Urjalan kirjastossa tapahtuu!

Malin Moilasen taidenäyttely

Elokuun taitelija on nuori lohjalainen Malin Moilanen. Näyttely on aloittelevan kuvataiteilijan ensimmäinen. Malinia inspiroi muun muassa feminiinisyys, luonto, mytologia ja kauhu, ja tämä näkyy usein tavalla tai toisella hänen teoksissaan.

Kuva Malin Moilasen taulusta

Näyttely koostuu akryyli- ja vesivärimaalauksesta sekä lyijykynäpiirrustuksista. Teoksissa kuvataan mystisiä naisia enimmäkseen muotokuvamaisesti.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn kirjaston aukioloaikoina.

 

Kesäbingo

Kesäbingo tulee taas! Parina viime kesänä lukubingo on suunnattu lapsille ja nuorille, mutta tänä kesänä myös aikuiset saavat osallistua kesäbingoon. Bingokuponkeja saa kaikista PIKI-kirjastoista tai niitä voi tulostaa netistä PIKI-verkkokirjaston sivuilta. Kaikkien 31.8. mennessä kupongin Urjalan kirjastoon palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Osallistujat merkitsevät kesän aikana lukemistaan kirjoista rukseja kesäbingokuponkiin ja tavoittelevat bingosta tuttuun tapaan viiden rastin suoraa joko vaakaan, pystyyn tai vinoon. Kesäinen lukubingo kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan lomalla ja tänä vuonna ensimmäisen kerran myös aikuisia. Tarkoituksena on kerätä vihjeisiin sopivia lukusuorituksia yksi kirja/ruutu ja kun viiden suora vaakaan, pystyyn tai vinoon on valmis, bingolomakkeen voi palauttaa Urjalan kirjastoon. Voit täyttää useamman bingolapun tai tehdä samaan lappuun monta bingosuoraa. Bingolappujen palauttaneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja maantaina 2.9.

Dekkarilukupiiri ma 16.9. klo 18

Syyskuussa kirjastossa kokoontuu ensimmäinen lukupiiri, jolloin käsittelyssä on dekkarikuningatar Agatha Christien Väärän vänkyrä talo. Lue tämä klassikko ennen lukupiiriä ja tule keskustelemaan lukemastasi. Lukupiirissä on tarkoitus keskustella rennosti kirjan herättämistä ajatuksista. Väärän vänkyrä talo on käännetty jo vuonna 1951 ensimmäisen kerran nimellä Murhaaja kujeilee. Kirjaston puolesta mukana ovat Teija ja Mia. Ensimmäinen kokoontuminen on maanantaina 16.9. klo 18.00. Tervetuloa mukaan!

Kokoontumiskerrat:

Ma 16.9. Christie: Väärän vänkyrä talo

Ma 14.10. Arhippa: Verta veitsen terällä

Ma 11.11. Läckberg: Jääprinsessa

Nettineuvonta on lomalla heinäkuun ajan

Nettineuvonta jatkuu jälleen perjantaina 2.8.

Nettineuvoja antaa opastusta tietotekniikan erilaisten palvelujen käyttöön esim. Kela, TE-palvelut, sähköposti ja verkkopankit.

Välineenä on joko Urjalan kirjaston tietokone tai käyttäjän mukanaan tuoma älypuhelin, tabletti tai kannettava tietokone.

Nettineuvoja ei vastaa palveluista eikä niihin liittyvistä mahdollisista päätöksistä vaan toimii ainoastaan teknisenä neuvojana ja tietotekniikan avustajana. Huomaa myös, että nettineuvoja ei kirjoita hakemuksia puolestanne eikä salasanoja. Salasanoja ja käyttäjätunnuksia ei saa näyttää nettineuvojalle.

Nettineuvoja on paikalla kirjastossa perjantaisin klo 10 - 14. Varaa aika ennakkoon!

Kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta

Uuden Yhteinäiskoulun kuntosalin avaimia voi ostaa kirjastosta. Näppärimmin täytät ennakkohakemuksen netissä (Kunnan etusivu, Ajankohtaista, Kuntosalin avainten luovutus alkanut) ja tulet hakemaan avaimen. Myös kirjastossa voi täyttää hakemuksen. Alle 18-vuotiaat huomioikaa, että tarvitsette holhoojan allekirjoituksen kaavakkeeseen. Maksaminen onnistuu käteisellä, pankkikortilla tai ePassilla.

Yhtenäiskoulun kuntosalin käyttäjä voi ostaa avaimettomalle treenikaverilleen käyttöoikeuden kuntosalille 5 € / päivä. Tämä on hyvä tapa kokeilla salin käyttöä vaikkapa ennen oman avaimen hankintaa. Kirjastosta saa kuitin ostetuista päivistä. Kuitti tulee olla mukana kuntosalilla tarkastuksen varalta!

Lainattavia liikuntavälineitä

Urjalan liikuntatoimi on hankkinut frisbeegolfkiekkoja,  teleskooppikävelysauvoja (6 paria), tasapainolaudan ja kahdet käsipainot 2 kg ja 3 kg kirjastosta lainattavaksi.

Liikuntavälineiden laina-aika on yksi viikko (7 vrk). Lyhyttä laina-aikaa perustellaan, sillä että liikuntavälineet halutaan saada nopeaan kiertoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi niitä kokeilemaan.

Mikäli liikuntaväline rikkoutuu tai katoaa, peritään siitä välineen hankintahinta. Liikuntatoimi lähettää asiakkaalle laskun kirjastosta saamiensa tietojen mukaan. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tuoda vastaavan välineen kadonneen tai rikkoutuneen tilalle.

Lisätietoa Kerran kuussa kirjastoon -tapahtumista.

 

 

 

 

 

 

 

Malin Moilasen taidenäyttely 

 

 

 

 

Kesäbingo

 

Dekkarilukupiiri 

 

 

Kuntosali 

 

 

Tasapainolauta ja käsipainot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harjoittelukaveri