Sisältöön »
 

KESKUSTA

 
  • keskusta2.png
  • mieliontie.jpg
  • moisiontie-2-joen-takana.jpg
  • Näkymä Peltorinteen alueelta
 

Urjalan Laukeelaan rakennettiin 1800-luvulla kirkko, minkä myötä alueesta muodostui kunnan hallinnollinen ja toiminnallinen keskus. Laukeela on historiallisesti kaunis kylämiljöö vielä tänäkin päivänä ja sen kauniin kirkonmäen ympärille ja läheisyyteen ovat rakentuneet kunnan tärkeimmät palvelut – muun muassa yhtenäiskoulu sekä seutukunnan paras kesätori.

Keskustassa (Laukeela) on myynnissä useita tontteja Ruokolan, Sarkatien, Tuhkamäen, Peltorinteen sekä Kolkan alueilla.

Idylliseen kirkonkylään ovat asettuneet kunnan tärkeimmät palvelut: päiväkoti, yhtenäiskoulu, kirjasto, pankit, posti ja Matkahuolto sekä kahvilat ja kaupat.

Ruokola

Ruokolan alue on pääosin rakentunut, mutta vielä sieltä muutama tontti löytyy. Alueelta on hyvät liikenneyhteydet 9-tielle, josta hurauttaa nopeasti vaikkapa Tampereelle.


Sarkatie

Sarkatien tontit sijaitsevat rauhallisella paikalla, mutta keskustan tuntumassa. Vain kivenheitto uudelta yhtenäiskoululta.


Tuhkamäki


Peltorinne

Peltorinteen asuinalue Urjalassa sijaitsee 9-tien ja historiallisen matkailutien, Taikayöntien risteämässä. Matkailutie kulkee Punkalaitumelta Urjalaan ja houkuttelee mutkittelevine teineen matkailijoita kauempaakin. Maisema on luonnonläheinen ja maaseutumainen, vaikka alueella sijaitsee myös jonkin verran yritystoimintaa.

Peltorinteen alueella on myynnissä 13 tonttia, jotka sijaitsevat osittain rakennetulla omakotialueella. Tonttien  kunnallistekniikka on valmis tonttirajalle asti. Peltorinteen alueen asukkaita palvelee kauppa 9-tien varressa, kivenheiton päässä asuinalueesta. Tonttien maaperä vaatii paalutuksen. Reilunkokoisille tonteille saa rakentaa sekä 1- että 1 ²/3 -kerroksisia omakotitaloja.


Kolkka

Kolkan alue Urjalassa on maisemaltaan arvokas ja perinteinen. Alueella on sijainnut 1800-luvulla kaksi myllyä joen molemmin puolin, torppa sekä tsaarin aikaisia vallihautoja. Vanhasta myllystä on jäljellä enää kiviraunio, ja aluetta on haluttu kehittää maisemakuva säilyttäen. Kolkanjoen varressa sijaitseva vanha hirsirakennus toimii  maisemallisena esikuvana uudisrakentamiselle.

Tontit ovat reilun kokoisia ja kunnan kaavoittamista tonteista suurimpia. Tonteille saa rakentaa vapaasti mieleisensä kodin – miksei vaikkapa hirsitalon, joka sulautuu maisemaansa luontaisesti.

 
 
 
x