Sisältöön »
 

Urjalan kunnan korona -linjaukset

 
Urjalan kunnan korona linjaukset
 

Urjalan kunta seuraa viranomaisohjeistuksia koronavirusepidemiaan liittyen. Urjalan kunnan johtoryhmä tekee tilannekatsauksen joka tiistai pandemiatyöryhmän linjausten julkaisemisen jälkeen ja tiedottaa mahdollisista muutoksista toimintaan alkuillasta Facebookissa ja seuraavana päivänä kunnan verkkosivuilla Ajankohtaista-osiossa, sekä tällä sivulla viimeisimmissä korona-tiedotteissa. Äkillisistä muutoksista tiedotetaan reaaliaikaisesti.

Kokoontumisrajoitukset

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla alueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvien kuntien alueella sekä Punkalaitumen kunnassa järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Aluehallintovirasto on antanut uuden määräyksen kokoontumisrajoituksista 5.2.2021 ja se on voimassa 1.3.2021 saakka.

Nuorten harrastustoimintaa on mahdollista toteuttaa maksimissaan 10 henkilön ryhmissä.

Kirjasto

Kirjasto lukusalia lukuun ottamatta on auki maskisuositusta ja turvavälejä noudattaen siten, että pysytään korkeintaan 10 henkilön ryhmäkoossa.

Kunnanvirasto

Kunnanvirasto on toistaiseksi auki normaalisti. Asioidessa suositellaan maskien käyttöä, sekä käsihygieniasta huolehtimista. Kunnanvirastolla on käsidesiautomaatti.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavaa työtoimintaa ja Narikkatoimintaa jatketaan poikkeusjärjestelyin.

Liikunta- ja nuorisotilat

Urjalan johtoryhmä on linjannut 12.1., että kunnan omistamat julkiset liikuntatilat pysyvät toistaiseksi suljettuina. Myös nuorisotilat pysyvät toistaiseksi kiinni.

Liikuntatilojen sulku koskee muita käyttäjäryhmiä paitsi alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa, jota voi toteuttaa rajoitetusti alle 10 hengen ryhmissä.

Nuorisotyötä tehdään toistaiseksi verkkoalusta Paracordin avulla. Yhteyshenkilö on Eija Vaittinen.

Maskien käyttö 

Maskisuositus on voimassa kaikille yli 12-vuotiaille (kuudesluokkalaisille ja sitä vanhemmille) siihen asti, kun Pirkanmaa on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Maskeja suositellaan käytettäviksi myös koulukyydeissä, harrastustoiminnassa ja liikuttaessa ihmisjoukoissa, kuten busseissa ja kaupoissa.

Urjalan kunta huolehtii maskeista 6-luokkalaisille ja sitä vanhemmille koululaisille koulukuljetusten ja koulupäivän ajaksi.

Kunnan henkilöstö käyttää kasvomaskeja kaikissa kohtaamisissa ja työpaikalla liikuttaessa, myös varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa.

Kunnanvirastolla on jaossa maskeja vähävaraisille kuntalaisille arkisin klo 9 - 11 perusturvan asiakaspalvelussa.

Tiedottaminen

Urjalan kunnan osalta tiedottamisesta vastaa johtoryhmä ja sosiaali- ja terveyspalveluiden osalta Akaan kaupunki

Urjalan kunnan tiedotteet löydät www.urjala.fi sivulta Ajankohtaista-osiosta, sekä kunnan Facebook-sivulta.


 
 

Urjalan kunnan viimeisimmät korona-tiedotteet

Tiedote 15.6. >>

Tiedote 8.6. >>

Tiedote 1.6. >>

Tiedote 25.5. >>

Tiedote 18.5. >>

Tiedote 11.5. >>

Tiedote 7.5. >>

Ohjeet ja neuvonta

Ohjeet, jos epäilet koronatartuntaa >>

Urjalan terveysaseman ajanvaraus
040 335 2133, ma-pe klo 8-10.30

Klinik 24h -ajanvaraus >>

TAYS koronaneuvonta
03 311 65333, ympärivuorokautinen

Valtakunnallinen koronaneuvonta
029 553 5535
Valtakunnallinen neuvontapuhelin on käytössä arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15. Numerosta saa yleistä tietoa koronaviruksesta.

Pirkanmaan Sairaanhoitopiirin korona-sivut >>

THL:n koronatiedotteet >>

Rokotukset

Lue tietoa koronarokotuksista >>

Koronarokotuskattavuus Urjalassa >>

 
 
 
x