Uutuuspoimintoja:

Laikul lista

Aamulehden Moro-liitteessä on jo pitkään julkaistu listaa Piki-kirjastojen kymmenestä varatuimmasta kirjasta. Moni pitää tähän kärkikymmenikköön päätymistä suosituksena ja valitsee luettavansa ainakin osittain sen perusteella, mikä tekee kysytyimmistä kirjoista entistäkin kysytympiä.

Torstaina 18.7.2019 PIKI-kirjastojen viisi varatuinta kirjaa ovat:

1. Seppo JOKINEN: Rottasankari

2. Enni MUSTONEN: Sotaleski

3. Michelle OBAMA: Minun tarinani

4. Camilla LÄCKBERG: Kultahäkki

5. Mia KANKIMÄKI: Naiset joita ajattelen öisin

 

Seppo JOKINEN: Rottasankari

Tamperelaisesta komisario Koskisesta kirjoittava Seppo Jokinen lienee Pirkanmaan luetuin kirjailija. Kevään uutuuskirja Rottasankari ponnahti heti varauslistan  kärkeen, kun kirjan hankintatiedot tulivat verkkokirjastoon (ja samalla siis varaaminen mahdolliseksi). Rottasankari on jo 24. kirja komisario Koskisesta. Eläkeikä häämöttää, mutta toivottavasti saadaan nauttia vielä monta seikkailua hänen kanssaan!

Enni MUSTONEN: Sotaleski (Syrjästäkatsojan tarinoita 7)

Paimentyttö on sarjan ensimmäinen osa, jossa nuori ja orpo Ida pestataan Topeliukselle piiaksi. Lapsenpiika on kirjasarjan toinen osa, jossa Ida toimii Sibeliuksen perheen lapsenpiikana. Kolmannessa osassa (Emännöitsijä) Ida pestautuu taidemaalari Albert Edelfeltin ateljeen emännöitijäksi. Sarjan neljännessä osassa (Ruokarouva) Ida palaa tyttärensä Kirstin kanssa Suomeen kahdeksan Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen. Viides osa on Ruokarouvan tytär, jossa seurataan Idan tyttären Kirstin edesottamuksia maailmalla. Kuudennessa osassa Taiteilijan vaimo Kirsti palaa Pariisista koti-Suomeen ja menee naimisiin. Seitsemännessä osassa eletään sotavuosia. Enni Mustonen on Kirsti Mannisen salanimi.

Michelle OBAMA: Minun tarinani

Vaikuttavissa muistelmissaan Michelle Obama avaa elämäänsä Valkoisessa talossa ja tasapainoilustaan äityiden ja työelämän välillä.

Camilla LÄCKBERG: Kultahäkki

Ruotsalaista Camilla Läckbergia tituleerataan nyt jo Euroopan dekkarikuningattareksi (ennen vain Pohjolan). Hän on tunnettu Fjällbacka-sarjan dekkareista,  jossa poliisi Patrik Hedström ja hänen vaimonsa kirjailija Erica Falk ratkovat rikoksia.

Huhtikuun alussa ilmestyneessä uutuskirjassa Kultahäkki  dekkarikuningatar räjäyttää pankin psykologisella trillerillään naisesta, joka saa tarpeekseen ja päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä.

Marianne POWER: Rikkaaksi hoikaksi naimisiin

Marianne Power on kolmekymppinen lontoolainen toimittaja, joka päättää lukea 12 self help -opasta vuodessa ja noudattaa kunkin niistä oppeja kuukauden ajan. Kirja tarjoilee mainion kuvauksen self helpiin hurahtamisesta. Katoaako siis toimittajan luottokorttivelat tai löytyykö unelmien puoliso vuoden aikana vain oppaiden neuvoja noudattamalla?

Naomi ALDERMAN: Voima

Mitä tapahtuu, kun naiset kautta maailman huomaavat käsissään ihmeellisen, jopa tappavan voiman? Ja miten kauhistuneet miehet toimivat, kun huomaavat vallan siirtyvän naisten käsiin?

Naomi Alderman on brittiläinen kirjailija, joka voitti teoksellaan Voima Women's prize for Fiction palkinnon vuonna 2017. Myös presidentti Barack Obama valitsi kirjan yhdeksi vuoden lempikirjoistaan.

Cathy KELLY: Onnellisen avioliiton salat

Branniganin suvun vauras mahtimies Edward Brannigan kutsuu suvun kokoon juhlimaan seitsemänkymmentävuotispäiviään. Juhlia järjestävä Bess on mennyt naimisiin Edward Branniganin kanssa puoli vuotta aiemmin. Ja vain kolme vuotta aiemmin Jojon äiti ja Edwardin vaimo, Lottie, oli kuollut tuskallisesti syöpään. Jojo ei hyväksi isänsä uutta avioliittoa ja Bessin kauhuksi aikoo olla tulematta isänsä juhliin.

Jojolla ja hänen miehellään Hughilla on suuri salaisuus, jota he eivät halua muille kertoa.

Jojon Cari-serkku puolestaan on kunnianhimoinen uranainen kustannusalalla, jolle elämä heittelee kapuloita rattaisiin sekä työelämässä että rakkaudessa.

Millaiset 70-vuotisjuhlat irlantilainen Cathy Kelly keittää näistä aineksista?

 

Leena LEHTOLAINEN: Viattomuuden loppu

Leena Lehtolaisen syksyn uutuus on 14. Maria Kallio -dekkari. Maria Kallio on uudessa työpaikassaan Espoon pääpoliisiasemalla LaNu-ryhmässä eli lapsiin ja nuoriin kohdistuvien rikoksien ja alaikäisten rikoksentekijöiden erikoisyksikössä. Aamulla vankilasta vapautunut Tuula Lahti-Haapala löydetään illalla kuristettuna Espoosta. Nainen on kärsinyt pitkän tuomion alaikäisten poikien seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Marian ryhmä saa jutun tutkittavakseen uhrin aiemman rikostuomion vuoksi. Kostiko joku hyväksikäyttäjälle?, siinä Marialle ja kollegoille tutkittavaa.

Nele NEUHAUS: Lumikin on kuoltava

Nele Neuhausia tituleerataan Saksan tämän hetken myydyimmäksi rikoskirjailijaksi. Lumikin on kuoltava on hänen ensimmäinen suomeksi käännetty teoksensa, joka on ilmestynyt Saksassa jo 2010.

Tobias Sartorius palaa kotikyläänsä kärsittyään 10 vuoden vankeusrangaistuksen kahden tytön murhasta. Tyttöjen ruumiita ei koskaan löydetty ja Tobias tuomittiin pelkkien aihetodisteiden perusteella. Melkoinen lynkkausmieliala nousee kylässä, kun Tobias palaa lapsuudenkotiinsa. Ja sitten kylässä katoaa taasi nuori tyttö. Siinä on Hofheimin poliisilaitoksen Oliver von Bodensteinilla ja Pia Kirchhoffilla ratkaistavaa.

Myös seuraavat osat on jo suomennettu Joka tuulen kylvää (2017) ja Susihukka (2018).

 

HammaskeijuEve HIETAMIES: Hammaskeiju

Yösyötöstä ja Tarhapäivästä tuttu parivaljakko: yksinhuoltajaisä Antti ja Paavo-poika elävät nyt jännää koulun aloitusaikaa.

 

 

 

 

 

Muistithan, että varaaminen on maksutonta Urjalan omasta aineistosta! Seutuvaraus maksaa 2 €.

 

 

 

 

 

Jokinen: Rottasankari

Enni Mustonen

 

Micelle Obama

Kultahäkki

 

Power: Rikkaaksi hoikaksi naimisiin 

 

Naomi Alderman 

Onnellisen avioliiton salat  

 

Viattomuuden loppu

 

Saksan myydyin rikoskirjailija

Lumikn on kuoltava