Sisältöön »
 
 

Kirjaston tapahtumat

 
dekkaripiiri-kevat-231987430991.jpg
 

 

Dekkarilukupiiri ma 6.2. klo 17.00

Dekkarilukupiiri jatkuu keväällä 2023. Piirin vetäjänä toimii innokas lukija Heli Kurkisuo. Piiri kokoontuu  seuraavan kerran maanantaina 6.2. jolloin tutustutaan ranskalaiseen dekkaristiin Fred Vargasiin. Pystyyn, kuolleet aloittaa Kolme evankelistaa -sarjan. Kirjailija Fred Vargas on koulutukseltaan kulkutauteihin ja keskiajan luihin erikoistunut arkeologi. Myös hänen päähenkilönsä kolme evankelistaa ovat historiantutkijoita.

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat jännityksen ystävät!

 

Leffapassi

Kerää 20 leimaa saat lahjaksi 3 elokuvaa!

Saat leiman joka kerta lainatessasi elokuvia (1 leima/lainauskerta). Leiman saa palveluaikana, tai näyttämällä omatoimilainauksen kuittia.

Kerättyäsi 20 leimaa saat kirjastolta lahjaksi kolme kotimaista DVD-elokuvaa. Palkinnot lahjoittaa Elokuvapalvelu Suomalainen.

 

Pirkanmaan kirjoituskilpailu

Tampereen kaupunginkirjaston vuosittain järjestämä Pirkanmaan kirjoituskilpailu on jälleen käynnissä. Pirkanmaalla asuville, työskenteleville tai opiskeleville harrastajakirjoittajille tarkoitetun kilpailun osallistumisaika jatkuu helmikuun loppuun. Kilpailutöitä voi toimittaa postitse, sähköisesti ja kirjastoihin tuomalla.

Pirkanmaan kirjoituskilpailu

 

Jämälangat kiertoon

Monille käsityöihmisille kertyy kaappiin langanloppuja, toisille enemmän toisille vähemmän. Kirjasto tarjoaa helpon tavan päästä niistä eroon. Tuo tarpeettomat lankasi kirjaston kierrätyskoppaan ja samalla voit ottaa mukaan itsellesi sopivia lankoja. Jos bongaat korista sopivaa lankaa, toki lankoja voit ottaa tuomatta mitään tilalle. 

Toiselle tarpeeton voi olla toiselle aarre!

Jämälankojen kierrätys

 

Vuoden Lukuteko -palkinto

PIKI-päivänä 22.9. Pirkanmaalla paljastettiin Vuoden Lukuteko -palkinnon saajat. Tänä vuonna Urjalan Vuoden Lukuteko -palkinto myönnettiin Marja-Leena Salolle

Lämmin kiitos Marja-Leenalle mukavasta yhteistyöstä!

Perusteluja Marja-Leena Salon valinnalle on paljon. Hän on pitänyt kirjastossa muutama vuosi sitten omaehtoisesti Kalevala ääneen luettuna -piiriä. Lukupiirissä Kalevala luettiin kannesta kanteen ja keskusteltiin teoksen pohjalta. Lukupiiri saavutti suuren suosion. Marja-Leena sai ajatuksen lukupiiristä tutustuessaan itse Kalevalaan. Lukukokemuksen aikana Marja-Leena huomasi, että Kalevala aukeaa parhaiten ääneen luettuna. Marja-Leena on vetänyt kirjastossa myös kansalaisopiston Päivän lehti -kurssia.

Marja-Leena on aktiivinen lukija, joka on myös toimittanut lainoja lähipiirilleen kotiin. Hän on itsekin kirjoittanut kirjoja, viimeisimpänä Urjalan Nuutajärven historiasta kertovan kirjan Lasintekijöiden kylä : tarinoita Nuutajärveltä. Tiivistettynä Marja-Leena Salo on positiivinen kirjastonkäyttäjä ja kirjojen sekä lukemisen puolestapuhuja.

PIKI-päivän kunniaksi Pirkanmaan kirjastot jakavat Vuoden lukuteko -palkinnot. Kukin kirjasto on valinnut omasta kunnastaan palkinnon saajan, joka on tehnyt tärkeää lukemista edistävää työtä.

Vuoden lukuteko -palkinto on lähtöisin Parkanon kirjastosta. Vuonna 2021 se laajeni kaikkiin PIKI-kirjastoihin. Viime vuoden ja samalla ensimmäinen Vuoden Lukuteko -palkinto 2021 annettiin Urjalan päiväkodissa työskentelevälle varhaiskasvatuksen hoitajalle Johanna Sauriolle.


 
 

Kirjaston uudet palveluajat: ma ja to 11 -18, ti, ke ja pe 10 -16

 

Dekkaripiirin helmikuun kirja

Vargas: Pystyyn, kuolleet

 

Eläkeellä!

Kirjastovirkailija Merja Hakamäen viimeinen työpäivä oli 29.12. ja nyt hän nauttiin eläkepäivistä.

Ismo Alangon sanoin: "Rakastan teitä kaikkia, piste." Ikävä tulee. 

Merja Hakamäki

 

Kirjastoleffapassi

 

 

Vuoden Lukuteko -palkinto

PIKI-päivänä 22.9. Pirkanmaalla paljastettiin Vuoden Lukuteko -palkinnon saajat. Tänä vuonna Urjalan Vuoden Lukuteko -palkinto myönnettiin Marja-Leena Salolle

Lämmin kiitos Marja-Leenalle mukavasta yhteistyöstä!

Vuoden Lukuteko palkittu Marja-Leena Salo

 

Palveluaika

Palveluaikana henkilökunta on tuttuun tapaan paikalla auttamassa ja neuvomassa. Kirjaston normaalikäytön lisäksi silloin voi tulostaa, kopioida, skannata ja ostaa kuntosaliavaimia. Ja tutustua näyttelyihin. Palveluajat ovat tutut aukioloajat!

Omatoimi alkanut

Tervetuloa testaamaan

Lisäys aukioloihin aamusta, illasta ja viikonloppuisin. Henkilökunta ei ole paikalla. Asiakaan täytyy kirjautua päästäkseen kirjastoon. Omatoiminen lainaaminen, palauttaminen ja varauksien nouto. Kopiokone/tulostin ei ole käytössä!
 

Muistathan terveysturvallisuuden kirjaston tiloissa ja tapahtumissa!

Tule mukaan vain terveenä ja muistathan maskin, käsihygienian ja turvavälit.

 
 
 
x