Urjalan kirjastossa tapahtuu!

Enrico Mazzone: Pyhä Kalevala 

Enrico Mazzone on nykyään Raumalla asuva italialaistaiteilija. Hän on kotoisin Pohjois-Italian Torinosta. Hän on valmistunut vuonna 2005 Accademia Albertina di Belle Arti di Torino -taideakatemiasta lavastajaksi. Hän on pitänyt useita näyttelyitä Suomen kirjastoissa. Tammikuussa hänellä on Urjalan näyttelyn lisäksi näyttely myös Kajaanissa.

Dekkarilukupiiri ma 10.2. klo 18.00

Helmikuun kirjana on Clare Mackintosh: Annoin sinun mennä. Kirja sai huikean hyvät arvostelut ja se oli Sunday Times parhaiden myytyjen kirjojen listan kärjessä 12 viikkoa. Lue tämä kirja ennen lukupiiriä ja tule keskustelemaan lukemastasi. Lukupiirissä on tarkoitus keskustella rennosti kirjan herättämistä ajatuksista. Kirjaston puolesta mukana on Teija. Tervetuloa mukaan!

Ma 13.1. Dexter: Neidonmurha

Ma 10.2. Mackintosh: Annoin sinun mennä

Ma 9.3. Lehtolainen: Surunpotku

Ma 20.4. Harper: Kuiva kausi

Ma 11.5. Kirjaa ei vielä valittu

Lasten lauantai la 15.2. klo 10 - 14

Satuhieronta -työpaja klo 11.00 - 12.00

Satuhieronta on satujen, tarinoiden ja mielikuvien yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Työpajassa lapsi ja vanhempi ovat vuoron perään toisilleen hierottavina ja hierojina vetäjän lukeman sadun ja siihen liittyvän hierontaohjeen mukaisesti. Satuhierontojen lisäksi tuokio sisältää luovan vuorovaikutuksellisen osuuden.

Tuokiossa on oma teemansa ja mukaansa kotiin saa paperiset ohjeet yhden satuhierontatuokion pitämiseen kotona. Työpajan kesto n. 60 minuuttia. Mukaan tuokioon jumppapatja tai viltti. Vetäjänä Juttamari Salminen. Suositus on että tuokioon tulee yksi lapsi yhden aikuisen kanssa ja osallistuvien lasten ikäsuositus 2-7 vuotta.

Kirjailijavieraana Alexandra Salmela klo 12.00 - 12.30

Tervetuloa hurvittelemaan kielen ja mielikuvituksen syövereihin pienen Papu-Paun ja hänen mielikutitusystävänsä Gepardin seurassa! Olisiko hauskempi olla norsumammutti, poliisiapukuski vai tosi paljon pomppivia herneitä? Vai tekisikö kenties mieli kokeilla olla ne kaikki: yksi kerrallaan tai miksipä ei jopa samaan aikaan?! Kysymys- ja huutomerkit ovat kivoja, kiljuakin saa! Ikäsuositus yli 5-vuotiaille.

Ismo Puhakka - lastenrunoutta ja musiikkia klo 12.30 - 13.00

Ismo Puhakka on leikkisä runoilija, totinen lastenkirjailija ja naivistinen muusikko, jonka runot, lorut ja laulut ilahduttavat kaiken ikäisiä. Puhakka lukee lastenrunoja teoksestaan Hei hommiin! sekä esittää kitaran säestyksellä teksteihin pohjaavaa lastenmusiikkia. Puhakka tunnetaan myös Muuan mies yhtyeen solistina. Esitys sopii kaiken ikäisille.

Koipihumppa - lastenteatteriesitys klo 13.00 - 13.30

Koipihumppa on tamperelaisen näyttelijä Emilia Pokkisen ja huilisti Päivi Pöyhösen lastenteatteriesitys, joka pohjautuu kirjailija Jukka Itkosen hullunkurisiin runotarinoihin. Lapsille pitää tarjota parasta ja sitä Itkosen tekstit ovat; hauskoja, hulluja ja hervottomia.

Esityksessä kohtaat niin Tietoniekka-Eskon, strutsi-äidin, vesinokkaeläimen kuin kalapoliisi Jerry Ronttosenkin. Claude Debussyn ja Edward Griegin tutut sävelmät kuljettavat sinut matkalle Laululinnun saarelle! Ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Digi-info : tietoturva internetissä ti 10.3. klo 17.00

Pekka Murto pitää yleisöluennon Digi-infon: tietoturva internetissä.

Tietoturva internetin käytössä on nykypäivänä jokaista meistä koskeva aihe. Miten otan huomioon tietoturvan käyttäessäni erilaisia palveluita netistä tietokoneellani tai älylaitteellani? Miten erotan esimerkiksi sähköpostista erilaiset roskapostit ja tietojenkalastelu-viestit oikeista sähköposteista?

Luennolla on varattu aikaa myös kysymyksille.

Kirjastoliput Akaa-Volleyn Mestaruusliigan runkosarjaotteluihin 2019-2020

Urjalan kirjastolla on Akaa-Volleyn kotipeleihin 2 lippua per ottelu. Sama henkilö voi saada liput vain kerran kauden aikana 2019 - 2020. Liput on noudettavissa aikaisintaan viikkoa ennen kyseistä ottelua kirjastokorttia näyttämällä. Lippuihin ei voi tehdä varauksia.

Nettineuvonta

Nettineuvoja on paikalla kirjastossa perjantaisin klo 10 - 14. Varaa aika ennakkoon!

Nettineuvoja antaa opastusta tietotekniikan erilaisten palvelujen käyttöön esim. Kela, TE-palvelut, sähköposti ja verkkopankit.

Välineenä on joko Urjalan kirjaston tietokone tai käyttäjän mukanaan tuoma älypuhelin, tabletti tai kannettava tietokone.

Nettineuvoja ei vastaa palveluista eikä niihin liittyvistä mahdollisista päätöksistä vaan toimii ainoastaan teknisenä neuvojana ja tietotekniikan avustajana. Huomaa myös, että nettineuvoja ei kirjoita hakemuksia puolestanne eikä salasanoja. Salasanoja ja käyttäjätunnuksia ei saa näyttää nettineuvojalle.

Kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta

Uuden Yhteinäiskoulun kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta. Näppärimmin täytät ennakkohakemuksen netissä (Kunnan etusivu, Ajankohtaista, Kuntosalin avainten luovutus alkanut) ja tulet hakemaan avaimen. Myös kirjastossa voi täyttää hakemuksen. Alle 18-vuotiaat huomioikaa, että tarvitsette holhoojan allekirjoituksen kaavakkeeseen. Maksaminen onnistuu käteisellä, pankkikortilla tai ePassilla.

Yhtenäiskoulun kuntosalin käyttäjä voi ostaa avaimettomalle treenikaverilleen käyttöoikeuden kuntosalille 5 € / päivä. Tämä on hyvä tapa kokeilla salin käyttöä vaikkapa ennen oman avaimen hankintaa. Kirjastosta saa kuitin ostetuista päivistä. Kuitti tulee olla mukana kuntosalilla tarkastuksen varalta!

Lainattavia liikuntavälineitä

Nyt myös kuntohulavanne 1,5 kg!

Urjalan liikuntatoimi on hankkinut frisbeegolfkiekkoja,  teleskooppikävelysauvoja (6 paria), tasapainolaudan ja kahdet käsipainot 2 kg ja 3 kg kirjastosta lainattavaksi.

Liikuntavälineiden laina-aika on yksi viikko (7 vrk). Lyhyttä laina-aikaa perustellaan, sillä että liikuntavälineet halutaan saada nopeaan kiertoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi niitä kokeilemaan.

Mikäli liikuntaväline rikkoutuu tai katoaa, peritään siitä välineen hankintahinta. Liikuntatoimi lähettää asiakkaalle laskun kirjastosta saamiensa tietojen mukaan. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tuoda vastaavan välineen kadonneen tai rikkoutuneen tilalle.

Lisätietoa Kerran kuussa kirjastoon -tapahtumista.

 

 

 

 

 

 

 

 

Enrico Mazzone: Ahti 

 

Dekkarilukupiiri 

 

Lasten lauantai

Kirjasto avoinna la 15.2. klo 10 - 14

 

Akaa-Volley

 

 

 

Kuntosali 

 

Tasapainolauta ja käsipainot

 

Harjoittelukaveri