Uutuuspoimintoja:

Laikul lista

Aamulehden Moro-liitteessä on jo pitkään julkaistu listaa Piki-kirjastojen kymmenestä varatuimmasta kirjasta. Moni pitää tähän kärkikymmenikköön päätymistä suosituksena ja valitsee luettavansa ainakin osittain sen perusteella, mikä tekee kysytyimmistä kirjoista entistäkin kysytympiä.

Torstaina 18.10.2018 PIKI-kirjastojen viisi varatuinta kirjaa ovat:

1. Kari Hotakainen: Tuntematon Kimi Räikkönen

2. Seppo Jokinen: Lyödyn laki

3. Tommi Kinnunen: Pintti

4. Clare MacKintosh: Anna minun olla

5. Enni Mustonen: Taiteilijan vaimo

 

Kari HOTAKAINEN: Tuntematon Kimi Räikkönen

Mainio urheilukirja kaikkien suomalaisten tuntemasta formulakuskista. Hotakaisen omintakeinen ja purevan humoristinen kerronta sopii täydellisesti kertomaan vähäsanaisen Kimi Räikkösen tarinan.

Seppo JOKINEN: Lyödyn laki

Jo 23. romaani Tampereen poliisissa työskentelvästä komisario Sakari Koskisesta.Kirja ilmestyi huhtikuussa ja on pitänyt hallussaan Pirkanmaan kirjastojen varatuimman kirjan titteliä kunnes formulakuski kaasutti ohi.

Tommi KINNUNEN: Pintti

Tommi Kinnusen kolmas romaani kertoo kolmen sisaruksen elämästä kolmen päivän aikana. Eletään sodanjälkeistä aikaa nimettömän lasitehtaan ympäristössä. Tuo lasitehdas  muistuttaa kovasti Nuutajärven lasitehdasta.

Paula HAWKINS: Tummiin vesiin

Menestyskirja Nainen junassa tekijältä uusi trilleri. Pieni joenvarsikaupunki Beckford kihisee karmeita tarinoita Hukkuneiden mutkaan joutuneista onnettomista naisista. Jotkut ovat menneet jokeen omasta tahdostaan, toiset taas eivät. Nel Abbottilla on tekeillä asiasta kirja. Siitä eivät kaikki kaupunkilaiset ole mielissään.

Sisarukset Nel ja Jules Abbott ovat riidoissa keskenään nuoruusiässä sattuneiden tapahtumien seurauksena. Yllättäen Jules saa tiedon Nellin hukkumisesta ja hänen täytyy palata vanhaan kotikaupunkiinsa huolehtimaan sisarensa teinityttärestä ja selvittämään menikö Nel jokeen vapaaehtoisesti?

Camilla LÄCKBERG: Noita

Ruotsalaista Camilla Läckbergia tituleerataan nyt jo Euroopan dekkarikuningattareksi (ennen vain Pohjolan). Noita on Fjällbacka-sarjan 10. osa, jossa poliisi Patrik Hedström ja hänen vaimonsa kirjailija Erica Falk ratkovat 30-vuotta sitten surmatun pikkutytön tapausta. Läckberg ottaa hienosti mukaan ajankohtaisia teemoja: suhtautumisesta pakolaisiin, koulukiusaamiseen ja tässä Noita dekkarissa hänen paneutuu vielä 1600-luvun noitavainoihin. Ja kaiken hän punoo taidokkaaksi ja uskottavaksi juoneksi, jolla koukuttaa lukijansa.

Cathy KELLY: Onnellisen avioliiton salat

Branniganin suvun vauras mahtimies Edward Brannigan kutsuu suvun kokoon juhlimaan seitsemänkymmentävuotispäiviään. Juhlia järjestävä Bess on mennyt naimisiin Edward Branniganin kanssa puoli vuotta aiemmin. Ja vain kolme vuotta aiemmin Jojon äiti ja Edwardin vaimo, Lottie, oli kuollut tuskallisesti syöpään. Jojo ei hyväksi isänsä uutta avioliittoa ja Bessin kauhuksi aikoo olla tulematta isänsä juhliin.

Jojolla ja hänen miehellään Hughilla on suuri salaisuus, jota he eivät halua muille kertoa.

Jojon Cari-serkku puolestaan on kunnianhimoinen uranainen kustannusalalla, jolle elämä heittelee kapuloita rattaisiin sekä työelämässä että rakkaudessa.

Millaiset 70-vuotisjuhlat irlantilainen Cathy Kelly keittää näistä aineksista?

Eva FRANTZ: Sininen huvila

Becca Stenlund kirjoittaa suosittua Sininen huvila -lifestyleblogia. Hänen 5-vuotias poikansa Bruno harhailee eräänä yönä keskellä tietä yksin ja meinaa jäädä kahden bileistä palaavan teinin yliajamaksi. Hän saa kerrottua nuorille, että äiti vain makaa keittiön lattialla ja on ihan tahmainen. Nuoret saattelevat Brunon kotiin ja löytävät sieltä seuratun bloggaajan pahoinpideltynä ja tajuttomana verilammikosta.

Kuka on blogin kimmenttikentän uhkausten takana ja miksi?

Leena LEHTOLAINEN: Viattomuuden loppu

Leena Lehtolaisen syksyn uutuus on 14. Maria Kallio -dekkari. Maria Kallio on uudessa työpaikassaan Espoon pääpoliisiasemalla LaNu-ryhmässä eli lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikoksien ja alaikäisten rikoksentekijöiden erikoisyksikössä. Aamulla vankilasta vapautunut Tuula Lahti-Haapala löydetään illalla kuristettuna Espoosta. Nainen on kärsinyt pitkän tuomion alaikäisten poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Marian ryhmä saa jutun tutkittavakseen uhrin aiemman rikostuomion vuoksi. Kostiko joku hyväksikäyttäjälle?, siinä Marialle ja kollegoille tutkittavaa.

Lori Nelson SPIELMAN: Kymmenen unelmaani

14-vuotiaana Brett Bohlinger on laatinut 20 kohtaisen listan unelmistaan tulevaa elämää varten. Äidin kuolessa (menestyvä kosmetiikkayrityksen omistaja), Brett ei saakaan Bohlinger Cosmeticsin osakKymmenen unelmaanie-enemmistöä ja toimitusjohtajan paikkaa vaan oman lapsuudenaikaisen listansa, jossa on vielä 10 kohtaa toteuttamatta. Brett saa järkytyksekseen kuulla, että äiti on testamentissaan asettanut ehdon: oman osansa miljoonaperinnöstä saadakseen Brettin on toteutettava nuo unelmat. Ja hänellä on vuosi aikaa.

 

 

 

Luca D'ANDREA: Rotko

Amerikkalainen dokumenttielokuvien käsikirjoittaja Jeremiah Salinger saapuu vaimonsa ja pienen lapsensa kanssa vaimon kotikylään Italian Etelä-Tirolissa. Kauniit maisemat ja appiukon menneisyys Dolomiittien hengenpelastusjoukoissa antavat hänelle idean dokumenttisarjaan Vuorten enkelit. Kuvauksissa sattuu kohtalokas onnettomuus, jonka seurauksena Jeremiahin on jäätävä pitkälle sairaslomalle. Sairaslomansa aika hän kuulee tarinan kolmenkymmenen vuoden takaisesta kolmoismurhasta ja alkaa penkoa sitä. Ja siitähän ei kaikki pidä!

Nele NEUHAUS: Lumikin on kuoltava

Nele Neuhausia tituleerataan Saksan tämän hetken myydyimmäksi rikoskirjailijaksi. Lumikin on kuoltava on hänen ensimmäinen suomeksi käännetty teoksensa, joka on ilmestynyt Saksassa jo 2010.

Tobias Sartorius palaa kotikyläänsä kärsittyään 10 vuoden vankeusrangaistuksen kahden tytön murhasta. Tyttöjen ruumiita ei koskaan löydetty ja Tobias tuomittiin pelkkien aihetodisteiden perusteella. Melkoinen lynkkausmieliala nousee kylässä, kun Tobias palaa lapsuudenkotiinsa. Ja sitten kylässä katoaa taasi nuori tyttö. Siinä on Hofheimin poliisilaitoksen Oliver von Bodensteinilla ja Pia Kirchhoffilla ratkaistavaa.

Myös seuraavat osat on jo suomennettu Joka tuulen kylvää (2017) ja Susihukka (2018).

 

HammaskeijuEve HIETAMIES: Hammaskeiju

Yösyötöstä ja Tarhapäivästä tuttu parivaljakko: yksinhuoltajaisä Antti ja Paavo-poika elävät nyt jännää koulun aloitusaikaa.

 

 

 

 

 

Tulen morsian (dvd)

Ohjaaja Saara Cantellin tekemä elokuva Ahvenanmaan noitavainoista 1666 perustuu tositapahtumiin. Kihlakunnantuomari Psilander on saanut tehtäväksi puhdistaa Ahvenanmaan noituudesta ja mustasta magiasta. Kätilö Valpuri yrttitietoineen ja loitsuineen joutuu ensimmäisenä noitasyytösten kohteeksi. Mutta yksi noita ei riitä. Valpurin kasvattitytär Anna rakastuu naimisissa olevaan Eliakseen ja epätoivoissaan Anna antaa noituudesta ilmi Eliaksen vaimon Rakelin.

Enni MUSTONEN: Taiteilijan vaimo (Syrjästäkatsojan tarinoita 6)

Paimentyttö on sarjan ensimmäinen osa, jossa nuori ja orpo Ida pestataan Topeliukselle piiaksi. Lapsenpiika on kirjasarjan toinen osa, jossa Ida toimii Sibeliuksen perheen lapsenpiikana. Kolmannessa osassa (Emännöitsijä) Ida pestautuu taidemaalari Albert Edelfeltin ateljeen emännöitijäksi. Sarjan neljännessä osassa (Ruokarouva) Ida palaa tyttärensä Kirstin kanssa Suomeen kahdeksan Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Viides osa on Ruokarouvan tytär, jossa seurataan Idan tyttären Kirstin edesottamuksia maailmalla. Kuudennessa osassa Kirsti palaa Pariisista koti-Suomeen ja menee naimisiin. Enni Mustonen on Kirsti Mannisen salanimi.

Dolores REDONDO: Näkymätön vartija

Espanjalaisen rikoskirjailijan ensimmäinen suomennettu teos, joka aloittaa Baskimaan murhat trilogian. Ylikonstaapeli Amaia Salazar palaa kotikyläänsä tutkimaan nuoren tytön murhaa. Pian löytyy seuraava ruumis... Onko tyttöjä vaaniva peto edes ihminen vai baskimaan kansantarinoista tuttu basajaun, metsän herra? Kirjassa yhdistetään hienosti Baskimaan kansanperinteitä dekkariin. Trilogian muut osat ovat Luualttari ja Myrskyuhri

 

Vii5iUrsula POZNANSKI: Vii5i

Salzburgin rikospoliisin etsivä Beatrice Kaspary jahtaa murhaajaa, joka on luonut verisen geokätköilypelin. Murhaaja tuntuu olevan aina askeleen edellä poliiseja ja syyllisen paljastuminen on melkoinen yllätys. Hyvä jännäri! Ja harvoin tulee luettua mitään itävältalaista. Kirjailija Ursula Poznanski asuu Wienissä vaikka onkin sijoittanut kirjansa Salzburgiin. Beatrice Kaspary jatkaa murhatutkimuksia Sokeat linnut ja Äänet kirjoissa. 

Muistithan, että varaaminen on maksutonta Urjalan omasta aineistosta! Seutuvaraus maksaa 2 €.

 

 

 

 

 

Tuntematon Kimi Räikkönen

Lyödyn laki

Pintti 

 

Tummiin vesiin 

Läckberg: Noita

Onnellisen avioliiton salat  

Sininen huvila

 

Viattomuuden loppu

 

 

 

 

Jännäriuutuus Italian TirolistaD'Andrea Rotko

Saksan myydyin rikoskirjailija

Lumikn on kuoltava

 

 

 

 

 

Tulen morsian

 

 

Taiteilijan vaimo

 

 

Näkymätön vartija