Urjalan kirjastossa tapahtuu!

Näyttelytilassa: Valkeakoski-opisto

Huhtikuun ajan Valkeakoski-opiston Urjalan ryhmien töitä voi ihailla kirjaston näyttelytilassa. Tule tutustumaan, mitä kaikkea ihanaa on saatu aikaiseksi tämän lukukauden aikana eri ryhmissä. Näyttely on avoinna 26.4. saakka kirjaston aukioloaikoina.

Valkeakoski-opiston näyttely

Kalevalapiiri ti 23.4. klo 17.30

Urjalan kirjastossa luetaan Kalevalaa ääneen. Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran tiistaina 11.9.2018.  Ryhmän vetäjänä ja ääneen lukijana toimii Marja-Leena Salo, joka oli viime kesän aikana lukenut Kalevalan kannesta kanteen. Marja-Leena Salon mielestä teoksen alkuperä laulavine rytmeineen aukeaa parhaiten ääneen luettuna. Puolentoista tunnin pituisten kokoontumisten aikana on tarkoitus myös keskustella esille nousevista aiheista, sanonnoista ja tapahtumista. Piiriläiset innostuivat Kalevalan tutkimisesta niin, että piiri jatkuu kevätpuolellakin. Ensimmäinen kokoontuminen oli tiistaina 8.1. klo 17.30 - 19.00.

Kokoontumispäivät: 8.1.  22.1.  12.2.  26.2.  12.3.  26.3.  9.4.  23.4.  ja 7.5.

Mukaan mahtuu uusia Kalevalaan tutustujia! Tervetuloa.

Käsityöilta ma 20.5. klo 17.00

Kirjaston käsityöillat jatkuvat taas. Kokoonnutaan kuun ensimmäisenä maanantaina ja illan teemasta huolimatta, saa tehdä juuri sitä mitä itse haluaa. Tarkoitus on tehdä käsitöitä yhdessä iloisessa porukassa. Ota oma käsityö mukaan! Toukokuun käsityöilta on poikkeuksellisesti vasta 20.5. Toukokuussa tehdään keskeneräisiä töitä loppuun.

Nettineuvoja

Nettineuvoja antaa opastusta tietotekniikan erilaisten palvelujen käyttöön esim. Kela, TE-palvelut, sähköposti ja verkkopankit.

Välineenä on joko Urjalan kirjaston tietokone tai käyttäjän mukanaan tuoma älypuhelin, tabletti tai kannettava tietokone.

Nettineuvoja ei vastaa palveluista eikä niihin liittyvistä mahdollisista päätöksistä vaan toimii ainoastaan teknisenä neuvojana ja tietotekniikan avustajana. Huomaa myös, että nettineuvoja ei kirjoita hakemuksia puolestanne eikä salasanoja. Salasanoja ja käyttäjätunnuksia ei saa näyttää nettineuvojalle.

Nettineuvoja on paikalla kirjastossa perjantaisin klo 10 - 14. Varaa aika ennakkoon!

Kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta

Uuden Yhteinäiskoulun kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta. Näppärimmin täytät ennakkohakemuksen netissä (Kunnan etusivu, Ajankohtaista, Kuntosalin avainten luovutus alkanut) ja tulet hakemaan avaimen. Myös kirjastossa voi täyttää hakemuksen. Alle 18-vuotiaat huomioikaa, että tarvitsette holhoojan allekirjoituksen kaavakkeeseen. Maksaminen onnistuu käteisellä, pankkikortilla tai ePassilla.

Lainattavia liikuntavälineitä

Urjalan liikuntatoimi on hankkinut frisbeegolfkiekkoja,  teleskooppikävelysauvoja (6 paria), tasapainolaudan ja kahdet käsipainot 2 kg ja 3 kg kirjastosta lainattavaksi.

Liikuntavälineiden laina-aika on yksi viikko (7 vrk). Lyhyttä laina-aikaa perustellaan, sillä että liikuntavälineet halutaan saada nopeaan kiertoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi niitä kokeilemaan.

Mikäli liikuntaväline rikkoutuu tai katoaa, peritään siitä välineen hankintahinta. Liikuntatoimi lähettää asiakkaalle laskun kirjastosta saamiensa tietojen mukaan. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tuoda vastaavan välineen kadonneen tai rikkoutuneen tilalle.

Lisätietoa Kerran kuussa kirjastoon -tapahtumista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pääsiäisen aukioloajat

 

Valkeakoski-opisto

 

 

 

Kalevalapiiri jatkuu

 

Kalevalapiiri

Kalevalapiiri kokoontuu Marja-Leena Salon johdolla 

 

 

Käsityöillat

 

Kuntosali 

 

 

Tasapainolauta ja käsipainot