Sisältöön »
 

Urjalan kunnan korona -linjaukset

 
Urjalan kunnan korona linjaukset
 

Urjalan kunta seuraa viranomaisohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen. Urjalan kunnan johtoryhmä tekee tilannekatsauksen joka toinen tiistai pandemiatyöryhmän linjausten julkaisemisen jälkeen ja tiedottaa mahdollisista muutoksista toimintaan alkuillasta Facebookissa ja seuraavana päivänä kunnan verkkosivuilla Ajankohtaista-osiossa, sekä tällä sivulla viimeisimmissä korona-tiedotteissa. Äkillisistä muutoksista tiedotetaan reaaliaikaisesti.

Koronatestaus

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteen 28.12. mukaan kotitestit ovat luotettavia nykyisessä tautitilanteessa eikä positiivista tulosta ole enää välttämätöntä varmentaa PCR-testillä. Antigeenitestit tunnistavat tartunnan parhaiten, kun oireiden alkamisesta on kulunut korkeintaan viisi päivää. Jos oireet ovat lieviä eikä sairastunut kuulu vakavan koronavirustaudin riskiryhmään, voi hyvin tehdä antigeenikotitestin. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on ohjeistukseen pohjaten linjannut, että antigeenikotitestillä saatua positiivista tulosta ei tarvitse enää varmentaa PCR-testillä, ellei tarvita virallista eristyspäätöstä.

Koronakotitestistä tai laboratoriossa tehdystä PCR-testistä positiivisen tuloksen saaneen tulee aina välttää omaehtoisesti kontakteja kodin ulkopuolisiin ihmisiin eli pysyä kotona kymmenen vuorokauden ajan. Aika lasketaan oireiden alusta. Jos sairastunut on oireeton, aika lasketaan testipäivästä. Lisäksi perheen rokottamattomien henkilöiden tulee jäädä kymmeneksi päiväksi omaehtoiseen karanteeniin. Muille kontakteille tulee kertoa mahdollisesta altistumisesta.


Mikäli koronaan sairastuneen yleisvointi heikkenee, tulee olla yhteydessä kotikunnan terveydenhuoltoon. Yhteystiedot löytyvät https://akaa.fi/terveys/korona/ohje-hengitystieoireisten-hoidosta/ Päivystysaikaan soita tarvittaessa päivystysapunumeroon 116 117 tai hätätapauksessa 112.

Jos tarvitset PCR-testiajan, tee oireiden arviointi tai varaa koronatestiaika Klinik24 h-palvelussa.Vastaamme yhteydenottoihin terveysasemien aukioloaikoina.

Urjalan terveysasemalle  perustettu ajanvarauksella toimiva koronanäytteenottopiste on avoinna henkilökunnan saatavuuden ja näytteenottotarpeen mukaan. Tiedon lähimmästä näytteenottopisteestä saa aikaa varatessa ajanvaruksen puhelinnumerosta. 

Ajanvaraus puhelimitse ma-pe klo 8-10.30

Akaa puh. 040 335 2702
Urjala puh. 040 335 2133

Puhelinajanvarauksen ollessa suljettuna ajanvaraukset Klinik24h-palvelun kautta.

Viikonloppuisin ja pyhäpäivinä  voit ottaa yhteyttä Taysin koronavirusneuvontapuhelimeen puh. 03 311 65333joka palvelee päivittäin klo 8-16. Puhelimesta ohjataan tarvittaessa näytteenottoon Tampereelle Nekalan näytteenottopisteelle.

Tays Valkeakosken päivystys  on tarkoitettu ainoastaan kiireellistä hoitoa tarvitseville.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sivuilta löytyvät kaikki ajantasaiset
ohjeet ja tiedotteet koronaviruksesta.

Lue lisää Akaan kaupungin sivuilta >>

Kunnanvirasto

Etätyösuosituksen vuoksi kunnaviraston ovet ovat kiinni, ja asiointi tapahtuu ainoastaan ajanvarauksella. Asioidessa suositellaan maskien käyttöä, sekä käsihygieniasta huolehtimista. Kunnanvirastolla on käsidesiautomaatti.

Maskien käyttö 

Maskisuositus on voimassa kaikille yli 12-vuotiaille (kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille). Lisäksi Urjalan kunnassa suositellaan maskeja myös 4-5 -luokkalaisille. Maskeja suositellaan käytettäviksi koulukyydeissä, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa.

Urjalan kunta huolehtii maskeista 4-luokkalaisille ja sitä vanhemmille koululaisille koulukuljetusten ja koulupäivän ajaksi. Maskeja on jaossa tarvittaessa myös nuoremmille, maksea haluaville oppilaille. 

Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa, myös varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

Kunnanvirastolla on jaossa maskeja vähävaraisille kuntalaisille arkisin klo 9 - 11 perusturvan asiakaspalvelussa.

Tiedottaminen

Urjalan kunnan osalta tiedottamisesta vastaa johtoryhmä ja sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta Akaan kaupunki

Urjalan kunnan tiedotteet löydät www.urjala.fi sivulta Ajankohtaista-osiosta, sekä kunnan Facebook-sivulta.


 
 

Urjalan kunnan viimeisimmät korona-tiedotteet

Tiedote 4.1.2022 >>


Joulukuun  tiedotteet>>

Marraskuun tiedotteet >>

Lokakuun tiedotteet >>

Syyskuun tiedotteet >>

Ohjeet ja neuvonta

Ohjeet, jos epäilet koronatartuntaa >>

Urjalan terveysaseman ajanvaraus
040 335 2133, ma-pe klo 8-10.30

Klinik 24h -ajanvaraus >>

TAYS koronaneuvonta
03 311 65333, joka päivä klo 8 - 16

Valtakunnallinen koronaneuvonta
029 553 5535
Valtakunnallinen neuvontapuhelin on käytössä arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta.

Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin korona-sivut >>

THL:n koronatiedotteet >>

Rokotukset

Lue tietoa koronarokotuksista >>

Koronarokotuskattavuus Urjalassa >>

 
 
 
x