Liikuntatoimen avustukset

Sivistyslautakunta myöntää toiminta-avustuksia vuosittain liikunta- ja nuorisotoimintaa tekevien yhdistysten toiminnan tukemiseen. Avustettavien yhdistysten on järjestävä toimintaansa Urjalassa tai toiminnan on muuten kohdistuttava merkittävästi urjalalaisille. Toiminnan on edistettävä urjalalaisten hyvinvointia ja terveyttä. Yhteisöllisyyden vahvistaminen ja kuntalaisten aktivoiminen ovat tärkeitä avustettavan toiminnan tavoitteita. Avustettavan seuran toiminnan on tullut jatkua vähintään yhden (1) vuoden ennen avustusten hakua. Nuorisotoimen avustusten on kohdistuttava alle 29 – vuotiaiden toimintaan.

 

Avustusperusteet kokonaisuudessaan


Avustusten hakulomake tullaan päivittämään vuonna 2019. Lähtökohtaisesti vaaditaan sähköisen hakemuksen täyttämistä, mutta tarvittaessa paperisen hakemuslomakkeen voi noutaa kunnantalon neuvonnasta. Hakemuksessa tulee olla kaikki lomakkeessa mainitut tiedot ja liitteet.

Liikunta- ja nuorisotoimen sähköiset hakemukset tulevat suoraan vastaanottajille. Paperiset hakemukset lähetetään osoitteeseen Urjalan kunta/sivistyspalvelukeskus PL 33, 31761 Urjala, kuoreen merkintä ”avustukset”. Hakemusten tulee olla perillä 30.4. klo 15.00 mennessä. Myöhemmin tulleita hakemuksia ei huomioida.

Edellisen vuoden avustuksen selvityslomake. Mikäli yhdistys on saanut vuonna 2018 avustusta, on sen käytöstä tehtävä selvitys 28.2.2019 mennessä. Mikäli tilinpäätöstä ei ole vahvistettu tähän mennessä, liitteeksi riittää tehty kirjanpito/osavuosikatsaus, jossa selkeästi näkyy toiminta-avustuksen käyttötarkoitus. Sivistyslautakunta käsittelee avustusselvitykset 14.3.2019 kokouksessaan.

 

Muu avustustoiminta ja huomioiminen

Sali- ja kenttävuorojen maksuttomuus:
Yhdistysten harjoitusvuorot kunnan omistamissa kiinteistöissä ja urheilualueilla ovat alle 18-vuotiaille, erityisryhmille sekä eläkeläisille maksuttomia ja paikallisille yhdistyksille aikuistoiminnan osalta - 50 % hinnoista (ei koske liikuntahallin kuntosalia). Liikuntatilojen varaamisesta ja hinnoista löytyy lisätietoja täältä. Urheilukentän osalta säännölliset vuorot haetaan liikuntaohjaajalta (heidi.jalli (at) urjala.fi / 040 335 4372) ja yksittäisissä vuoroissa voi olla yhteydessä kentänhoitaja Taisto Laaksoon (040 335 4234). Urheilukenttä ja sen vierestä löytyvät tenniskentät ovat kuntalaisten käytettävissä ilmaiseksi silloin, kun varattuja vuoroja ei ole. Varaustilanteen löydät yllä olevasta linkistä (kun rullaa sivun alas asti).

Vuoden urheilija ja vuoden urheiluteko:
Vuoden urheilijan ja urheiluteon palkitsemisesta sivistyslautakunta päättää erikseen. Valintoja varten sivistyslautakunta pyytää ehdotuksia valintoihin perusteluineen syksyllä Urjalan Sanomissa kunnan ilmoituksella. Huomionosoitukset jaetaan sivistyslautakunnan toimesta itsenäisyyspäivän juhlan yhteydessä.

Urheiluseurojen muistaminen:
Urjalalaisten urheiluseurojen täyttäessä tasavuosia tämä huomioidaan kunnan myöntämällä lahjakortilla. Kätevimmin muistaminen käy järjestön järjestämässä tilaisuudessa.

Urheilijoiden muistaminen:
Yksilö- tai joukkueurheilulajeissa menestyneitä huomioidaan kunnan myöntämällä stipendillä. Stipendit luovutetaan Itsenäisyyspäivänjuhlan yhteydessä.


urheilijoiden muistamissäännöt
stipendin hakulomake