Urjalan kirjastossa tapahtuu!

Jouluinen lastentapahtuma

Urjalan kirjasto järjestää kaikille avoimet lastentapahtumat ke 12.12. klo 9.00 ja ma 17.12. klo 14.00. Tarjolla on runoja, tarinoita ja nukketeatteriesitys "Possun joulu". Päiväkotiryhmille on sovittu omat tapahtuma-ajat.

Tuttu ja tuntematon kansalliseepos

Urjalan kirjastossa luetaan Kalevalaa ääneen. Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran tiistaina 11.9. Seuraava Kalevala ääneen luettuna -ryhmän tapaaminen on 27.11. klo 17.30. Ryhmän vetäjänä ja ääneen lukijana toimii Marja-Leena Salo, joka on kesän aikana lukenut Kalevalan kannesta kanteen. Marja-Leena Salon mielestä teoksen alkuperä laulavine rytmeineen aukeaa parhaiten ääneen luettuna. Puolentoista tunnin pituisten kokoontumisten aikana on tarkoitus myös keskustella esille nousevista aiheista, sanonnoista ja tapahtumista.

Ryhmä kokoontuu kahdeksana tiistaina: (11.9., 25.9., 9.10., 16.10., 30.10., 13.11., 27.11. ja 11.12.).

Kääntäjäilta

Turussa asuva suomentaja ja antiikin Rooman kulttuuriin keskittynyt tietokirjailija Pekka Tuomisto kertoi työstään ja suomentamistaan teoksista kirjaston Kääntäjäillassa keskiviikkona 21. marraskuuta.

Koneen Säätiö on rahoittanut kaksivuotisen Suomentajat lukoiden luo -hankkeen. Osa tätä hanketta on kääntäjien kirjastovierailut, josta Urjalassakin saatiin nauttia suomentaja Pekka Tuomiston vierailun muodossa.

Nettineuvoja

Nettineuvoja antaa opastusta tietotekniikan erilaisten palvelujen käyttöön esim. Kela, TE-palvelut, sähköposti ja verkkopankit.

Välineenä on joko Urjalan kirjaston tietokone tai käyttäjän mukanaan tuoma älypuhelin, tabletti tai kannettava tietokone.

Nettineuvoja ei vastaa palveluista eikä niihin liittyvistä mahdollisista päätöksistä vaan toimii ainoastaan teknisenä neuvojana ja tietotekniikan avustajana. Huomaa myös, että nettineuvoja ei kirjoita hakemuksia puolestanne eikä salasanoja. Salasanoja ja käyttäjätunnuksia ei saa näyttää nettineuvojalle.

Nettineuvoja on paikalla kirjastossa perjantaisin klo 10 - 14.

Kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta

Uuden Yhteinäiskoulun kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta. Näppärimmin täytät ennakkohakemuksen netissä (Kunnan etusivu, Ajankohtaista, Kuntosalin avainten luovutus alkanut) ja tulet hakemaan avaimen. Myös kirjastossa voi täyttää hakemuksen. Alle 18-vuotiaat huomioikaa, että tarvitsette holhoojan allekirjoituksen kaavakkeeseen. Maksaminen onnistuu käteisellä, pankkikortilla tai ePassilla.

Lahjakortti kuntosalille

Kirjastolta voi nyt ostaa pukinkonttiin lahjakortin Urjalan kuntosalille.

Lahjakortin ostaminen ja kuntosaliavaimen lunastaminen tapahtuvat kirjastolla sen aukioloaikoina. Ostajan tulee huomioida lahjakortin saajan mahdollinen alennusperuste sekä päättää, maksaako avainpantin lahjakortin saajan puolesta. Lahjakortin saajan on lunastettava kuntosaliavain henkilökohtaisesti kirjastolta.

Lainattavia liikuntavälineitä

Urjalan liikuntatoimi on hankkinut frisbeegolfkiekkoja,  teleskooppikävelysauvoja (6 paria), tasapainolaudan ja kahdet käsipainot 2 kg ja 3 kg kirjastosta lainattavaksi.

Liikuntavälineiden laina-aika on yksi viikko (7 vrk). Lyhyttä laina-aikaa perustellaan, sillä että liikuntavälineet halutaan saada nopeaan kiertoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi niitä kokeilemaan.

Mikäli liikuntaväline rikkoutuu tai katoaa, peritään siitä välineen hankintahinta. Liikuntatoimi lähettää asiakkaalle laskun kirjastosta saamiensa tietojen mukaan. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tuoda vastaavan välineen kadonneen tai rikkoutuneen tilalle.

Lisätietoa Kerran kuussa kirjastoon -tapahtumista.

 

 

 

 

 

 

 

Kirjasto suljettu

Muista hakea lomalukemisesi ajoissa! 

Possu 

Tervetuloa lastentapahtumaan!

 

  

Kalevalapiiri

Kalevalapiiri kokoontuu Marja-Leena Salon johdolla 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuntosali 

 

 

 

 

Tasapainolauta ja käsipainot