Lasten ja nuorten psykologi

Lasten ja nuorten psykologin tehtävänä on urjalalaisten lasten ja nuorten kasvun, kehityksen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen.

Psykologiin voi ottaa yhteyttä, jos lapsen tai nuoren kehityksessä tai oppimisessa on huolenaiheita. Tällöin psykologi voi tehdä tarvittavia tutkimuksia sekä suunnitella lapsen/nuoren tarvitsemia tukitoimia yhdessä vanhempien sekä varhaiskasvatuksen tai koulun henkilökunnan kanssa.

Psykologiin voi ottaa yhteyttä myös, jos lapsen/nuoren psyykkinen vointi huolettaa. Psykologi kartoittaa lapsen/nuoren vointia yhdessä vanhempien kanssa, tukee lapsia ja nuoria tukikeskustelujen muodossa sekä tarvittaessa tarjoaa vanhemmille ohjausta tilanteeseen.

Lasten ja nuorten psykologi hoitaa Urjalan kunnassa lain edellyttämät oppilashuollon psykologin tehtävät, ja työskentelee lasten ja nuorten kanssa pääsääntöisesti kouluilla (Aseman koulu, Urjalan yhtenäiskoulu ja Väinö Linnan lukio). Psykologi osallistuu kouluilla oppilashuoltoryhmiin ja koulun oppilashuollon kehittämiseen. Psykologi työskentelee myös alle kouluikäisten parissa, yhteistyössä mm. neuvolan ja varhaiskasvatuksen kanssa.

Psykologin palveluiden järjestämiseksi ei tarvita lähetettä, vaan lapset, nuoret ja perheet voivat itse ottaa psykologiin yhteyttä.

 

 

 

Lisätiedot

Lasten ja nuorten psykologi
Jenni Kilpinen
Puh. 040 335 4346

Psykologi on tavoitettavissa myös Wilman kautta