Sisältöön »
 
 

Kirjaston tapahtumat

 
 

Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen to 19.10. klo 13.00

Syysloman piristykseksi Urjalan kirjasto järjestää elokuvaesityksen, jossa katsotaan lastenelokuva Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen. Elokuva on sallittu kaikenikäisille. Kesto: 1 h 22 min.

Heinähattu ja Vilttitossu ovat Sinikka ja Tiina Nopolan luomat lastenkirjasarjan päähenkilöt, jotka nyt nähdään myös elokuvatähtinä.

 

Elämän nälkä

Paula Lahtinen Urjalan Kolunkulmalta on pystyttänyt kirjaston näyttelytilaan värikkään Elämän nälkä näyttelyn lokakuun ajaksi. Tämä näyttely esittelee Paulan maalauksia tältä vuodelta. Aikaisemmin Paulalta on ollut kirjastossa esillä hylätyistä esineistä tehty kierrätysnäyttely.

Esillä on myös Paulan tyttären Matilda Lahden herttaisia piirustuksia. Matilda käy Urjalan Aseman koulun kuudetta luokkaa.

 

Vuoden lukuteko -palkinto Johanna Sauriolle

Tänä vuonna Pirkanmaan kirjastot juhlivat PIKI-päivää lukutekojen merkeissä ja palkitsivat ahkeria kirjastonkäyttäjiä Vuoden lukuteko -palkinnolla.

Urjalassa Vuoden lukuteko -palkinnon sai Urjalan päiväkodissa työskentelevä varhaiskasvatuksen hoitaja Johanna Saurio. Johanna käy säännöllisesti päiväkotilasten kanssa kirjastossa lainaamassa mukavaa luettavaa. Näin hän edistää lasten lukemisharrastusta, kielellistä kehitystä ja innostumista kirjoista.


 

Kirjalliset salongit

Urjalan kirjastossa järjestetään syksyn aikana kolme kirjallista salonkia, joissa keskustellaan suomalaisista klassikoista lukupiirin tapaan. Salonkeja vetää kirjastonhoitaja Katja Nieminen Akaasta. Hän pitää myös salongin alkuun alustuksen käsiteltävänä olevasta kirjailijasta ja teoksesta.

Salonkikirjoja voit lainata etukäteen kirjastosta. Salongeissa on kahvitarjoilu!

Salonkien sisältö

Ma 4.10. klo 17.30  Juhani Aho: Papin rouva (1893)

Ma 1.11. klo 17.30 Minna Canth: Hanna (1886)

Ma 29.11. klo 17.30  L. Onerva: Mirdja (1908)

Lämpimästi tervetuloa!

 

Dekkarilukupiiri

Murharyhmä kokoontuu joka kuukauden 2. maanantai klo 18.00 kirjaston näyttely- ja kokoustilaan. Dekkarilukupiirissä ihmiset keskustelevat luetusta kirjasta, löytävät uusia suosikkikirjailijoita ja saavat lisää näkökulmia lukemaansa jutustelmalla rennosti lukukokemuksestaan. Lukupiirin vetäjänä toimii kirjaston henkilökunnasta Teija Pirttikoski.

Lukupiirin kirjoja voi hakea etukäteen kirjastosta.

Syksyn 2021 lukupiirikirjat

Ma 11.10. klo 18.00  CLARK: Vaanivat silmät

Ma 8.11. klo 18.00 TABET: Jesreelin koirat

Ma 13.12. klo 18.00 JOKINEN: Hukan enkelit

Tervetuloa!


 

Dekkarilukupiiri ma 8.11. klo 18.00

Syksyn toisena kirjana on Sirpa Tabetin Jesreelin koirat. Sirpa Tabet on monelle aika tuntematon kotimainen dekkaristi, jonka neljänteen kirjaan tällä kertaa tutustutaan.

Sirpa TABET: Jesreelin koirat

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat jäsenet!

 

Tuolijumppa ma 4.10. klo 13.00 -13.30

Kaipaatko pientä piristystä päivääsi? Tule mukaan kirjaston ja liikuntatoimen tuolijumppaan. Tuokio sisältää jokaiselle sopivia koko kehon liikkeitä, unohtamatta mukavaa yhdessäoloa.

Liikuntatoimi järjestää yhdessä kirjaston kanssa mukavan ja venyttävän jumppahetken kirjastossa. Ohjaajana toimii liikuntatoimen Marjo.

Tuolijumpat: ma 4.10. 1.11. ja 29.11. klo 13.00 - 13.30

Tervetuloa mukaan kaikille avoimeen ja maksuttomaan tuolijumppahetkeen!

 

Android-puhelimet uusille käyttäjille pe 1.10. klo 10.15

Valkeakoski-opisto järjestää pienryhmän, jossa harjoitellaan puhelimen käyttöä, selaillaan internettiä sekä asennetaan ohjelmia, mm. WhatsApp. Ota oma Android-puhelin mukaan. Opettajana toimii  Leo Salminen. Ilmoittaudu ennakkoon Valkeakoski-opistoon 03 56917100. Hinta: 8 €

Pienryhmä kokoontuu kolmena perjantaina  1.10. 8.10. ja 15.10. klo 10.15 - 12.40.

 

Elokuvaesitys kirjastossa ti 19.10. klo13.00 Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

 

Paula Lahtisen näyttely Elämän nälkä

 

 
 

Muistathan terveysturvallisuuden kirjaston tiloissa ja tapahtumissa!

Tule mukaan vain terveenä ja muistathan maskin, käsihygienian ja turvavälit.

 

Klassikkosyksyn kirjalliset salongit

 

Klassikkosalonki ma 1.11. klo 17.30

Salonkikirjana Minna Canth: Hanna

Hanna on edelleen puhutteleva nuoren tytön kasvutarina, jossa kuvataan hänen mielenmaisemaansa nykylukijaa koskettavalla tavalla.

 

Dekkarilukupiirin syksy 2021

 

Tuolijumppaa kirjastossa

 

Android-puhelin kurssi

 
 
 
x