Lasten ja nuorten sosiaalipalvelut

Urjalan kunta tuottaa itse lasten ja perheiden sosiaalipalveluista lastenvalvojan palvelut (isyyden selvittäminen, elatussopimusten sekä lapsen huolto- ja tapaamissopimusten vahvistaminen)sosiaalityönperhetyön

Lastensuojelun päivystysnumerot

Kiireellisissä lastensuojeluasioissa ja lastensuojeluilmoitukset ma-pe klo 9.00-16.00, puh. 040 335 4351. EI aikuissosiaalityöhön, toimeentulotukeen tai lapsen huolto-, tapaamis- tai elatussopimukseen liittyviä asioita.

Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä lastensuojeluasioissa yhteys hätänumeroon 112.


Lasten tuki- ja sijaisperhetoiminta

Haemme uusia tukiperheitä urjalalaisille lapsille. Tukiperhe on perhe, jossa lapsi käy säännöllisesti ja sovitusti, yleensä yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukiperhettä tarvitaan monenlaisille lapsille ja erilaisissa elämäntilanteissa, joten tarvitaan myös erilaisia tukiperheitä.
Tukiperhetoiminnan yhteystiedot

Kiinnostaako sijaisperhetoiminta? Tampereen kaupunki hakee sijaisperheitä myös urjalalaisille lapsille. Allaolevan linkin kautta voit tutustua toimintaan:

http://www.tampere.fi/perhejasosiaalipalvelut/lastensuojelu/sijaishuolto/perhehoito.html

Lasten kotihoidon tuki

Lasten kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen rahoittajana on kunta, mutta tukeen liittyvät asiat hoitaa kokonaan kansaneläkelaitos. Lähempiä tietoja saa nettiosoitteeesa http://www.kela.fi/

 Puhelinnumerot löytyvät Kelan valtakunnallisilta sivuilta http://www.kela.fi/palvelunumerot

Kasvatus- ja perheneuvonta

Lisätietoja osoitteesta: http://www.akaa.fi/terveys-ja-perusturva/lapsiperheiden-palvelut/kasvatus-ja-perheneuvonta/