Urjalan kirjastossa tapahtuu!

Lokakuussa näyttelytilassa: Rauha Kulttuurin kautta : Nikolai Roerichin maalausjäljennöksiä

Tule tutustumaan tuotteliaan taiteilija, filosofi Nikolai Roerichin taiteeseen. Hänen aloitteestaan allekirjoitettiin Roerich-pakti eli sopimus kulttuurin suojelemisesta.

Yleisöluento Nikolai Roerichin elämästä ja luovasta työstä järjestetään to 24.10. klo 17.00. "Missä on kulttuuri, siellä on rauha. Siellä on myös oikea ratkaisu vaikeimpiinkin sosiaalisiin ongelmiin." Näin ajattelee Nikolai Roerich. Luennoitsija on Suomen Nikolai ja Helena Roerich seuran urjalalainen puheenjohtaja Paula Liimatta. Tervetuloa!

Jorma Nummelan kirjan julkistamistilaisuus ma 28.10. klo 17.00

Jorma Nummela on koonnut Urjalan Sanomissa jukaistut tarinat yksiin kansiin ja kuvittanut piirroksin. Tämän uutuuskirjan Muistatko talviaamun sinisen hetken - yölinnun laulun kesäyössä julkistamistilaisuus on Urjalan kirjastossa maanantaina 28.10. klo 17.00 alkaen.  Kirjoja on myynnissä tilaisuudessa. Muulloin niitä voi ostaa Kirjakaarinasta tai suoraan tekijältä. Tervetuloa!

Kirjailta : "Sepon uutuudet" to 7.11. klo 18.00

Seppo Pirhonen esittelee uutuuskirjojaan Hoivaa ja asuntoja sekä Kuolemajärvi ei kuollutkaan. Tilaisuudessa on mahdollista ostaa näitä kirjoja. Tervetuloa!

Dekkarilukupiiri ma 11.11. klo 18

Marraskuun dekkarilukupiirissä kirjailijana on Ruotsin dekkarikuningatar Camilla Läckberg. Käsittelemme hänen esikoisteostaan Jääprisessa, joka aloittaa Erican ja Patrikin tarinan. Lue tämä kirja ennen lukupiiriä ja tule keskustelemaan lukemastasi. Lukupiirissä on tarkoitus keskustella rennosti kirjan herättämistä ajatuksista. Kirjaston puolesta mukana on Teija. Kolmas kokoontuminen on maanantaina 11.11. klo 18.00. Tervetuloa mukaan!

Ma 11.11. Läckberg: Jääprinsessa

Ma 9.12. Chandler: Syvä uni

Eläinilta

Urjalan kirjasto ja Urjalan Eläinsuojeluyhdistys sai syyslomalla vieraakseen pälkäneläisen SEY:n eläinsuojeluneuvoja Hanna Al-Saedin. Luonnonvaraisia eläimiä hoitavalla ja pelastavalla Hanna Al-Saedilla oli kertottavana todella mielenkiintoisia tarinoita pelastamistaan eläimistä ja näytti mielenkiintoisia kuvia  esimerkiksi savupiippuun juuttuneesta pöllöstä, joka piti pestä ja kuivata föönillä ennen luontoon palauttamista. 

Puluboin ja Ponin leffa

Töttölöö! Syyslomalaisten viihdykkeeksi kirjastossa katsottiin kotimainen lastenelokuva Puluboin ja Ponin leffa.

Luontokuvailta

Eläinten viikon kunniaksi saatiin ihailla Heikki Mikkolan upeita luontovalokuvia tiistaina 8.10. Monien kuvien päätähtenä loisti valkohäntäpeura, joita Mikkola on kuvannu 60-luvulta lähtien. Myös itärajan tuntumassa otettuja karhukuvia nähtiin useita. Paikalla oli lähes kahdenkymmenen hengen kiinnostunut kuulijakunta.

Nettineuvonta

Nettineuvoja on paikalla kirjastossa perjantaisin klo 10 - 14. Varaa aika ennakkoon!

Nettineuvoja antaa opastusta tietotekniikan erilaisten palvelujen käyttöön esim. Kela, TE-palvelut, sähköposti ja verkkopankit.

Välineenä on joko Urjalan kirjaston tietokone tai käyttäjän mukanaan tuoma älypuhelin, tabletti tai kannettava tietokone.

Nettineuvoja ei vastaa palveluista eikä niihin liittyvistä mahdollisista päätöksistä vaan toimii ainoastaan teknisenä neuvojana ja tietotekniikan avustajana. Huomaa myös, että nettineuvoja ei kirjoita hakemuksia puolestanne eikä salasanoja. Salasanoja ja käyttäjätunnuksia ei saa näyttää nettineuvojalle.

Kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta

Uuden Yhteinäiskoulun kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta. Näppärimmin täytät ennakkohakemuksen netissä (Kunnan etusivu, Ajankohtaista, Kuntosalin avainten luovutus alkanut) ja tulet hakemaan avaimen. Myös kirjastossa voi täyttää hakemuksen. Alle 18-vuotiaat huomioikaa, että tarvitsette holhoojan allekirjoituksen kaavakkeeseen. Maksaminen onnistuu käteisellä, pankkikortilla tai ePassilla.

Yhtenäiskoulun kuntosalin käyttäjä voi ostaa avaimettomalle treenikaverilleen käyttöoikeuden kuntosalille 5 € / päivä. Tämä on hyvä tapa kokeilla salin käyttöä vaikkapa ennen oman avaimen hankintaa. Kirjastosta saa kuitin ostetuista päivistä. Kuitti tulee olla mukana kuntosalilla tarkastuksen varalta!

Lainattavia liikuntavälineitä

Urjalan liikuntatoimi on hankkinut frisbeegolfkiekkoja,  teleskooppikävelysauvoja (6 paria), tasapainolaudan ja kahdet käsipainot 2 kg ja 3 kg kirjastosta lainattavaksi.

Liikuntavälineiden laina-aika on yksi viikko (7 vrk). Lyhyttä laina-aikaa perustellaan, sillä että liikuntavälineet halutaan saada nopeaan kiertoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi niitä kokeilemaan.

Mikäli liikuntaväline rikkoutuu tai katoaa, peritään siitä välineen hankintahinta. Liikuntatoimi lähettää asiakkaalle laskun kirjastosta saamiensa tietojen mukaan. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tuoda vastaavan välineen kadonneen tai rikkoutuneen tilalle.

Lisätietoa Kerran kuussa kirjastoon -tapahtumista.

 

 

 

 

 

 

 

Roerich näyttely

 Yleisöluento to 24.10. klo 17.00

 

Jorma Nummelan kirjan julkistamistilaisuus 

 

Pirhosen Sepon uutuuskirjat

 

Dekkarilukupiiri 

 

  

 

 

 

 

Kuntosali 

 

 

Tasapainolauta ja käsipainot

 

  

 

 

 

Harjoittelukaveri