Uutuuspoimintoja:

Laikul lista

Aamulehden Moro-liitteessä on jo pitkään julkaistu listaa Piki-kirjastojen kymmenestä varatuimmasta kirjasta. Moni pitää tähän kärkikymmenikköön päätymistä suosituksena ja valitsee luettavansa ainakin osittain sen perusteella, mikä tekee kysytyimmistä kirjoista entistäkin kysytympiä.

Torstaina 7.2.2019 PIKI-kirjastojen viisi varatuinta kirjaa ovat:

1. Michelle OBAMA: Minun tarinani

2. Kari HOTAKAINEN: Tuntematon Kimi Räikkönen

3. Seppo JOKINEN: Rottasankari (ilm. huhtikuussa)

4. Enni MUSTONEN: Sotaleski (ilm. huhtikuussa)

5. Clare MacKintosh: Anna minun olla

 

Michelle OBAMA: Minun tarinani

Vaikuttavissa muistelmissaan Michelle Obama avaa elämäänsä Valkoisessa talossa ja tasapainoilustaan äityiden ja työelämän välillä. 

Kari HOTAKAINEN: Tuntematon Kimi Räikkönen

Mainio urheilukirja kaikkien suomalaisten tuntemasta formulakuskista. Hotakaisen omintakeinen ja purevan humoristinen kerronta sopii täydellisesti kertomaan vähäsanaisen Kimi Räikkösen tarinan.

Seppo JOKINEN: Rottasankari

Tamperelaisesta komisario Koskisesta kirjoittava Seppo Jokinen lienee Pirkanmaan luetuin kirjailija. Kevään uutuuskirja Rottasankari ponnahti heti varauslistan kolmen kärkeen, kun kirjan hankintatiedot tulivat verkkokirjastoon (ja samalla siis varaaminen mahdolliseksi). Kirjan arvioitu ilmestymisaika on 15.4.2019.

Clare Mackintosh: Anna minun olla

Annoin sinun mennä -dekkarillaan maailmanmenestykseen ponkaisseen kirjailijan kolmas teos.

Tommi KINNUNEN: Pintti

Tommi Kinnusen kolmas romaani kertoo kolmen sisaruksen elämästä kolmen päivän aikana. Eletään sodanjälkeistä aikaa nimettömän lasitehtaan ympäristössä. Tuo lasitehdas  muistuttaa kovasti Nuutajärven lasitehdasta.

Paula HAWKINS: Tummiin vesiin

Menestyskirja Nainen junassa tekijältä uusi trilleri. Pieni joenvarsikaupunki Beckford kihisee karmeita tarinoita Hukkuneiden mutkaan joutuneista onnettomista naisista. Jotkut ovat menneet jokeen omasta tahdostaan, toiset taas eivät. Nel Abbottilla on tekeillä asiasta kirja. Siitä eivät kaikki kaupunkilaiset ole mielissään.

Sisarukset Nel ja Jules Abbott ovat riidoissa keskenään nuoruusiässä sattuneiden tapahtumien seurauksena. Yllättäen Jules saa tiedon Nellin hukkumisesta ja hänen täytyy palata vanhaan kotikaupunkiinsa huolehtimaan sisarensa teinityttärestä ja selvittämään menikö Nel jokeen vapaaehtoisesti?

Camilla LÄCKBERG: Noita

Ruotsalaista Camilla Läckbergia tituleerataan nyt jo Euroopan dekkarikuningattareksi (ennen vain Pohjolan). Noita on Fjällbacka-sarjan 10. osa, jossa poliisi Patrik Hedström ja hänen vaimonsa kirjailija Erica Falk ratkovat 30-vuotta sitten surmatun pikkutytön tapausta. Läckberg ottaa hienosti mukaan ajankohtaisia teemoja: suhtautumisesta pakolaisiin, koulukiusaamiseen ja tässä Noita dekkarissa hänen paneutuu vielä 1600-luvun noitavainoihin. Ja kaiken hän punoo taidokkaaksi ja uskottavaksi juoneksi, jolla koukuttaa lukijansa.

Cathy KELLY: Onnellisen avioliiton salat

Branniganin suvun vauras mahtimies Edward Brannigan kutsuu suvun kokoon juhlimaan seitsemänkymmentävuotispäiviään. Juhlia järjestävä Bess on mennyt naimisiin Edward Branniganin kanssa puoli vuotta aiemmin. Ja vain kolme vuotta aiemmin Jojon äiti ja Edwardin vaimo, Lottie, oli kuollut tuskallisesti syöpään. Jojo ei hyväksi isänsä uutta avioliittoa ja Bessin kauhuksi aikoo olla tulematta isänsä juhliin.

Jojolla ja hänen miehellään Hughilla on suuri salaisuus, jota he eivät halua muille kertoa.

Jojon Cari-serkku puolestaan on kunnianhimoinen uranainen kustannusalalla, jolle elämä heittelee kapuloita rattaisiin sekä työelämässä että rakkaudessa.

Millaiset 70-vuotisjuhlat irlantilainen Cathy Kelly keittää näistä aineksista?

 

Leena LEHTOLAINEN: Viattomuuden loppu

Leena Lehtolaisen syksyn uutuus on 14. Maria Kallio -dekkari. Maria Kallio on uudessa työpaikassaan Espoon pääpoliisiasemalla LaNu-ryhmässä eli lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikoksien ja alaikäisten rikoksentekijöiden erikoisyksikössä. Aamulla vankilasta vapautunut Tuula Lahti-Haapala löydetään illalla kuristettuna Espoosta. Nainen on kärsinyt pitkän tuomion alaikäisten poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Marian ryhmä saa jutun tutkittavakseen uhrin aiemman rikostuomion vuoksi. Kostiko joku hyväksikäyttäjälle?, siinä Marialle ja kollegoille tutkittavaa.

Nele NEUHAUS: Lumikin on kuoltava

Nele Neuhausia tituleerataan Saksan tämän hetken myydyimmäksi rikoskirjailijaksi. Lumikin on kuoltava on hänen ensimmäinen suomeksi käännetty teoksensa, joka on ilmestynyt Saksassa jo 2010.

Tobias Sartorius palaa kotikyläänsä kärsittyään 10 vuoden vankeusrangaistuksen kahden tytön murhasta. Tyttöjen ruumiita ei koskaan löydetty ja Tobias tuomittiin pelkkien aihetodisteiden perusteella. Melkoinen lynkkausmieliala nousee kylässä, kun Tobias palaa lapsuudenkotiinsa. Ja sitten kylässä katoaa taasi nuori tyttö. Siinä on Hofheimin poliisilaitoksen Oliver von Bodensteinilla ja Pia Kirchhoffilla ratkaistavaa.

Myös seuraavat osat on jo suomennettu Joka tuulen kylvää (2017) ja Susihukka (2018).

 

HammaskeijuEve HIETAMIES: Hammaskeiju

Yösyötöstä ja Tarhapäivästä tuttu parivaljakko: yksinhuoltajaisä Antti ja Paavo-poika elävät nyt jännää koulun aloitusaikaa.

 

 

 

 

Enni MUSTONEN: Taiteilijan vaimo (Syrjästäkatsojan tarinoita 6)

Huhtikuussa sarjaan ilmestyy 7. osa Sotaleski.

Paimentyttö on sarjan ensimmäinen osa, jossa nuori ja orpo Ida pestataan Topeliukselle piiaksi. Lapsenpiika on kirjasarjan toinen osa, jossa Ida toimii Sibeliuksen perheen lapsenpiikana. Kolmannessa osassa (Emännöitsijä) Ida pestautuu taidemaalari Albert Edelfeltin ateljeen emännöitijäksi. Sarjan neljännessä osassa (Ruokarouva) Ida palaa tyttärensä Kirstin kanssa Suomeen kahdeksan Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Viides osa on Ruokarouvan tytär, jossa seurataan Idan tyttären Kirstin edesottamuksia maailmalla. Kuudennessa osassa Kirsti palaa Pariisista koti-Suomeen ja menee naimisiin. Enni Mustonen on Kirsti Mannisen salanimi.

Muistithan, että varaaminen on maksutonta Urjalan omasta aineistosta! Seutuvaraus maksaa 2 €.

 

 

 

 

Michelle Obama

 

Tuntematon Kimi Räikkönen

Jokinen: Rottasankari 

Anna minun olla 

 

Tummiin vesiin 

Läckberg: Noita

Onnellisen avioliiton salat  

 

Viattomuuden loppu

 

Saksan myydyin rikoskirjailija

Lumikn on kuoltava

 

 

 

 

 

 

Taiteilijan vaimo