Urjalan kirjastossa tapahtuu!

Pilkettä silmäkulmassa II

Punkalaitumelainen Tuomo Rantanen on jälleen tuonut kirjaston näyttelytilaan humoristisia romuraudasta tehtyjä taideteoksiaan esille. Edellisen kerran Tuomo Rantasen töihin pääsi tutustumaan kirjastossa tammikuussa 2018. Nyt esillä on uusia ja kesäisiä töitä.

Lusikoista Tuomo Rantanen taivuttaa herkkiä hiiriä ja joutsenia. Työt ovat myynnissä ja haluttaessa tekijä meistaa niihin vaikka lahjansaajan nimen.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn kirjaston aukioloaikoina. Näyttelyyn voi tutustua perjantaihin 28.6. saakka, jolloin iltapäivällä tekijä tulee purkamaan näyttelynsä.

 

Kesäbingo

Kesäbingo tulee taas! Parina viime kesänä lukubingo on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta tänä kesänä myös aikuiset saavat osallistua kesäbingoon. Bingokuponkeja saa kaikista PIKI-kirjastoista tai niitä voi tulostaa netistä PIKI-verkkokirjaston sivuilta. Kaikkien 31.8. mennessä kupongin Urjalan kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Osallistujat merkitsevät kesän aikana lukemistaan kirjoista rukseja kesäbingokuponkiin ja tavoittelevat bingosta tuttuun tapaan viiden rastin suoraa joko vaakaan, pystyyn tai vinoon. Kesäinen lukubingo kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan lomalla ja tänä vuonna ensimmäisen kerran myös aikuisia. Tarkoituksena on kerätä vihjeisiin sopivia lukusuorituksia yksi kirja/ruutu ja kun viiden suora vaakaan, pystyyn tai vinoon on valmis, bingolomakkeen voi palauttaa Urjalan kirjastoon. Voit täyttää useamman bingolapun tai tehdä samaan lappuun monta bingosuoraa. Bingolappujen palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja maantaina 2.9.

Sketsejä

Urjalan Yhtenäsikoulun 6B luokka intoutui näyttelemaan hauskoja sketsejä kirjastossa torstaina 25.4. Opettajansa Olli Vesakosken johdolla oppilaat olivat harjoitelleet iloisia ja eläimellisiä lyhyitä esityksiä, joita esittivät kirjastoon kutsutuille Laukeelan päiväkodin Tarutupalaisille.

"Ikäneidon papukaija"

"Mitä oikein tapahtuukaan, kun ikäneidon papukaija haluaa aina vain suudella?"

Ennakkoon tilaisuudesta ei saanut kertoa kuin katselemaan kutsutuille Tarutupalaisille. Opettajan mukaan oppilaita jännitti kovasti ja niin kirjastokaan ei tiedottanut tilaisuudesta etukäteen. Mutta mainiosti sketsit sujuivat kaikilta! Lämmin kiitos 6B:n oppilaille ja opettajalle!

Nettineuvoja

Nettineuvoja antaa opastusta tietotekniikan erilaisten palvelujen käyttöön esim. Kela, TE-palvelut, sähköposti ja verkkopankit.

Välineenä on joko Urjalan kirjaston tietokone tai käyttäjän mukanaan tuoma älypuhelin, tabletti tai kannettava tietokone.

Nettineuvoja ei vastaa palveluista eikä niihin liittyvistä mahdollisista päätöksistä vaan toimii ainoastaan teknisenä neuvojana ja tietotekniikan avustajana. Huomaa myös, että nettineuvoja ei kirjoita hakemuksia puolestanne eikä salasanoja. Salasanoja ja käyttäjätunnuksia ei saa näyttää nettineuvojalle.

Nettineuvoja on paikalla kirjastossa perjantaisin klo 10 - 14. Varaa aika ennakkoon!

Kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta

Uuden Yhteinäiskoulun kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta. Näppärimmin täytät ennakkohakemuksen netissä (Kunnan etusivu, Ajankohtaista, Kuntosalin avainten luovutus alkanut) ja tulet hakemaan avaimen. Myös kirjastossa voi täyttää hakemuksen. Alle 18-vuotiaat huomioikaa, että tarvitsette holhoojan allekirjoituksen kaavakkeeseen. Maksaminen onnistuu käteisellä, pankkikortilla tai ePassilla.

Yhtenäiskoulun kuntosalin käyttäjä voi ostaa avaimettomalle treenikaverilleen käyttöoikeuden kuntosalille 5 € / päivä. Tämä on hyvä tapa kokeilla salin käyttöä vaikkapa ennen oman avaimen hankintaa. Kirjastosta saa kuitin ostetuista päivistä. Kuitti tulee olla mukana kuntosalilla tarkastuksen varalta!

Lainattavia liikuntavälineitä

Urjalan liikuntatoimi on hankkinut frisbeegolfkiekkoja,  teleskooppikävelysauvoja (6 paria), tasapainolaudan ja kahdet käsipainot 2 kg ja 3 kg kirjastosta lainattavaksi.

Liikuntavälineiden laina-aika on yksi viikko (7 vrk). Lyhyttä laina-aikaa perustellaan, sillä että liikuntavälineet halutaan saada nopeaan kiertoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi niitä kokeilemaan.

Mikäli liikuntaväline rikkoutuu tai katoaa, peritään siitä välineen hankintahinta. Liikuntatoimi lähettää asiakkaalle laskun kirjastosta saamiensa tietojen mukaan. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tuoda vastaavan välineen kadonneen tai rikkoutuneen tilalle.

Lisätietoa Kerran kuussa kirjastoon -tapahtumista.

 

 

 

 

 

 

 

Juhannus

 

Tuomo Rantasen näyttely 

Taistelu

Tuomo Rantanen: Taistelu 

 

 

 

Kesäbingo

 

 

 

Kuntosali 

 

 

Tasapainolauta ja käsipainot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harjoittelukaveri