Sisältöön »
 
 

Kirjaston tapahtumat

 
  • dekkaripiiri-syksy886980453.jpg
  • tm-kirjaesittely1148749493.jpg
  • unohdetut-lapset.jpg
 

Sukujeni matkassa to 6.10. klo 17.00

Lapsuutensa ja nuoruutensa Urjalan Honkolassa ja Huhdissa viettänyt Timo Määttänen tulee esittelemään uutuuskirjaansa Sukujeni matkassa torstaina 6. 10. Urjalan kirjastoon.

Sukujeni matkassa kirja kertoo Timo Määttäsen vanhempien ja isovanhempien sukutarinan 1900-luvun alusta aina 2000-luvun alkuun saakka. Kirja tarjoaa kiinnostavaa tietoa 1950- ja 60-lukujen elämänmenosta Urjalassa.

Tilaisuudessa voi ostaa uutuuskirjan. 

Timo Määttänen

 

Dekkaripiirin syksy 10.10. SCHULMAN: Tyttö lumisateessa, 7.11. SIPILÄ: Seinää vasten

 

Dekkarilukupiiri ma 10.10. klo 17.00

Dekkarilukupiiri käynnistyy sittenkin! Ja uudeksi vetäjäksi on saatu innokas lukija Heli Kurkisuo. Syyskauden avaus on maanantaina 10.10. jolloin tutustutaan ruotsalaisen Ninni Schulmanin Tyttö lumisateessa teokseen. Huomasithan, että aloistusaikakin on aikaistunut tunnilla eli dekkarilukupiiri kokoontuu jo klo 17.00 alkaen.

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat jännityksen ystävät!

 

Unohdetut lapset

Kesäurjalalainen Oili Sirkjärvi on koonnut kirjastoon pienen, mutta ajatuksia herättävän näyttelyn Unohdetut lapset. 

Monien alkoholistien perheissä on lapsia. Heistä puhutaan harvemmin vaikka vanhemman alkoholiongelma näkyy lapsen arjessa joka päivä. Lapsi on tavallaan pullon vanki, vaikka hän ei itse juo.

Pullo - pahan alku

Oili Sirkjärvi: Pahan alku

 

Vuoden Lukuteko -palkinto

PIKI-päivänä 22.9. Pirkanmaalla paljastettiin Vuoden Lukuteko -palkinnon saajat. Tänä vuonna Urjalan Vuoden Lukuteko -palkinto myönnettiin Marja-Leena Salolle

Lämmin kiitos Marja-Leenalle mukavasta yhteistyöstä!

Perusteluja Marja-Leena Salon valinnalle on paljon. Hän on pitänyt kirjastossa muutama vuosi sitten omaehtoisesti Kalevala ääneen luettuna -piiriä. Lukupiirissä Kalevala luettiin kannesta kanteen ja keskusteltiin teoksen pohjalta. Lukupiiri saavutti suuren suosion. Marja-Leena sai ajatuksen lukupiiristä tutustuessaan itse Kalevalaan. Lukukokemuksen aikana Marja-Leena huomasi, että Kalevala aukeaa parhaiten ääneen luettuna. Marja-Leena on vetänyt kirjastossa myös kansalaisopiston Päivän lehti -kurssia.

Marja-Leena on aktiivinen lukija, joka on myös toimittanut lainoja lähipiirilleen kotiin. Hän on itsekin kirjoittanut kirjoja, viimeisimpänä Urjalan Nuutajärven historiasta kertovan kirjan Lasintekijöiden kylä : tarinoita Nuutajärveltä. Tiivistettynä Marja-Leena Salo on positiivinen kirjastonkäyttäjä ja kirjojen sekä lukemisen puolestapuhuja.

PIKI-päivän kunniaksi Pirkanmaan kirjastot jakavat Vuoden lukuteko -palkinnot. Kukin kirjasto on valinnut omasta kunnastaan palkinnon saajan, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä.

Vuoden lukuteko -palkinto on lähtöisin Parkanon kirjastosta. Vuonna 2021 se laajeni kaikkiin PIKI-kirjastoihin. Viime vuoden ja samalla ensimmäinen Vuoden Lukuteko -palkinto 2021 annettiin Urjalan päiväkodissa työskentelevälle varhaiskasvatuksen hoitajalle Johanna Sauriolle.


 
 

Timo Määttäsen kirjatilaisuuden juliste

 

Dekkaripiirin syksy 10.10. SCHULMAN: Tyttö lumisateessa, 7.11. SIPILÄ: Seinää vasten

 

Unohdetut lapset Oili Sirkjärven maalauksia 3.-28.10.

 

 

Vuoden Lukuteko -palkinto

PIKI-päivänä 22.9. Pirkanmaalla paljastettiin Vuoden Lukuteko -palkinnon saajat. Tänä vuonna Urjalan Vuoden Lukuteko -palkinto myönnettiin Marja-Leena Salolle

Lämmin kiitos Marja-Leenalle mukavasta yhteistyöstä!

Vuoden Lukuteko palkittu Marja-Leena Salo

 

Kirjaston uudet palveluajat: ma ja to 11 -18, ti, ke ja pe 10 -16

 

Palveluaika

Palveluaikana henkilökunta on tuttuun tapaan paikalla auttamassa ja neuvomassa. Kirjaston normaalikäytön lisäksi silloin voi tulostaa, kopioida, skannata ja ostaa kuntosaliavaimia. Ja tutustua näyttelyihin. Palveluajat ovat tutut aukioloajat!

Omatoimi alkanut

Tervetuloa testaamaan

Lisäys aukioloihin aamusta, illasta ja viikonloppuisin. Henkilökunta ei ole paikalla. Asiakaan täytyy kirjautua päästäkseen kirjastoon. Omatoiminen lainaaminen, palauttaminen ja varauksien nouto. Kopiokone/tulostin ei ole käytössä!
 

Muistathan terveysturvallisuuden kirjaston tiloissa ja tapahtumissa!

Tule mukaan vain terveenä ja muistathan maskin, käsihygienian ja turvavälit.

 
 
 
x