Uimakoulut Loimaan Vesihovissa viikolla 24

14.5.2019 klo 11.00

Kesällä 2019 liikuntatoimi järjestää kyydit uimakouluihin Loimaan Vesihoviin viikolla 24 eli ma 10.6.-pe 14.6.

Uimakoulujen alkeisryhmä on altaalla klo 10:45–11:30 ja alkeisjatkoryhmä heti perään klo 11:30–12:15. Kumpaankin ryhmään mahtuu enintään 12 vuonna 2013 tai aiemmin syntynyttä lasta. 

ALKEISUIMAKOULU: Mitään pohjataitoja ei tarvitse olla. Tavoitteena on hengityksen, sukeltamisen, liukujen ja kellumisen oppiminen.

ALKEISJATKOUIMAKOULU: Uimakoululaisen tulee uskaltaa sukeltaa ja puhaltaa veteen. Tavoitteena on kellumisen, liukujen, potkujen ja käsivetojen oppiminen. Lisäksi yritetään 10 m uimataidon saavuttamista.

Uimaopetuksesta vastaa Vesihovin uimakouluopettaja. Apuohjaajaksi altaille tulee nuoriso- ja liikuntatoimen kesätyöntekijä. Lähtökohtaisesti jokaisella lapsella tulee olla huoltaja mukana, joka vastaa lapsesta muuna kuin allasaikana. Poikkeustapauksista voidaan sopia ilmoittautumisen yhteydessä/ensimmäisen kerran jälkeen. Pesutiloihin ja altaan reunalle tarvitsemme vähintään yhden naisen ja yhden miehen avuksi. Lapsen uimakouluajan vanhemmat voivat käyttää uimiseen (normaali uimahallimaksu). 

Uimakoulun hinta on 25 € / lapsi. Maksu kerätään bussissa ensimmäisellä uimakoulukerralla. Maksu on Vesihovin uimakoulumaksu. Urjalan liikuntatoimi tarjoaa kyydit Loimaalle ja takaisin.

Kyyti lähtee Aseman K-kaupalta klo 9:30 ja Kirkonkylän Matkahuollolta klo 9:40. Kyytiin mahtuu yhteensä 50 henkilöä ja ensisijaisesti paikan saavat uimakoululaiset sekä 1 huoltaja/perhe. Tyhjiä paikkoja ilmaiseen Vesihovin kyyditykseen voi kysyä lähempänä, mikäli esimerkiksi sisarukset haluavat lähteä Vesihoviin uimaan. Aiempina vuosina bussissa on ollut hyvin tilaa.

Liikunta- ja hyvinvointikoordinaattori Heidi Jalli ei itse pääse osallistumaan uimakouluihin. Urjalan kunnalta on kuitenkin tulossa työntekijä vastaamaan matkoista ja vapaana olevan ryhmän valvonnasta.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen viimeistään ma 3.6.2019 heidi.jalli@urjala.fi tai p. 040 335 4372. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoita ryhmä (alkeis- vai alkeisjatkoryhmä), lapsen nimi, syntymävuosi, kyytiintulopaikka, huoltajan/jien yhteystiedot sekä muut huomioitavat asiat. Ilmoittautumisen yhteydessä on hyvä myös kertoa, kuka kulkee uimakoululaisen mukana. Ilmoittautuneille lähetetään uimakouluviikosta vielä tarkemmat tiedot viimeistään uimakouluja edeltävällä viikolla. 

Lapsi tarvitsee uimakouluun uimapuvun, pyyhkeen, pefletin, vesipullon ja evästä (terveelliset eväät välttäen mm. karkkia, keksejä ja limsaa). Juominen on tärkeää uimisen jälkeen. Mikäli lapsella on omat uimalasit, ne kannattaa ottaa mukaan. Omat puhtaat kellukkeet saa tuoda mukana, mutta vesileluja ei (esim. uimarengas). Pitkät hiukset pitää laittaa kiinni. Tutustu vielä Vesihovin omiin toimintaohjeisiin tästä linkistä: http://www.vesihovi.fi/vesihovi/toimintaohjeet/

Loimaan Vesihovissa järjestetään useampia eritasoisille uimareille suunnattuja uimakouluja koko alkukesän ajan. Hinnat ovat samat myös ulkopaikkakuntalaisille, joten mikäli oman kyydin saa järjestymään, niin kannattaa tutustua uimakouluaikoihin osoitteessa: https://www.vesihovi.fi/yleinen/kesan-2019-uimakoulut/  

Matka Vesihoviin kestää reilun puoli tuntia.