Lasten ja nuorten sosiaalipalvelut

Urjalan kunta tuottaa itse lasten ja perheiden sosiaalipalveluista lastenvalvojan palvelut (isyyden selvittäminen, elatussopimusten sekä lapsen huolto- ja tapaamissopimusten vahvistaminen) ja lastensuojelutyön ja sosiaalihuoltolain mukaiset palvelut.

Lastensuojelun päivystysnumerot

Kiireellisissä lastensuojeluasioissa ja lastensuojeluilmoitukset ma-pe klo 9.00-16.00, puh. 040 335 4351.

Virka-ajan ulkopuolella välitöntä sosiaaliviranomaisen arviointia vaativat kriisitilanteet hoidetaan Tampereen kaupungin sosiaalipäivystyksen toimesta 24 h/vrk vuoden jokaisena päivänä koko Pirkanmaan alueella 112.

Lasten tuki- ja sijaisperhetoiminta

Haemme uusia tukiperheitä urjalalaisille lapsille. Tukiperhe on perhe, jossa lapsi käy säännöllisesti ja sovitusti, yleensä yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukiperhettä tarvitaan monenlaisille lapsille ja erilaisissa elämäntilanteissa, joten tarvitaan myös erilaisia tukiperheitä.

Kiinnostaako sijaisperhetoiminta? Tampereen kaupunki hakee sijaisperheitä myös urjalalaisille lapsille. Allaolevan linkin kautta voit tutustua toimintaan:

http://www.tampere.fi/perhejasosiaalipalvelut/lastensuojelu/sijaishuolto/perhehoito.html

Lasten kotihoidon tuki

Lasten kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen rahoittajana on kunta, mutta tukeen liittyvät asiat hoitaa kokonaan kansaneläkelaitos. Tarkempia tietoja saa nettiosoitteesta http://www.kela.fi/

Puhelinnumerot löytyvät Kelan valtakunnallisilta sivuilta http://www.kela.fi/palvelunumerot

Kasvatus- ja perheneuvonta

Lisätietoja osoitteesta: http://www.akaa.fi/terveys-ja-perusturva/lapsiperheiden-palvelut/kasvatus-ja-perheneuvonta/