Uutuuspoimintoja:

Laikul lista

Aamulehden Moro-liitteessä on jo pitkään julkaistu listaa Piki-kirjastojen kymmenestä varatuimmasta kirjasta. Moni pitää tähän kärkikymmenikköön päätymistä suosituksena ja valitsee luettavansa ainakin osittain sen perusteella, mikä tekee kysytyimmistä kirjoista entistäkin kysytympiä.

Torstaina 16.1.2020 PIKI-kirjastojen viisi varatuinta kirjaa ovat:

1. Jari TERVO: Loiri

2. Seppo JOKINEN: Pisara veressä

3. Sofi OKSANEN: Koirapuisto

4. Enni MUSTONEN: Pukija

5. Jo NESBÖ: Veitsi

Jari TERVO: Loiri

Kun tunnettu ja palkittu kirjailija Jari Tervo ehdotti ensimmäisen kerran Vesa-Matti Loirille elämänkerran tekemistä, taiteilija kieltäytyi jyrkästi. Mutta vuoden harkittuaa, hän muutti mielensä. Loiri elämäkerta ei ole pelkkä haastattelukirja, vaan lähteinä on käytetty myös ystäviä, kollegoita ja perheenjäseniä.

Enni MUSTONEN: Pukija (Syrjästäkatsojan tarinoita 8)

Enni Mustonen on kirjoittanut suosittuun sarjaansa kahdeksanen osan. Teos on saanut nimekseen Pukija. Kirjan arvioitu ilmestymisaika on 13.4. Kirjaa on  mahdollista varata ennakkoon ja niin on myös jo moni tehnyt.

Paimentyttö on sarjan ensimmäinen osa, jossa nuori ja orpo Ida pestataan Topeliukselle piiaksi. Lapsenpiika on kirjasarjan toinen osa, jossa Ida toimii Sibeliuksen perheen lapsenpiikana. Kolmannessa osassa (Emännöitsijä) Ida pestautuu taidemaalari Albert Edelfeltin ateljeen emännöitijäksi. Sarjan neljännessä osassa (Ruokarouva) Ida palaa tyttärensä Kirstin kanssa Suomeen kahdeksan Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Viides osa on Ruokarouvan tytär, jossa seurataan Idan tyttären Kirstin edesottamuksia maailmalla. Kuudennessa osassa Taiteilijan vaimo Kirsti palaa Pariisista koti-Suomeen ja menee naimisiin. Seitsemännessä osassa (Sotaleski) eletään sotavuosia. Enni Mustonen on Kirsti Mannisen salanimi.

Seppo JOKINEN: Pisara veressä

Tamperelaisesta komisario Koskisesta kirjoittava Seppo Jokinen lienee Pirkanmaan luetuin kirjailija. Tällä hetkellä hän on Pikin 10 varatuimman kirjan listalla kahdella kirjalla. Tänä keväänä ilmestyvä Pisara veressä ponnahti heti varauslistan kärkitaistoon, kun kirjan hankintatiedot tulivat verkkokirjastoon (ja samalla siis varaaminen mahdolliseksi). Pisara veressa on jo 25. kirja komisario Koskisesta. Kirjan arvioitu ilmestymisaika on 6.4.2020.

Michelle OBAMA: Minun tarinani

Vaikuttavissa muistelmissaan Michelle Obama avaa elämäänsä Valkoisessa talossa ja tasapainoilustaan äityiden ja työelämän välillä.

Camilla LÄCKBERG: Kultahäkki

Camilla Läckberg on Ruotsin menestynein dekkarikirjailija. Hänet tunnetaan Fjällbacka-sarjasta.

Uudessa, huhtikuun alussa ilmestyneessä kirjassaan Kultahäkki hän kuitenkin tuo uuden päähenkilön Fayen. Faye on nainen, joka saa tarpeekseen ja päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja kostaa pettruimiehelleen.

Nora ROBERTS: Turvapaikka

Yhdysvaltalainen Nora Roberts on maailman suosituimpia ja myydyimpiä kirjailijoita, jonka uusin teos lähes poikkeuksetta nousee New York Timesin bestseller-listalle.

Turvapaikka teoksessa hän käsittelee joukkoampumista kauppakeskuksessa ja sen tuhoisia vaikutuksia monen elämään vielä vuosienkin jälkeen.

Karen M. MCMANUS: Yksi meistä valehtelee

Viisi nuorta lukiolaista saa jälki-istunnon teosta, jota he eivät ole tehneet. Jälki-istunto päättyy kaameasti, sillä yksi nuorista saa allergiakohtauksen. Hänen epinefriinikynäänsä ei löydy laukusta eikä myöskään terveydenhoitajan luota löydy varakynää ja Simon menehtyy. Simon lupasi paljastaa kaikista jälki-istunnossa olijoista jotain salaista nettisivuillaan seuraavana päivänä. Halusiko joku estää salaisuuksien paljastumisen?

Marianne POWER: Rikkaaksi hoikaksi naimisiin

Marianne Power on kolmekymppinen lontoolainen toimittaja, joka päättää lukea 12 self help -opasta vuodessa ja noudattaa kunkin niistä oppeja kuukauden ajan. Kirja tarjoilee mainion kuvauksen self helpiin hurahtamisesta. Katoaako siis toimittajan luottokorttivelat tai löytyykö unelmien puoliso vuoden aikana vain oppaiden neuvoja noudattamalla?

Naomi ALDERMAN: Voima

Mitä tapahtuu, kun naiset kautta maailman huomaavat käsissään ihmeellisen, jopa tappavan voiman? Ja miten kauhistuneet miehet toimivat, kun huomaavat vallan siirtyvän naisten käsiin?

Naomi Alderman on brittiläinen kirjailija, joka voitti teoksellaan Voima Women's prize for Fiction palkinnon vuonna 2017. Myös presidentti Barack Obama valitsi kirjan yhdeksi vuoden lempikirjoistaan.

Cathy KELLY: Onnellisen avioliiton salat

Branniganin suvun vauras mahtimies Edward Brannigan kutsuu suvun kokoon juhlimaan seitsemänkymmentävuotispäiviään. Juhlia järjestävä Bess on mennyt naimisiin Edward Branniganin kanssa puoli vuotta aiemmin. Ja vain kolme vuotta aiemmin Jojon äiti ja Edwardin vaimo, Lottie, oli kuollut tuskallisesti syöpään. Jojo ei hyväksi isänsä uutta avioliittoa ja Bessin kauhuksi aikoo olla tulematta isänsä juhliin.

Jojolla ja hänen miehellään Hughilla on suuri salaisuus, jota he eivät halua muille kertoa.

Jojon Cari-serkku puolestaan on kunnianhimoinen uranainen kustannusalalla, jolle elämä heittelee kapuloita rattaisiin sekä työelämässä että rakkaudessa.

Millaiset 70-vuotisjuhlat irlantilainen Cathy Kelly keittää näistä aineksista?

 

 

HammaskeijuEve HIETAMIES: Hammaskeiju

Yösyötöstä ja Tarhapäivästä tuttu parivaljakko: yksinhuoltajaisä Antti ja Paavo-poika elävät nyt jännää koulun aloitusaikaa.

 

 

 

 

 

Muistithan, että varaaminen on maksutonta Urjalan omasta aineistosta! Seutuvaraus maksaa 2 €.

 

 

 

 

 

Tervo: Loiri 

 

 

 

Micelle Obama

Kultahäkki

Yksi meistä valehtelee 

 

Power: Rikkaaksi hoikaksi naimisiin 

 

Naomi Alderman 

Onnellisen avioliiton salat