Sisältöön »
 

Ilmastovahti

 
Nuutajärven lintutorni
 

Seuraa Urjalan ilmastotoimien etenemistä ilmastovahdin avulla

Urjalan ilmastovahti kokoaa kunnan ilmastotoimenpiteet yhteen helppokäyttöiseen palveluun. Palvelun avulla seurataan ilmastotavoitteiden toteutumista ja toimenpiteiden etenemistä.

Urjala kuuluu suomalaisten ilmastotyön edelläkävijäkuntien HINKU-verkostoon ja on sitoutunut tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen toteutumista ja kunnan ilmastotoimenpiteitä voi seurata uudessa ilmastovahti-palvelussa.

Urjalan ilmastovahti tarjoaa kaikille kiinnostuneille ajantasaisen kuvan kaupungin ilmastotoimenpiteiden tilanteesta sekä jatkossa myös mahdollisuuden arvioida niiden vaikutuksia.

Ilmastovahdin toimenpiteet on jaettu neljään eri kokonaisuuteen, jotka ovat energiantuotanto-ja kulutus, liikkuminen ja yhdyskuntarakenne, kulutus ja materiaalit sekä kuntalaisten osallisuus ja luontosuhde. Ilmastovahdin kokonaisuudet ja toimenpiteet perustuvat Etelä-Pirkanmaan kuntien Valkeakosken, Akaan, Pälkäneen ja Urjalan yhteiseen ilmasto-ohjelmaan ja resurssiviisauden tiekarttaan vuosille 2020-2030. Etelä-Pirkanmaan kuntien ilmastoyhteistyötä on tiivistetty Ympäristöministeriön rahoittamassa Hiilineutraali Etelä-Pirkanmaa 2030 (HEP2030) -hankkeessa. Ilmastovahti-palvelun käyttöönotto on osa hankkeessa luotavaa ilmastojohtamisen toimintamallia.

Ilmastovahti-palvelu on jatkuvasti päivittyvä. Palveluun täydennetään jatkossa uusien toimenpiteiden lisäksi myös mittareita, joilla toimenpiteiden edistymistä ja vaikuttavuutta voidaan arvioida tarkemmin.

Ehdota uusia toimenpiteitä ilmastovahtiin

Puuttuuko Urjalan ilmastovahdista mielestäsi jotain? Voisiko kunta tehdä vieläkin vaikuttavampaa ilmastotyötä? Entä millä toimilla voisimme paremmin edistää asukkaiden tai yritysten kestäviä valintoja?

Nyt voit ehdottaa uutta toimenpidettä Urjalan ilmastovahtiin. Lähetä ehdotuksesi sähköpostitse osoitteeseen jiri.laine@urjala.fi

Mikäli toimenpide on mahdollista toteuttaa, voidaan se ottaa mukaan Urjalan ilmastovahtiin. Näin voit olla mukana yhteisessä ilmastotyössä kohti hiilineutraalia Urjalaa.

 
 
 
 
x