Kuntatietoa Urjalasta

Urjala sijoittuu parhaaseen eteläsuomalaiseen maisemaan ja tarjoaa mahdollisuuden viihtyisään asumiseen ja elämiseen. Mukana on myös sitä Taikayön tunnelmaa...

Urjalassa kohtaavat perinne ja nykyaika. Kauniit maisemat, järvialueet, maalaisidyllit ja luonnonrauha sekä toisaalta dynaaminen yritystoiminta, korkeatasoinen teollinen tuotanto ja osaaminen ovat Urjalalle ominaisia.Pinta-alaltaan laajassa ja ympäristöltään moni-ilmeisessä kunnassa on myös useita mielenkiintoisia matkailukohteita; kulttuuria ja teollista perinnettä Väinö Linnan lapsuudenmaisemista Nuutajärven lasituotantoon.

Urjalan kunta sijaitsee Pirkanmaalla Etelä-Pirkanmaan seutukunnassa. Rajanaapureina ovat Akaa, Forssa, Humppila, Hämeenlinna, Punkalaidun, Sastamala, Tammela ja Vesilahti. Urjala sijaitsee valtatie 9:n (Turku - Tampere) varrella. Joukkoliikenneyhteydet Turkuun ja Tampereelle ovat hyvät, kunnan alueen kautta kulkee myös Turku - Toijala -rata.

Urjala kuuluu Kokemäenjoen vesistöön ja Vanajaveden - Pyhäjärven alueeseen. Kunta on osa lounaisrannikon jokialueen ja sisämaan järvialueen välistä vaihettumisvyöhykettä, jonka maisemakuvaa hallitsevat Pirkanmaan eteläiselle viljelyseudulle tyypilliset laajat yhtenäiset peltoaukeat. Urjalan asutus on sijoittunut peltojen välisille luode-kaakko -suuntaisille kuusikkoisille kankareille.

Yleistietoa numeromuodossa Urjalasta

 

Yrittäjäystävällistä Urjalaa 1990-luvun alussa markkinoivan nostalgisen videon perusviesti on yhä ajantasainen:
"…Urjalassa asuva ja yrittävä ihminen voi olla onnellinen valinnastaan.”