pois. Viimeistään alkuviikon aikana rataa jatketaan pidemmälle ja levitetään.

Muistutamme, että jokainen liikkuu järven jäällä aina omalla vastuullaan. Auraaja tai kunta ei ole vastuussa mistään mahdollisista vahingoista. 
Jäällä on oltava varovainen ja noudatettava jäällä liikkumisen turvaohjeita.

Lumikenkäily

Kirjastosta on lainattavissa lumikenkiä.

Luontoliikunta

 
 
 
 
x