Sisältöön »
 
 

Kirjaston tapahtumat

 
sipun-nayttelyjuliste2025799974.jpg
 

Dekkarilukupiiri ma 8.2. klo 18.00

Kirjaston dekkarilukupiirin vuoden 2021 ensimmäinen kokoontuminrn on siirretty helmikuulle. Aiemmista tiedoista poiketen seuraavan kerran kokoonnutaan maanantaina 9.2. klo 18.00. Silloin käsitellään  Eeva Tenhusen Mustat kalat. Mustat kalat on Olavinlinnan jylhiin maisemiin sijoittuva dekkariklassikko vuodelta 1964.

Ma 8.2. TENHUNEN: Mustat kalat
Ma 8.3. CLARK: Vaanivat silmät

Dekkarilukupiiri kokoontuu aina kuun toisena maanantaina klo 18 kirjaston näyttelytilassa. Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat piiriläiset!


 

Sipuseiska: Väristähän se taas lähti

Tammikuun ajaksi kirjaston näyttelytilan on vallannut punkalaitumelainen Sirpa Sillanpää ihanilla ja värikkäillä huovutustöillään. "Väri on tekemiseni tärkein motivaattori. Valitsen värit, kun aloitan huovutuksen. Useimmiten intuitiivisesti oman tunnetilan mukaan, joskus innostava märimaailma löytyy kuvista tai asiakkaiden tilaamana." kertoo Sirpa Sillanpää tekemisestään.

Materiaalina hän käyttää suomalaista lampaanvillaa, enimmäkseen suomenlampaan villaa. Villan hän tilaa kotimaisilta kehräämöiltä valmiiksi värjättynä.

Jo muutaman vuoden ajan Sirpa Sillanpää on ommellut myös kierrätyskankaisia mekkoja Finlaysonin menneiden vuosikymmenien pöytäliinoista. Nämä kierrätysmekot ovat kotimaisia. Puuvilla on aikanaan kehrätty, värjätty, kuviot suunniteltu ja kangas kudottu Tampereella tai Forsassa. Ja nyt uusiopöytäliinamekot on ommeltu Punkalaitumella.

Tervetuloa tutustumaan mielenkiintoiseen näyttelyyn 28.1.2021 saakka kirjaston aukioloaikoina!

 

Sipuseiskan huovutustöitä

 
 
 
 
x