Sisältöön »
 
 

PIKI = Pirkanmaan kirjastot

 
  • piki-tunnus-pantone2023528550.jpg
  • piki-tunnus-pantone.jpg
 

Urjalan kirjasto osa PIKIä

Urjala kuuluu yhtenä kirjastona PIKI-yhteisjärjestelmään, johon kuuluvat kaikki Pirkanmaan kunnat. PIKI-kirjastoissa on käytössä yhteinen kirjastokortti, eli asiakas tarvitsee vain yhden kirjastokortin asioidessaan PIKI-kirjastoissa.

PIKI-verkkokirjastossa voi uusia lainansa, varata sekä lainassa että hyllyssä olevaa aineistoa tai vain selailla PIKI-kirjastojen aineistokokoelmia. Aineiston varaamiseen ja lainaamiseen tarvitaan omaPIKI-tunnukset, jotka saa käyttöönsä mistä tahansa PIKI-kirjastosta.

PIKI-verkkokirjasto - kirjastosi netissä!  

 

Kirjastokortti

Samalla kirjastokortilla voi lainata Urjalan kirjastosta sekä kaikista Piki-järjestelmään kuuluvista kirjastoista. Kirjastokortin saa osoittamalla henkilöllisyytensä. Alle 15-vuotias tarvitsee holhoojan suostumuksen kirjastokortin saamiseen. Ensimmäinen kortti on maksuton, mutta kadonneesta kortista peritään yli 15-vuotiaalta 2,00 € korvaus ja alle 15-vuotiailta 1 €.

Kirjastokortti on henkilökohtainen ja lainaaja on vastuussa kaikesta kortillaan lainatusta aineistosta. Osoitteen- ja nimenmuutoksista on ilmoitettava kirjastoon. Kadonneesta kirjastokortista on ilmoitettava välittömästi kirjastoon väärinkäytösten estämiseksi.Kirjastokortti tai kuvallinen henkilötodistus tulee olla mukana aina lainattaessa!

Kirjastosta voi hakea henkilökohtaisen, kirjastokortin numeroon yhdistettävän 4-numeroisen tunnusluvun. Tunnuslukua ei anneta puhelimitse, vaan sen saa kirjastosta esittämällä kirjastokorttinsa. Näin Piki-verkkokirjaston kautta voi mm. uusia lainansa, tehdä varauksia ja tarkistaa lainaajatietonsa. Myös Naxos musiikkipalvelut, Kirjastokino ja e-kirjat ovat käytössä verkkotunnuksilla.

 

PIKI-mobiilikirjasto

Sysksyllä 2019 julkaistiin uusi Piki-mobiilikirjastosovellus, jossa on perustoimintojen lisäksi sähköinen kirjastokortti ja kaverilainamahdollisuus. Piki-mobiilikirjastosta on saatavana sekä Android- että iOS-versiosovellus. Sähköinen kirjastokortti kulkee Piki-mobiilikirjastossa aina mukana ja toimii tavallisen kirjastokortin tavoin lainaamisessa ja omatoimikirjaston avaimena.

Uusi toiminto kaverilaina onnistuu sovelluksessa, jos sekä lainaajalla että kaverilla on käytössä Piki-mobiilikirjastosovellus. Kaveri skannaa sovelluksessa haluamansa kirjan tiedot ja lähettää pyynnön kaverilainaan. Jos teoksessa ei ole varauksia, alkuperäinen lainaaja saa sovelluksessa pyynnön siirtää laina kaverille.

Kirjastokino

Kirjastokino on elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelu, jossa katselu onnistuu ilmaiseksi kirjastokortilla. PIKI-kirjastokortti ja tunnusluku antavat sinulle pääsyn Kirjastokinon elokuvavalikoimaan. Kirjastokino-palveluun


E-lehdet

Urjalan kirjaston asiakaspääteillä voi nyt lukea laajaa valikoimaa digilehtiä. Päätteiltä on pääsy ePress ja eMagz tietokantoihin. Käyttö on helppoa Piki-verkkokirjaston kautta, E-lehdet osioista löydät linkit sekä ePressiin että eMagziin. Sitten vain valitset palvelun etusivun lehtiluettelosta haluamasi lehden luettavaksi. Lehden sivuja voi myös tulostaa.

ePress on sähköinen sanomalehtipalvelu, joka tarjoaa käyttäjälleen kotimaiset paikallis- ja maakuntalehdet luettavaksi heti niiden ilmestyttyä painosta. Myös Urjalan Sanomat löytyy ePressistä.

eMagz sisältää kotimaisia aikakauslehtiä. eMagz valikoimaa laajentaa kirjaston aikakauslehtikokoelmaa huomattavasti. Sieltä voit lukea mm. Iltasanomat, Iltalehden ja Seiskan.

E-aineistot

E-kirja on digitaalisessa, sähköisessä, muodossa julkaistu kirja, jota voi lukea tai kuunnella joko tietokoneelta tai mobiililaitteilta. Piki-kirjastojen yhteinen e-kirja- ja e-äänikirja -kokoelma on selailtavissa ja lainattavissa Ellibs-verkkopalvelussa. E-aineiston laina-aika on 14 vrk. Tarkempia tietoja ja lainausohjeita löydät tästä linkistä Piki-verkkoskirjaston E-aineistot sivulle.

Piki-kirjastojen käyttösäännöt

Piki-kirjastoilla on käytössä yhteinen kirjastojärjestelmä sekä yhteiset käyttösäännöt.

 
 
 

Kuunneltavaa kotimatkalle. Lainaa äänikirjat maksutta kirjastokortilla. piki.verkkokirjasto.fi

 
 
 
x